Ege Postası
Geri

Yanında çalışan kadına sahte kimlik çıkartan gazinocuya hapis

Eskişehir'de, yanında çalışan kadına başka bir ilde yaşayan ve tanımadıkları bir bayanın adına muhtarlıktan nüfus cüzdanı talep belgesi alarak yeni kimlik çıkartan gazino patronunun oyununu nüfus cüzdanın gerçek sahibi ortaya çıkardı....
Yanında çalışan kadına sahte kimlik çıkartan gazinocuya hapis
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir'de, yanında çalışan kadına başka bir ilde yaşayan ve tanımadıkları bir bayanın adına muhtarlıktan nüfus cüzdanı talep belgesi alarak yeni kimlik çıkartan gazino patronunun oyununu nüfus cüzdanın gerçek sahibi ortaya çıkardı. Gaziantep'te yaşayan ve kendi nüfus kaydı üzerinden başkasının işlem yaptığını öğrenen kadın, savcılığa suç duyurusunda bulundu. İnceleme sonucu başkasının adını kullanarak sahte nüfus cüzdanı çıkarttığı iddia edilen gazinocu hakim karşısına çıktı. Mahkeme, başkasının adına sahte nüfus cüzdanı talep belgesi alıp, nüfus cüzdanı çıkardığı iddiasıyla yargılanan gazino sahibinin 'evrakta sahtecilik' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Belgeyi veren muhtar ise beraat etti.

        18 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, gazino işleten Yalçın Ç., yanında çalışan kadınlardan birisiyle 75. Yıl Mahallesi Muhtarlığı'na gitti. Yalçın Ç., muhtar Emine K.'ya yanında çalışan kadına nüfus cüzdanı çıkartmak istediklerini söyledi. Yanındaki çalışan kadının 35 yaşındaki Şerife G. olarak tanıtan Yalçın Ç., daha sonra muhtar Emine K.'nın Şerife G. adına düzenlediği nüfus cüzdanı talep belgesini aldı. Ardından yanındaki kadınla birlikte Odunpazarı Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat eden Yalçın Ç., söz konusu nüfus cüzdan talep belgesi ile Şerife G. adına yeni bir nüfus cüzdanı aldı. Ancak, bir süre sonra Gaziantep'te yaşayan Şerife G., kendi adına resmi işlem yapıldığının fark etti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

        Soruşturma sonucunda Yalçın Ç. ve belgeyi veren muhtar hakkında 'resmi belgede sahtecilik ve 5490 Sayılı Kanun'a aykırılık' suçundan dava açıldı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada tutuksuz olarak yargılanan Yalçın Ç. ile muhtar Emine K., haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Muhtar Emine K., suçsuz olduğunu belirtirken, diğer sanık Yalçın Ç. ise kendisinin mağdur olduğunu anlattı. Sanıkları son kez dinleyen ve dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, dava ile ilgili kararını açıkladı.

        Mahkeme, sanık muhtar Emine K.'nın suç işleme kastı bulunmadığına kanaat getirerek sahtecilik suçundan beraatına karar verdi. Mahkeme diğer sanık Yalçın Ç.'yi, başkasının adına nüfus belgesi almak, nüfus cüzdanı çıkartarak 'evrakta sahtecilik yapmak' suçunun işleniş şekli ve önemini göz önüne alarak 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın geçmişi ve sosyal ilişkileri göz önüne alan mahkeme, cezada her hangi bir indirim uygulanmasına ise gitmedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası