Ege Postası
Geri

Yanmaz küllükler Bornova sokaklarında

Çevre duyarlılığı ile dikkat çeken Bornova Belediyesi, sokakları sigara izmaritlerin kurtarmak için harekete geçti. Gelişigüzel atılan izmaritlerin oluşturduğu kirliliği önlemek için alınan 250 adet dış mekan küllüğü, kahvehaneler başta olmak üzere ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirildi
Yanmaz küllükler Bornova sokaklarında
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Ağustos 2013 Cuma 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Çevre konusunda yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi yeni bir çalışma daha başlattı. ‘Daha temiz bir Bornova’ sloganı ile ilçenin dört bir yanına dış mekan küllükleri yerleştirildi. İlk etapta 250 adet alınan küllükler, ilçe sınırları içerisindeki kahvehaneler, taksi durakları, belediye hizmet binaları ve kaymakamlık binasının önüne konuldu.

Cam elyafı ve karbon bileşiminden oluşan kompozit malzemeden yapılan yanmaz küllüklerin, içerdiği maddeler itibariyle geri dönüşümü yok. Bu nedenle dışarıya konulduğu yerden çalınma ihtimali de düşük. Sigara kullanıcıları izmaritlarini kesinlikle yanmaz olan bu küllüklere söndürmeden atıyor. Küllük içerisinde biriken izmaritler daha sonra belediye ekiplerince toplanıyor.

Yeşil alanları, havası ve sokakları ile daha yaşanabilir bir ilçe istediklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Dış mekan küllüğü uygulamasına işte bu hedefler doğrultusunda geçtik. İlk etapta aldığımız küllüklerin dağıtımını yaptık. Önümüzdeki yıl 250 adet daha dış mekan küllüğü alıp, tüm kahvehaler, kafeteryalar, restoranlar ve camilerin önlerine koymayı hedefliyoruz. Sigara içenlerden izmaritlerini yere değil, bu küllüklere atmaları konusunda özen göstermelerini rica ediyorum’’ diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası