Ege Postası
Geri

Yaralı 4 Türk Kızılayı görevlisinden biri taburcu olacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Somali’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan 4 Türk Kızılayı personelini ziyaret etti. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan...
Yaralı 4 Türk Kızılayı görevlisinden biri taburcu olacak
Haberler / Güncel
16 Nisan 2013 Salı 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Somali’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan 4 Türk Kızılayı personelini ziyaret etti. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılarla kısa süre sohbet eden Akar, görevlilerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, yaralılardan birinin bugün taburcu olacağını diğer 3 kişinin tedavisine ise devam edileceğini söyledi.

Somali’deki bombalı saldırıda yaralanan Türk Kızılay personeli Murat Demirbaş, Kenan Kongur, Fatih Çelik ve Celil Şen dün Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’ya getirildi. Yaralılar Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Somali’de yaralanan Türk Kızılayı personelini ziyaret etti. Yaralılara kolonya ve çikolata getiren Akar, onlarla kısa süre sohbet etti. Akar’ın ziyareti sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu telefonla aradı. Akar, İstanbul Valisi’nin yaralı Kızılay görevlilerine geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi.

Somali’de insanı yardım görevini yapan Türk Kızılayı görevlilerine yönelik bir saldırı olduğunu belirten Akar,” Nereden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın tüm saldırıları Kızılay hareketi adına telin ediyoruz. İyilik yapmaktan başka hiçbir amacı olmayan arkadaşlarımızın yaralanmasını üzüntüyle karşılıyoruz.” dedi.

"İYİLİK HAREKETİNİ HİÇBİR ŞEY ENGELLEYEMEYECEK"

Türk Kızılayı iyilik hareketini hiçbir şeyin engelleyemeyeceğini kaydeden Akar, “İyilik hareketemizi ve mazlumlara götürdüğümüz yardımlar ve iyilikler sürecektir. Afrika’da da sürecektin Avrupa’da da sürecektir. Mazlumlar nerede ise orada sürecektir. Çok şükür arkadaşlarımızın sağ salim buraya getirdi. Türk Devletinin büyüklüğünü burada bir kez daha görmüş olduk.” diye konuştu.

Hastane yöneticileri ile görüştüğünü ve yaralıların hayati bir tehlikesi bulunmadığını ilettiklerini vurgulayan Akar, “tedavilerine de başlandı. En kısa zamanda şifa bulabileceklerini ifade ettiler ve kalbimizi bir kez daha ferahlattılar. Türk Kızılayı ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu arkadaşlarımızı yaralanıp Türkiye’ye getirildiği sırada Somali’de görev yapmak için çok sayıda arkadaşımız dilekçe ile başvuruda bulundu. Onları inceliyoruz. Buda bizim için memnuniyet verici. Türk Kızılayı çalışanlarının profili açısından fevkalade memnuniyet verici bir durumdur. Arkadaşlarımız sağ salim buraya geldiği için Allah’ şükrediyoruz.” Şeklinde konuştu.

"4 YARALIMIZ VAR BİRİ BUGÜN TABURCU OLACAK"

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu İse hastane yönetimi ve hekimlerinin Somali’de fedakarca çalışan 4 Kızılay görevlisinin tedavilerini üstlendiklerini söyledi. Yaralıların genel durumunun iyi olduğunu bugün bir yaralının taburcu edileceğini belirten Kapıcıoğlu, "Diğer 3 arkadaşımızın tedavisi uzman doktor ve sağlık çalışanları nezaretinde devam edecek. Umuyorum ki çok kısa sürede tedavilerini tamamlar onları da şifa ile taburcu ederiz. Kendilerine Kızılayımıza fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarına hekiminden teknisyenine şoföründen hizmetlisine teşekkür bir borç biliyoruz. Geçmiş olsun diliyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası