Ege Postası
Geri

Yardım beklerken çocukları devlet korumasına alındı

İzmir Konak'ta, farklı tarihlerde çıkan iki yangında büyük hasar oluşan depodan dönüştürülen eski evde yaşam mücadelesi veren aile yardım beklerken, 5 çocuk devlet korumasına alındı. Devletten yardım beklerken...
Yardım beklerken çocukları devlet korumasına alındı
Haberler / İzmir
24 Aralık 2015 Perşembe 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Alsancak Semti 1497 Sokak numara 21'de bulunan ve daha önce mobilya deposu olarak kullanılan, farklı tarihlerde iki kez yangın çıkan 2 katlı binada, ilk eşini kaybeden Nergiz Özuzdur, çocuklarıyla yaşama tutunmaya çalıştı. El arabasıyla çöplerden kağıt toplayan Nergiz Özuzdur'un yaşadığı zor hayat, haber olarak basında da yer aldı. Haberler üzerine adrese giden Sosyal Hizmet yetkilileri, Nergiz Özuzdur'un çocukları Dilek (11), Muhammet (7) ile o anda evde bulunan iki kızından olan torunları Sibel (1.5), Melek (2) ve 5 aylık Gülçin'i devlet korumasına aldı.

"KAĞIT TOPLAYAN ANNEANNESİNE YALIN AYAK EŞLİK EDİYOR" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...



Kayınvalidesine yardım edilmesini beklerken çocuklarınının alınmasıyla şaşkına döndüklerini söyleyen Nergiz Özuzdur'un damadı Necat Ildız (25), "Kayınvalideme yardımı dokunur diye haber yapıldı. Benim 2 çocuğum Melek ve Gülçin ile baldızımın kızı Sibel, kayınvalidemin evinde misafir olarak bulunuyordu. Görevliler gelip 5 çocuğu götürerek devlet korumasına aldı. 10 gündür boğazımızdan yemek geçmiyor. Çocuklarımızı görmeye gittiğimizde de zorluk yaşadık. Sigortalı bir işe girmiştim, bunlar yaşanınca işten çıktım ve hurdacılık yapmaya başladım. Çocuklarıma bakabilecek güçteyim. Hiç kimseden de yardım istemiyorum yeter ki çocuklarımı geri versinler" dedi.



Sosyal hizmetler görevlilerinin kendi evini incelediğini anlatan Ildız, "Güya biz onlara evde zorluk çıkartmışız. Müdürlerine böyle söylemişler. 'Çocukların kıyafeti yok' demişler, oysa evimizde çocuklarıma ait kıyafetler vardı. Yıllardır bu evde oturuyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini ve çocuklarımızın verilmesini istiyorum" diye konuştu. 

Resmi nikahlarının önümüzdeki Şubat ayında kıyılacağını söyleyen Necat Ildız'ın nikahsız eşi Gül Özuzdur da "Çocuklarıma kavuşmak istiyorum" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası