Ege Postası
Geri

‘Yavru Saray'ın mozaikleri ağızları açık bıraktı!

Kamuoyunda Ak Saray olarak bilinen yeni cumhurbaşkanlığı sarayı içinde yer alan ve ‘Yavru Saray’ olarak adlandırılan 250 odalı cumhurbaşkanlığı konutunda kullanılan mozaikler mimarların ağzını açık bıraktı. Saraya metrekaresi en az 10 bin liraya altın yaldızlı mozaik.
‘Yavru Saray'ın mozaikleri ağızları açık bıraktı!
Haberler / Genel
16 Nisan 2015 Perşembe 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, metrekaresi 3 bin avro tutarındaki mozaikler için, “Yirmi yıllık mimarlık hayatımızda henüz bu mozaikle tanışmış değiliz. Nedir, nasıl bir şeydir bilmiyoruz” dedi.

Metrekaresi 3 bin avro
Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) inşa edilen, maliyeti, mimari yapısı ve hukuki statüsü tartışma konusu olan Ak Saray’a ilişkin bilgileri kendi bünyesindeki kent izleme merkezinin topladığı verilerle paylaşan Mimarlar Odası’nın gündeminde bu kez yerleşke içinde inşası süren cumhurbaşkanlığı konutu vardı.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ‘Yavru Saray’ olarak adlandırılan konutun hamam, havuz, fin hamamı, SPA merkezi, sauna gibi bölümlerinde kullanılan İtalya menşeli cam mozaiğin metrekaresinin 3 bin avro olduğunu açıkladı.
20 yıllık mimarlık hayatımızda henüz bu mozaikle tanışmış değiliz.

Konut inşaatından fotoğraf çıkmaması için işçilerin giriş ve çıkışlarda arandığı iddiaisını dile getiren Candan, ‘dünyada tartışmasız en iyi mozaik’ olarak bilindiğini vurguladığı cam mozaikler hakkında şunları söyledi: “20 yıllık mimarlık hayatımızda henüz bu mozaikle tanışmış değiliz. Nedir, nasıl bir şeydir bilmiyoruz. Lüks villalar çizdik, binalar yaptık ama böyle bir malzemeyle ilk kez karşılaşıyoruz.”
Candan, mozaiği Türkiye’ye getiren firmayı arayıp lüks bir villa için fiyat istediklerinde, “Boşverin bu size pahalıya gelir” karşılığını aldıklarını aktardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası