Ege Postası
Geri

Yayıncılık fuarı IBC-2013 Amsterdam'da başladı

Yayıncılık Fuarı (IBC) 2013, Amsterdam RAI Fuar Merkezi’nde başladı. Bin 750 firmanın katıldığı fuarda yayıncılık ve iletişim teknolojisi alanında yeni ürün ve hizmetler tanıtıldı.Fuarın katılımcılarından TRT Haber Muhabiri Seyit...
Yayıncılık fuarı IBC-2013 Amsterdam'da başladı
Haberler / Dünya
15 Eylül 2013 Pazar 16:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yayıncılık Fuarı (IBC) 2013, Amsterdam RAI Fuar Merkezi’nde başladı. Bin 750 firmanın katıldığı fuarda yayıncılık ve iletişim teknolojisi alanında yeni ürün ve hizmetler tanıtıldı.

Fuarın katılımcılarından TRT Haber Muhabiri Seyit Kılıç, bir haberci gözü ile uluslararası yayıncılık fuarını izlemeye ve incelemeye geldiğini söyledi. Kılıç, "Yayıncılık teknolojileri daha çok burada bulunuyor. Yayın teknolojileri hangi noktaya gidiyor, gelecekte neler göreceğiz, neler olacak. Kamera teknolojileri bizi nereye götürecek, daha hızlı haberciliği nasıl sağlayacağız ve nasıl yapacağız konularında biraz inceleme fırsatı buldum. Gerçekten de teknoloji bütün hızı ile devam ediyor. Bunu görebiliyoruz. Habercilik daha da hızlanacak. Bundan sonra burada edindiğim izlenim şudur. Daha bireysel yayıncılık ön plana çıkacak. Haberciler kendi çektikleri videoları oldukları yerde anında yayınlayabilip, anında montajlayabilecekler ve bunu direkt yayına aktarabilecekler. Bu fuardan edineceğimiz en önemli nokta ve bilgi."

DİJİTAL DÜNYA'YA AYAK UYDURMAK İÇİN BURADAYIZ

Samanyolu Medya Dijital Yayınlar Direktörü Akın Emre Karagülle, IBC'nin, yayıncılık teknolojilerinin bütün dünyada takip edilmesini sağlayan oldukça eski ve prestijli bir fuar olduğunu söyledi. Karagülle, "Biz de Türk televizyoncu yayıncıları olarak her sene mümkün mertebe takip etmeye çalışıyoruz. Samanyolu Yayın Grubu olarak özellikle bu sene dijital konuda ağırlık verdiğimiz bu yılda dijital dünyada ki gelişmeleri yakından takip etmek için buradayız. Bu senenin en yaygın ürünlerinden biri ikinci ekran idi. Bununla birlikte dijital platformlarda oldukça yoğun olarak konuşulan gündemlerden. Biz de Samanyolu Yayın Grubu olarak, Küre TV olarak dijital bir platforma sahibiz. Bunun yanında çok yakında bir tablet dergisi çıkaracağız. Dolayısıyla tüm dijital platformlarda, yayıncılığın konvansiyonelden dijitala geçiş yaptığı bu dönemlerde artık medya kavramının bir nevi geleneksel yayıncılıktan Youtebe, Facebook, Twitter ve hatta Apple gibi şirketlerin medya şirketi olarak düşünülebildiğini, IBC 2013'te herkes bunu konuşuyor. Biz de aynı şekilde düşünüyoruz. Biz de bu anlamda dijital dünyaya ayak uydurmak adına burada ki teknolojik gelişmeleri bu şekilde yakından takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Uluslararası IBC 2013 fuarı beş gün süre ile açık kalacak. Basın mensupları fuarı ücretsiz olarak gezebiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası