Ege Postası
Geri

Yazgülü Aldoğan: Olaylar Türkiye’ye prestij kazandırdı

Taksim Turizm Platformu’nun düzenlediği panelde konuşan yazar Yazgülü Aldoğan, Gezi Parkı olaylarının Türkiye’ye prestij kazandırdığını savundu. Gezi Parkı eylemlerine katılanlara teşekkür eden Aldoğan, “Bira içemeyecek yere neden...
Yazgülü Aldoğan: Olaylar Türkiye’ye prestij kazandırdı
Haberler / Güncel
25 Haziran 2013 Salı 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taksim Turizm Platformu’nun düzenlediği panelde konuşan yazar Yazgülü Aldoğan, Gezi Parkı olaylarının Türkiye’ye prestij kazandırdığını savundu. Gezi Parkı eylemlerine katılanlara teşekkür eden Aldoğan, “Bira içemeyecek yere neden gelsin turis? İstiklal Caddesi’nden geçtim bugün, ortada Arabistan’dan gelmiş peçeli Arap kadınlar vardı. Biz sadece Suudi Arabistan’dan, Körfez ülkelerinden gelen turistlere mi kalmalıyız'” dedi.

Taksim Turizm Platformu tarafından Point Otel’de ‘Gezi’ başlıklı panel düzenlendi. Panele eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, turizmci İskender Çayla, Yazar Yazgülü Aldoğan, Prof. Dr. Haydar Karabey, gösterici Eset Akçilad ve diğer davetliler katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Bahattin Yücel üstlendi.

Panelde söz alan Aldoğan, hükumetin olaylar karşısındaki tutumunu eleştirdi. Türkiye’de yeterli demokrasi olmadığını savunan Aldoğan, “Bu olayı bilmemek, bu olayı görememek, bu kadar zor muyd? ‘Orayı park mı istiyorsunuz; tamam çocuklar orası park oldu’ dese, bu sosyal ve siyasal tepki belki önlenecekti. Gerçi gelecek açısından bizim için iyi oldu, biz en azından önümüzü daha net görüyoruz. Bize bir karşı çıkma hevesi geldi. Çünkü hepimiz korkmuş, sinmiş ve umutlarımızı kaybetmiştik. Artık hiçbir şey olmaz. Bunlar bir dahaki seçimde de yüzde 60 alır, Topçu Kışlası da buraya yapılır. Çamlıca’ya cami yapılır. Diğer cami öbür tarafa yapılır. Şimdi hiç olmazsa çapulcu dediğimiz, 200-300 genç önümüze geçip, direnmenin gücünü demokrasiye olan inancını gösterdiyse, bizde de bir şeyler yapabiliriz inancı oluştu.” ifadelerini kullandı.

‘TAKSİM DİRENİŞİNE KATILANLARA TURİZMCİ OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Gezi Parkı olaylarının Türkiye’ye prestij kazandırdığını ileri süren Aldoğan şöyle devam etti: “Şu anda rezervasyon iptalinin, birkaç kongre iptalinin çok daha ötesinde bu olaylar. Türkiye’ye bir prestij kazandırdı. Evet turist çok narindir, turist çok korkar, olay olan yere gelmez ama turist demokrasi olmayan yere hiç gelmez. Bira içemeyecek yere turist neden gelsi? Alkol yasaklarının paldır küldür indiği, bir bardak şarap içene alkolik dendiği bir ülkeye gelse gelse Araplar gelir. İstiklal’den geçtim bugün. Ortada Arabistan’dan gelmiş peçeli Arap kadınlar vardı. Biz sadece Suudi Arabistan’dan Körfez ülkelerinden gelen turistlere mi kalmalıyı? Biz Malezya mı olmalıyı? Bize direnmeyi öğrettikleri için bu Taksim direnişine katılan, dayak yiyen, ıslanan, gazlanan bütün insanlara çevreci ve demokrat insanlara turizmci olarak teşekkür ediyorum. Bu yaraların kapanıp bir an önce rezervasyon iptallerinin de önüne geçilmesini istiyorum. Ancak size naçizane bir önerim bu; demokrasi olmayan bir ülkede turizmin yeşermesine imkan olmadığını düşünüyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası