Ege Postası
Geri

Engellilere aileleriyle birlikte deniz kenarında tatil imkanı

Türkiye Beyazay Derneği, 700 engelliye aileleriyle birlikte deniz kenarında 5 gün boyunca ücretsiz tatil yapma imkanı sağladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Gemlik ilçesi Narlı Karacaali köyündeki kamp merkezinde 5 ayrı grup halinde...
Engellilere aileleriyle birlikte deniz kenarında tatil imkanı
Haberler / Güncel
25 Haziran 2013 Salı 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Beyazay Derneği, 700 engelliye aileleriyle birlikte deniz kenarında 5 gün boyunca ücretsiz tatil yapma imkanı sağladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Gemlik ilçesi Narlı Karacaali köyündeki kamp merkezinde 5 ayrı grup halinde gelen engelliler, aileleriyle birlikte stres atıyor. Çoğunluğu Bursa’da ikamet eden engellilere Diyarbakır’dan gelen 18 engelli genç de eşlik ediyor.

        Türkiye Beyazay Derneği, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Narlı Karacaali köyündeki kamp merkezinde ‘Mutlu aile’ projesini hayata geçirdi. Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube Başkanı Zafer Hıdıroğlu, beşerli gruplar halinde 700’ün üzerindeki engelli çocuk ve gence deniz kenarında tatil imkanı sunduklarını söyledi. Engellilere yönelik devletin çeşitli imkanları sağladığına işaret eden Hıdıroğlu, “Engelli kardeşlerimizin aileleri de çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Projemizin adı zaten ‘Mutlu aile’ projesi. Burada üç öğün yemek var. Doktorumuz, hemşiremiz, psikoloğumuz var. Devletin engelliler için sağladığı katkılar var ama bu kardeşlerimizin aileleri başta psikolojik olmak üzere birçok sıkıntıyla boğuşuyor. Bu projede onlara sayılı gün de olsa bir tatil imkanı sunduk. Burada farklı engel gruplarından arkadaşlarımız var. Diyarbakır’dan gelen 18 kardeşimiz de bize eşlik ediyor. Onlar için de farklı bir ortam oldu.” dedi.

        Engelli tatilcileri ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, günlerini engelli çocuklarla dört duvar arasında geçirmek zorunda kalan aileler için hazırlanan projenin önemine değindi. Altepe, şunları kaydetti: “Örnek bir proje uygulanıyor. Engelli ailelerin burada nefes almaları, onlara sahip çıkılması, onların güzel günler geçirmelerini hedefliyoruz. Bursa’nın en güzel yerlerinden Narlı’da onları ağırlıyoruz. Engellilerin aileleri de burada, onlar da çocuklarıyla tatil yapıyor. Evlerinden dışarı çıkamadıkları, dört duvar arasında oturmak zorunda oldukları çocuklarıyla birlikte ailelerimiz de büyük sıkıntı yaşıyor. Hedefimiz; bunların rahatlamalarını sağlamak. Belirli sayılı gün de olsa böyle ortama girmeleri bizim için önemli.”

        İLK KEZ DENİZ GÖRDÜLER

        Beş gün boyunca aileleriyle birlikte deniz kenarında tatil yapan engelliler, günlerini eğlenerek geçiriyor. Diyarbakır’dan gelen Ümit Doğan, “İlk kez deniz görüyorum, düğünüm güzel geçecek bir kız alacağım. İş arıyorum. Babam da bana yardımcı olmuyor. Bir kız sevdim, evlenmek istiyorum. Ama babam izin vermiyor. Ne yapacağız ağabey'” diyerek arkadaşlarının gülmesine sebep oldu. Bazı engelliler türkü söyleyerek denize girdi, bazıları da tekerlekli sandalye üzerinde denizi izlemeyi tercih etti. Engelli kızı Öznur ile tatile gelen Semra Ürük, “Tatilimiz çok eğlenceli geçiyor. Çocuklarımız da birbirleriyle kaynaşıyor. Onlarla birlikte pozitif enerji depoluyoruz.” diye konuştu.

        Kamp merkezine Diyarbakır’dan gelen Mürüvvet Gem isimli genç kız, “Hayatımda ilk kez böyle bir tatil yapıyorum ve deniz görüyorum. Yüzerek ve arkadaşlarımla koyu muhabbet ederek günlerimiz geçiyor.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası