Ege Postası
Geri

Yazıcı: "Torpili abartmayın"

Hayati Yazıcı, RTE Üniversitesi'ndeki torpil rezaleti hakkında konuştu.
Yazıcı:
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 08:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

RİZE- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ndeki ilan olayına ilişkin yaptığı değerlendirmede, bir bardak suda fırtına kopartıldığını belirterek, "Bunu abartmaya, büyütmeye gerek yok" dedi.

 Rize'de temaslarda bulunan Hayati Yazıcı, İl Genel Meclisi toplantısın sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde yaşanan ilan olayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yazıcı şunları söyledi:

 "İlk ilanda 6 kadro için ilana çıkılan yayın yer alıyor. Aslında üniversite 20 doçent ve Yardımcı Doçent kadrosu için ilana çıkıyor. Basın İlan Kurumu aracılığı ile gönderilen ilanın altında yer alan, her halde Personel Başkanlığı'nda yapılan bir çalışma. Hukukçu titizliğimle bu çalışmayı enine boyuna inceledim. Bana göre yapılan yayın ile çalışma karşılaştırıldığında bir bardak suda fırtına kopartılıyor. Hatayı yapan kimse üniversite idari soruşturma açar. Kasıtlı mı, ihmal mi suçun niteliğine göre gerekli yaptırımı uygular. Ama çalışma, kadrolar atanması ile ilgili. O kadrolarda doçentlik kadrosu var. Sınava giren başarmış mı, başarmamış m? Mesela izinli anlaşılamamış. O sütunda doçentlik kadrosu izni alınamamış, izinli değil o. Üniversite doçentlik kadrosu ihdas edemez. YÖK bunlara kadro verir. YÖK de bu kadroları Devlet Personel Başkanlığı'ndan alır, üniversitelerin ihtiyacına göre dağıtır."

 

BUNU ABARTMAYA BÜYÜTMEYE GEREK YOK

 

Bu durumu anlamayanların farklı anlamlar çıkartmaya çalıştığını ifade eden Yazıcı, "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde kayırma, iltimas, hak etmeyene bir pozisyon verilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Burası önemli bir bilim yuvası. Üniversitenin büyümesi ve eğitim kalitesinin artması için hedef konulmuş ve o doğrultuda kadrolarını oluşturacak. İlana çıkma rutin bir iş değil. Orada ismi yer alan 6 kişi üniversite bünyesinde zaten çalışıyor. Kamu ilanları Basın İlan Kurumuna gönderilir. Bu ilan metinleri de bir sıralama ile gazetelere gönderilir. Bu ilan metni de 30'unda gönderilmiş ama yayınlanmak üzere gönderilen yazının ekindeki liste değil elektronik ortamda bir gönderi daha yapılmış. Bir yazılı olarak ıslak imza ile gönderilmiş, bir de elektronik ortamda gönderilmiş. Elektronik ortamda gönderilen, ekte yapılan müsvette çalışma ilan metni gibi yansıtılmış. O da yayına çıkmış. Olay bundan ibaret. Bunu abartmaya, büyütmeye gerek yok. Burası hukuk devleti. Herkes kanunlara uyarak iş ve işlemini icra ediyor. Elektronik ortamda dikkatsiz ve özensiz gönderiyi yapan her kimse, onun da sonucu idari soruşturma sonucu anlaşılacak. İhmali mi, kasıt mı ona göre hak ettiği yaptırımla muhatap olacak."

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın iki gün önce Rize'de yaptığı, "Sınırlar kontrol edilemiyor" şeklindeki açıklamayla ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Yazıcı, "Ciddiye almıyorum. Bizim ne yaptığımızı millet görüyor" cevabını verdi. (dha)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası