Ege Postası
Geri

Ye, iç, zayıfla!

Bayraklı Belediyesi zumba ve pilates gibi kadınlara yönelik aktivitelere bir yenisini daha ekledi. Son yılların gözde sporu limbering kursuna kadınların yoğun ilgi gösterirken erkekler de başvuru yaptı. Limbering sporu kamburluk, eklemlerde ağrılara iyi geliyor, kasların ve kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.
Ye, iç, zayıfla!
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Temmuz 2015 Çarşamba 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -  “Kadınlar için zarafet ve incelme sistemi, ye, iç zayıfla” sloganıyla özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği Limbering, şimdi de Bayraklı’da…Kelime anlamı gevşeme, esneme olan Limbering günlük koşuşturmaca ve yaşam telaşı içerisinde kullanmaya fırsat bulamadığımız ve gün geçtikçe tembelleşen kasları yeniden aktiviteyle buluşturuyor. Limbering'i yapmakta olduğunuz bir spor faaliyetinin öncesinde ve sonrasında kaslarınızı ısıtmak, esnetmek ve gevşetmekte kullanılabileceğiniz gibi, tek başına Limbering uygulamalarını bir spor faaliyeti olarak da kullanılabiliyor. Limbering sporu kamburluk, eklemlerde ağrılara iyi geliyor, kasların ve kemiklerin güçlenmesini sağlıyor. 



ANNESİ SAYESİNDE LİMBERİNGLE TANIŞTI

Bayraklı Belediyesi İhsan Alyanak Kültür Merkezinde 3 haftadır verilen Limbering kursuna ilgi yoğun. Kadınların yanında erkekler de bu spora ilgi gösteriyor. Limbering ile annesi sayesinde tanıştığını dile getiren Burak Yılmaz, “3 yıl futbol kariyerim oldu. Body ve fitness yaptım. Böyle bir antrenman sistemi görmedim. Vücudun tüm kaslarını aktif bir şekilde çalıştırdığı için yararlı buluyorum. Sırt ağrıları ve duruş güzelliğine de katkısı var. Yaptığım sporun tüm vücuda etkisini hissedebiliyorum” dedi.

AĞRILARIM AZALDI

Limbering kursuna başından beri katılarak dersleri kaçırmayan Tuğba Çetinöz ise , “Yıllardır böyle bir spora alışkın olmadığımız için ilk dönemlerde ağrılı geçti. Benim boynumda fıtık var. Ağrılarımın yavaş yavaş azaldığını hissediyorum. Sonuna kadar devam edeceğim. Hatta bunun için işe başlamadım. Bu sporda ilerlemeyi düşünüyorum” diye konuştu.

ESNEME SPORU

Kurs öğretmeni Fikret Bayram, “Limbering dersi esneme, esnetme sporudur. Bu sporda bel ağrısı sırt ağrısı mesleki rahatsızlıklar dahil birçok rahatsızlığa tedavi fırsatı buluyoruz. Aynı zamanda sporcularımız esneme, estetik ve zarafet kazanıyor. Beden ölçülerinde düşme oluyor. Çok sağlıklı bir spor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası