Ege Postası
Geri

Yemek kartı kullananlar o tarihe dikkat! Tüm Türkiye'de 1 günlük boykot

Sodexo, Ticket, Multinet gibi farklı yemek çeklerini kullanan vatandaşlar, 27 Aralık’ta bu kartları kullanamayacak. Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği (TÜRES) tarafından kart firmalarının kendilerinden aldığı yüzde 7’lere varan komisyon oranlarının yüksek olması gerekçesiyle tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek olan bir günlük protesto eylemine İzmirli lokanta, restoran ve kafeterya sahiplerinin de katılması bekleniyor. Yemek kartı kullananlar o tarihe dikkat!
Yemek kartı kullananlar o tarihe dikkat! Tüm Türkiye'de 1 günlük boykot
Haberler / Ekonomi
20 Aralık 2017 Çarşamba 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- TÜRES tarafından gerçekleştirilecek olan  müşterilerden bir gün boyunca yemek kartı ve fişi kabul etmeme şeklindeki ‘boykot eylemine’  İzmir Lokantacılar Odası Başkan Adayı Doğan Kılıç da destek verdi.

MÜŞTERİLERİMİZİN DE DESTEK VERİP ANLAYIŞ GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ

TÜRES’in boykot çağrısına İzmir Lokantacılar Odası’na bağlı 2 bin 800 restoran, lokanta ve kafeterya sahibinin de katılması için duyuru çalışmalarını sürdürdüklerini ve esnafın büyük çoğunluğundan tam destek verecekleri yanıtı aldıklarını belirten Doğan Kılıç, “Türkiye genelinde gerçekleşecek boykot eylemine biz İzmirli esnaflar olarak destek vereceğiz. O gün milyonlarca vatandaşımız yemek çekini ve kartını kullanamayacak. Müşterilerimizin de bize destek vereceğini ve boykot eylemimizi anlayışla karşılayacağını umuyoruz” dedi.

BİZDEN ALINAN KOMİSYON ORANI KDV, GELİR VERGİSİ İLE YÜZDE 20’LERE YAKLAŞIYOR

Restoran ve lokanta işletmecilerinin yemek çeki ve kart firmalarına ödediği komisyon oranlarının KDV ve yüzde 2’lik gelir vergisiyle birlikte yüzde 18-20’lere çıktığını, bu bedellerin zor günler yaşayan birçok işletmenin kapanma noktasına gelmesine yol açtığını dile getiren İzmir Lokantacılar Odası Başkan Adayı Doğan Kılıç, “Bu yüksek oranlar nedeniyle sektörde karlılık düştüğü gibi birçok işletme kapanma noktasına geldi. Bir günlük boykot eylemi çok doğru. Bu eyleme İzmir Lokantacılar Odası’na bağlı 2 bin 800 lokanta, restoran ve kafeterya sahiplerinin çoğu da destek verecek. Duyuru çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve büyük destek aldık. Bakanlıkların ve ilgili kurumların sesimizi duymasını ve komisyon oranlarını aşağıya çekmesini bekliyoruz” diye konuştu.

FEDERASYONUMUZDAN DA AYNI DUYARLILIĞI BEKLERDİK

Doğan Kılıç, kartların aynı zamanda alışveriş çeki olarak kullanıldığını, bunun da işlerini düşürdüğünü kaydederek, aynı zamanda Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcalar Federasyonu Başkanı da olan İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Oda Başkanı Aykut Yenice’den de aynı duyarlılığı beklediklerini söyledi:

“Yemek kart ve fişleri birçok yerde aynı zamanda alışveriş çeki olarak kullanılıyor. Komisyon oranları da çok yüksek. Tüm bu faktörler sektörde faaliyet gösteren birçok işletmeyi zorluyor. Hatta birçoğu kapanma riski taşıyor. 106 adanın başkanı da olan Federasyon başkanımızdan aynı duyarlılığı beklerdik. Federasyonumuz yerine bir dernek hakkımızı arıyor. İzmir’de odaya kayıtlı 2 bin 800 esnaf var. İlklerin şehri olan İzmir’den biz de bu boykot eylemine katılarak, güçlü bir ses vereceğiz. Ben kendim de lokantamda müşterilerime açıklama yapıp, anlayışlarını bekleyerek, bir gün boyunca yemek kartı ve çeki kabul etmeyeceğim.”

RAMAZAN BİNGÖL: BOYKOTTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl de, aldıkları karar gereği 27 Aralık Çarşamba günü yemek kartları ve çeklerini kullandırmama kararı aldıklarını belirterek, tüm işletmeleri boykota katılmaya çağırdı:

“Kartlar aracılığıyla bizden alınan yüksek komisyon oranlarını defalarca gündeme getirdik ancak sorun henüz çözüme kavuşturulmadı. Bu konuda  yönetim kurulumuz ile ortak karar alarak, 27 Aralık tarihinde bir gün süre ile yemek kartları/çeklerini işletmelerimizde kullandırmamak üzere BOYKOT kararı almış bulunmaktayız. Sesimizi duyurmak için boykottan başka çaremiz kalmadı. Tüm işletmeleri boykota katılmaya çağırıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası