Ege Postası
Geri

Yeni eğitim öğretim yılında, öğrenci güvenliği polisin önceliği

GECİKMELİ başlayacak olan, 2015- 2016 eğitim yılı öncesinde, İzmir emniyet müdürlüğü öğrencilerin güvenliği, kötü alışkanlıklara yönelmemeleri için gerekli tedbirleri, “mercek" projesiyle hayata geçirmek için hazırlıklarını tamamladı. Mercek projesinde, risk gruplarına göre ayrılan okul çevrelerinde, narkotik, asayiş, toplum destekli ve çocuk şube müdürlüklerine bağlı ekipleri, ortak çalışma yürütecek. Aylık değerlendirmelere göre de okulların risk durumları yeniden ele alınacak. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Çocuklarımızın güvenli ortamda eğitim almaları için bizler hazırız" dedi. İzmir'de yeni eğitim-öğretim yılı öncesi öğrenci güvenliği için
Yeni eğitim öğretim yılında, öğrenci güvenliği polisin önceliği
Haberler / İzmir
22 Eylül 2015 Salı 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kurban Bayramı tatilinin de araya girmesiyle ilk, orta ve liselerde, 2015 - 2016 eğitimi öğretim yılı geçen yılların aksine gecikmeli başlayacak. Eğitimin gecikmeli başlamasına rağmen İzmir Emniyet Müdürlüğü, yeni eğitim yılından itibaren daha etkin bir şekilde uygulamaya koyacağı 'Mercek' projesiyle, hazırlıklarını tamamladı. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla, Asayiş, Çocuk, Narkotik, Toplum Destekli Şube müdürlükleri ortak çalışma yürüttü. Her şubeden gelen uzman polislerin katılımıyla yapılan ortak toplantılar sonrasında ise, 'Mercek' projesinin daha da geliştirilmesi için çalışmalar yapıldı, yeni düzenlemelere gidildi. 

OKULLA İRTİBATLI KİŞİLER ARAŞTIRILACAK
Mercek projesine göre, geçmiş dönemde alınan tedbirler daha da geliştirildi. Geçmiş uygulamalarda yaşanan eksiklikler, boşluklar yeni sistemlerde kapatıldı. Okul çevrelerinde, öğrencileri tehdit eden kişilerden, sağlığa zararlı yiyeceklerin satımına, uyuşturucu madde kullanımına kadar her türlü olumsuzluklara karşı önlemler alındı. Okul çevrelerinin mobese sistemiyle yakından izlenmesi için de, sisteme ilave özellikler eklendi. Polisin hazırlıkları sırasında, okullarla ilişkili olacak servis şoförlerinden, muavinlere, kantin görevlilerine, kadar tüm kişiler, tek tek araştırılacak. Olumsuzluklar bulunan kişilerin, görevlerinden uzaklaştırılmaları için de gerekli girişimler yapılacak. Bu ortamlarda görev almaları engellenecek. İl merkezinde alınan bu önlemlerin benzerinin de, yine ilçelerde de uygulanacağı açıklandı.

Bu tür güvenlik çalışmaların yanı sıra trafik ekipleri de öğrencilerin güvenli ulaşımlarını sağlamak içini çalışma yaptı. Öğrencilerin yoğun olarak okullarına ulaştıkları güzergahlar tek tek belirlendi. Bu yollarda okulların başlama ve dağılım saatlerinde özellikle trafik polisleri, ek önlemler alacak. Alınana bu önlemlerde, okul yönetimleriyle, velilerle, öğretmenlerle yapılan görüşmeler sonrasında değişikliklere de gidilebileceği öğrenildi. 

OKULLAR RİSK GRUPLARINA AYRILDI
Polisin mercek projesiyle, il merkezindeki okullar, olaylara göre risk gruplarına ayrıldı. Buna göre, okullar birinci derece, ikinci derece ve üçüncü derece olarak risk gruplarına ayrıldı. Okullardan 115'i birinci, 110'u ikinci, 548'i ise üçüncü risk grubunda yeraldı. Tüm şubelerden seçilen 600 polis, 200 ekip olarak risk gruplarına göre bu okulların çevrelerinde önlem alacak. Ancak yapılan çalışmalar sonrasında, her ay okulların risk gruplarında değerlendirmeye gidilecek. Durumlarında iyileşme olan okulların, bir üst risk grubuna geçirileceği, çalışmaların geride kalan okullar üzerinde yoğunlaştırılacağı açıklandı. 

UZUNKAYA, “ÇOCUKLAR EMİN ELLERDE"
Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Uzunkaya, “Çocuklarımızın güvenli ortamda eğitim almaları için bizler hazırız. Diğer kurumlarla ortak çalışmalar yapacağız. Okul yönetimleriyle, öğretmenlerle, okul rehber öğretmenleriyle, hatta velilerle ortak çalışma yürüteceğiz. Çocuklarımız, mutlu olsun iyi eğitim alsın diye güvenlik içini gece gündüz, sokakta olacağız" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası