Ege Postası
Geri

Yeni kanun taslağı sızdı! LGBT'lilerin hedef alındığı ortaya çıktı

Türk Ceza Kanunu’nda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklif Taslağı ortaya çıktı. Taslakta LGBT’lilerin hedef alındığı maddeler dikkat çekti.
Yeni kanun taslağı sızdı! LGBT'lilerin hedef alındığı ortaya çıktı
Haberler / Güncel
28 Şubat 2025 Cuma 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2025 yılını "Aile Yılı" ilan eden AK Parti’nin yeni kanun teklifi taslağında LGBT’lilerin hedef alındığı maddeler dikkat çekti.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Kanun teklifinde değişiklik yapılması öngörülen maddelerden biri 225’inci madde. Taslağın yasalaşması halinde “biyolojik cinsiyet” ifadesi Ceza Kanunu’na eklenecek. LGBT ifade biçimleri "hayasızlık" olarak değerlendirilecek ve görünür kılanlar "genel ahlaka aykırı tutum ve davranışta bulunmayı alenen teşvik" suçlamasıyla hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Taslağın yasalaşması halinde söz konusu maddeye eklenecek hükümler şöyle:

"Doğuştan gelen biyolojik cinsiyete ve genel ahlaka aykırı tutum ve davranışta bulunmayı alenen teşvik eden, öven veya özendiren kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

"Aynı cinsiyetteki kişilerin nişan veya evlenme töreni yapmaları halinde bu kişilere, bir yıl altı aydan dört yıla kadar hapis cezası verilir."

YAŞ 21'E ÇEKİLİYOR

Taslağa göre; değişiklik yapılması beklenen kanun maddelerinden ilki Türk Medeni Kanunu’nun "cinsiyet değişikliği" başlığını taşıyan 40’ıncı maddesi. Taslak yasalaşırsa; 18 olan cinsiyet uyum sürecine başlayabilme yaşı 21 olarak değişecek.

Taslağın yasalaşması, cinsiyet uyum sürecine başlamak isteyen kişilerin "Üreme yeteneğinden sürekli biçimde yoksun bulunduğunu ve cinsiyet değişikliğinin ruh sağlığı açısından zorunluluğunu Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tam teşekküllü bir eğitim ve araştırma hastanesinin en az üçer ay aralıklarla yapacağı dört değerlendirme sonucunda vereceği resmî sağlık kurulu raporuyla belgelemesini" zorunlu kılacak.

'İZİN ALMADAN TIBBİ MÜDEHALE YAPILAMAZ'

Medeni Kanun’un 40’ıncı maddesine, taslağın yasalaşması halinde "İzin alınmadan cinsiyet değişikliğine yönelik hiçbir tıbbi müdahale yapılamaz." maddesi eklenecek. Kanun değişikliği ile cinsiyet hanesinin değiştirilmesi de zorlaşacak.

Resmi belgelerdeki cinsiyet hanesinin değiştirilmesine, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tam teşekküllü eğitim araştırma hastanesinin vereceği resmi sağlık kurulu raporunun doğrulanması halinde mahkeme tarafından karar verilecek. (Halk TV))

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası