Ege Postası
Geri

Yeni üniversiteye 15 milyon

Erdoğan ailesinin de üyeleri arasında bulunduğu vakıf tarafından kurulacak üniversite için, 15 milyonluk mal varlığı gerekiyor. Vakıf, bu şartı, yurtları ile karşılayacak.
Yeni üniversiteye 15 milyon
Haberler / Güncel
5 Aralık 2013 Perşembe 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Başbakan Erdoğan'ın oğlu ve kızının da yönetici ve üyeleri arasında bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından İstanbul'da kurulacak üniversite için, en az 15 milyon liralık mal varlığı gerektiği bildirildi. TÜRGEV sahip olduğu 12 öğrenci yurdu ile bu mal varlığını karşılayacak.
YÖK, bir süre önce, üniversite kurmak isteyen vakıfların mal varlığının en az 15 milyon lira olmasını karara bağlamıştı. Bu üniversitelere alınacak öğrencilerin yüzde 20'sinin de, tam burslu olması gerekiyor. Üniversitenin en az iki fakülteden oluşması, fakülte bünyelerinde fen ve edebiyat programlarının mevcut olması ve üniversitenin eğitim-öğretime başlayacağı yıl bu programlara öğrenci alınacağının taahhüt edilmesi gerekiyor.
TÜRGEV'İN MAL VARLIĞI
İstanbul 'da kurulacak İbn-i Haldun Üniversitesi'nde, Eğitim, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk ve Siyasal Bilgiler fakülteleri ile Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri enstitüleri bulunacak. 
TÜRGEV Vakfı'nın halen 12 ayrı kız yurdu var. 8'i İstanbul'da olan yurtlar, Bursa, Artvin, Konya ve Şanlıurfa'da da yer alıyor. Vakfın İstanbul'daki bir yurduna Emine Erdoğan'ın anne ve babasının ismi verilmiş ve açılışı Başbakan Erdoğan yapmıştı.
69 VAKIF ÜNİVERSİTESİ VAR
Vakıf üniversiteleri, doğrudan devlete bağlı bulunmuyor ve bir vakıf tarafından özerk olarak işletiliyor. Bu tür üniversiteler, yeni bir üniversite kurma veya kurulmuş bulunan bir yükseköğretim kurumuna üniversite adının verilmesi ile oluyor. Türkiye'de ilk Vakıf üniversitesi 20 Ekim 1984'de Bilkent Üniversitesi'nin kurulması ile başladı. 1993 yılında Koç, 1994'de Sabancı Üniversitesi kuruldu. Türkiye'de halen 69 vakıf üniversitesi bulunuyor. (Gazeteport)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası