Ege Postası
Geri

Yerel gazeteden aldığı tazminatla döner dağıttı

Adalet ve Kalkınma Partisi eski İl Başkanı Avukat Adem Güney, il başkanlığı yaptığı dönemde kendisi hakkında asılsız haber yaptığı iddiasıyla yerel gazete sahibine açtığı davadan kazandığı tazminatla Cumhuriyet Meydanı’nda ücretsiz...
Yerel gazeteden aldığı tazminatla döner dağıttı
Haberler / Genel
29 Haziran 2013 Cumartesi 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adalet ve Kalkınma Partisi eski İl Başkanı Avukat Adem Güney, il başkanlığı yaptığı dönemde kendisi hakkında asılsız haber yaptığı iddiasıyla yerel gazete sahibine açtığı davadan kazandığı tazminatla Cumhuriyet Meydanı’nda ücretsiz döner ve ayran dağıttı.

'ÇAMUR İZİNİ SİLMEK İÇİN DÖNER DAĞITMAYA KARAR VERDİM'

Avukat Güney, il başkanı iken kendisini organize suç örgütünün başı ilan eden ve hakkımda fezleke düzenlendiği şeklinde asılsız haber ve yazı kaleme alan gazete sahibine açtığı davayı kazandığını belirterek şöyle konuştu: "“Bugün dağıtılan dönerin bedeli de kazanılan tazminat davası neticesinde tahsil edilen paradan karşılanmıştır. Herkese afiyet olsun. Bu kişiye açtığım dava sonucunda bu kişinin mahkum olduğunu kendileri ve avukatları dışında kimse bilmiyordu. Başka bilen yok ama o yalan haber ve yazıyı onlarca kişi okudu ve biliyor. Kişilerin hakkında olumsuz algı oluşturmak için 'çamur at tutmazsa izi kalır' mantığı ile hareket eden şahsın attığı çamur izini silmek için bende bunu döner dağıtarak duyurmak istedim.” şeklinde konuştu.

HAKSIZLIK YAPANLAR BİR GÜN CEZASINI BULUR

Dağıtılan 100 kilogram et döner ve ayranın Samsun’da yayın yapan bir yerel gazetenin sahibinden icra yoluyla alınan tazminatın bir kısmıyla karşılandığını ve tazminat miktarının yüksel olduğunu belirten Av. Adem Güney, o yerel gazete sahibi hakkında kişisel olarak 12 dava açtığını ve diğer mağdur olan vatandaşlarında davalarını ücretsiz olarak takip ettiğini belirtti. Güney, “Davayı kazanmamın ardından döner ayran dağıtma ahdım vardı. Davalar sonuç vermeye başladı. Bende ahdımı gerçekleştiriyorum. Diğer davalarında sonuçlanmasıyla yine bur tür vatandaşlara ikramım olacak.” dedi. Vatandaşlara kendi eliyle döner keserek dağıtan Adem Güney, “AK Parti İl Başkanı iken yerel bir gazete tarafından çok iftiralara uğradım. Gazete tarafından ben ve saygın birçok kişi hakkında yalan haberler yapıldı. Kamuoyundaki saygınlıklarımıza gölge düşürmek, imaj ve algımızı bozmak için gerçek olmayan haberler üretildi ve mağdur edildik. Kısacası haksızlığa uğradık. Haksızlık karşısında tek sığındığım yer Allah’ım dır. Haksızlık yapanlar bir gün muhakkak cezasını bulacaklardır.” diye konuştu. “Bu inancımı hiç kaybetmedim. Hem bu dünyada hem de ahirette hak ettikleri karşılığı göreceklerdir. Sabırla bu haksız saldırılara göğüs gerdim. Hukukta hakkımı aramaya çalıştım." diyen Av. Güney, "Onlarca tazminat ve ceza davası açtım. Hamdolsun davalarımızın bir çoğu neticelendi. Yargıtay incelemesinden sonra kazanılan tazminatlar icra marifetiyle tahsil edilmeye başlanılmıştır.” şeklinde konuştu.


Öğle saatlerinde başlayan döner ikramı Cumhuriyet Meydanı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası