Ege Postası
Geri

Yerleşim yerine yalnızca 680 metre mesafede: Yeşilin kalbine bir maden ocağı daha

Madencilik faaliyetlerine karşı İzmir’in birçok ilçesinde mücadeleler devam ederken Altıntaş 1 Madencilik Mermer İnş. Taah. Nak. Tic. ve San. Ltd. Şti., İzmir’in ödemiş ilçesinde mermer ocağı için ÇED başvuru dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu. 3 milyon 599 bin liraya mal olması beklenen projede, maden faaliyet sahasının en yakın yerleşim alanına yalnızca 680 metre mesafede olması dikkat çekti.
Yerleşim yerine yalnızca 680 metre mesafede: Yeşilin kalbine bir maden ocağı daha
Haberler / İzmir
2 Eylül 2021 Perşembe 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’nin birçok ili ve İzmir’in Seferihisar, Tire, Urla ilçelerinde maden ocaklarına karşı halkın mücadelesi devam ederken bir maden ocağı başvurusu daha yapıldı. 

Altıntaş 1 Madencilik Mermer İnş. Taah. Nak. Tic. ve San. Ltd. Şti., tarihi ve doğal zenginlikleri ve tarımı ile tanınan Ödemiş’te 1.,2. ve 5. grup mermer ocağı açmak için harekete geçti. Firma, maden ocağı için hazırladığı ÇED başvuru dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu. 

Başvuru dosyasında, alanda gerekli madencilik çalışmaları için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden 10 yıl süreli II-B grubu İşletme Ruhsatı alındığı belirtildi.

Proje kapsamında; madencilik faaliyetleri 97,94 hektarlık ruhsat sahasının 34,97 hektarlık kısmında alanında yapılacak. 3 milyon 599 bin liraya mal olması beklenen madende yıllık 240 bin metreküp mermer üretiminin yapılması planlanıyor. 

Mermer ocağının yakın çevresinde başka mermer ocakları da olduğunun belirtildiği başvuru dosyasında, ocağın faaliyetlerini yüzde 10 kapasite ile yapacağı belirtildi. Buna göre; ocakta yılda 64 bin 800 ton mermer üretim faaliyetleriyle birlikte yılda 194 bin 400 moloz, 259 bin 200 ton ve 129 bin 600 ton pasa malzeme oluşacağı bilgilerine yer verildi.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Mermer ocaklarından yayılan tozların insan sağlığı ve tarıma etkisi üzerine tartışmalar devam ederken proje dosyasında dikkat çeken bir ayrıntıya yer verildi. Başvuru dosyasında yer alan bilgiye göre; maden işletmesine en yakın yerleşim yeri sahanın yalnızca 680 metre kuzeyinde yer alan Çamyayla Mahallesi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası