Ege Postası
Geri

Yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi, İzmir’de arsa fiyatlarını yüzde 40 artırdı

Son dönemlerde kentsel dönüşümün etkisiyle gayrimenkul sektöründe hızlı bir çıkış yakalayan İzmir’de arsa fiyatları yüzde 30-40 oranında arttı. Şehrin en prestijli projelerinin yer aldığı Yeni Kent Merkezi, gayrimenkul sektörünü canlandırdı. İstanbul ve Ankara’ya oranla nitelikli arsa rezervi sahip olması ve fiyatlardaki uygunluk, gayrimenkul yatırımcısını İzmir’e yöneltti. Yerli ve yabancı birçok yatırımcı, Manhattan Projesi olarak da adlandırılan Bayraklı bölgesindeki Yeni Kent Merkezi’nde arsa arıyor.
Yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi, İzmir’de arsa fiyatlarını yüzde 40 artırdı
Haberler / İzmir
28 Haziran 2013 Cuma 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yabancı ve yerli yatırımcıların, Yeni Kent Merkezi’nde gerçekleştirmek istediği projeler arsa fiyatlarını ortalama yüzde 30-40 oranında arttırdı. Bölgeye talebin fazla olması ve nitelikli karma projelerin bulunmasından dolayı yatırım potansiyelinin daha da artacağı öngörülüyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından hazırlanan 'İzmir Bölgesi Gayrimenkul Sektörü' raporuna göre, Yeni Kent Merkezi’nde dev inşaat şirketlerinin yanı sıra yerli ve yabancı birçok firma yatırım planlıyor. Bölgedeki projeler daha çok ofis, rezidans, home ofis, AVM’den oluşuyor.
İstanbul ve Ankara’ya göre, yapılaşmanın son 5 yılda hızlanmaya başladığı İzmir, konut sektörü açısından büyük potansiyel sunuyor. Özellikle son dönemde A plus konut yerleşimleri açısından yeni projelere imza atılıyor. Nitelikli konut stoku bakımından Çeşme yarımadasına yakınlığı sebebiyle Narlıdere ve Güzelbahçe, yerleşik düzeni, sosyal donatılara yakınlığı sebebiyle Mavişehir, körfezin kuzeyinde yeni ve kaliteli projeleriyle yükselen Menemen, Yeni Kent Merkezi alanı ve kentsel dönüşüm fırsatlarıyla yüksek yapılaşma hakları sağlayan Bayraklı öne çıkıyor. Gökdelenlerin birbiri ardına yükseldiği Bayraklı bölgesinde yatırımı, Megapol Towers ve Kavuklar Bayraklı Tower ile başladı. Bu projeleri takiben Aralık 2013’te teslimlerinin gerçekleşmesi planlanan Folkart Towers, ile 2014’te tamamlanması planlanan İş Gayrimenkul’ün Egeperla projeleri bulunuyor. Kavuklar ayrıca otogar bölgesinde Alışveriş Merkezi ve 550 konuttan oluşan projesine de yılın son çeyreğinde başlamayı planlıyor.
Yeni kent merkezi sadece yerli yatırımcının değil, yabancı yatırımcının da dikkatini çekiyor. Özellikle Ocak ayında Brookings Enstütüsü tarafından dünyanın en hızlı büyüyen metropolleri arasında gösterilmesinden dolayı İzmir, ekonomik krizin en etkili olduğu Avrupa ülkesi olan Yunanistan kaynaklı firmalar ve yatırımcılar başta olmak üzere yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor.
Küçükbay Grubu, Topuz Yapı, Mistral Yapı Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği de bölgede yeni projeler planlıyor. Bu projeler doğrultusunda İzmir’e yatırımlar her yıl artıyor. İzmir’e olan yatırımların önümüzdeki yıllarda da süreceği ve gayrimenkul sektöründe hareketliliğin devam edeceği bekleniyor. (Cihan)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası