Ege Postası
Geri

Yeşil İzmir çok daha sert!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ile Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya arasında tam gaz devam eden “AVM” tartışmalarına sivil toplum örgütleri de dahil oldu. Yaklaşık 30 sivil toplum örgütünün güç birliğinden oluşan ve geçtiğimiz süreçte Bornova Ağaçlıyol’da yaptıkları eylemler ile yeşil alanların yok edilmesine karşı çıkan Yeşil İzmir Dayanışması, bugün yaptıkları basın açıklaması ile AK Parti Milletvekili Denizli’yi kınayarak sert eleştirilerde bulundu.
Yeşil İzmir çok daha sert!
Haberler / İzmir
7 Kasım 2013 Perşembe 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir kamuoyunda devam eden AVM tartışmasına Yeşil İzmir Dayanışması da dahil oldu. Milletvekili İlknur Denizli’nin basına yaptığı açıklamalar karşısında tepkisini sert biçimde dile getiren Yeşil İzmir Dayanışması, AK Parti’ye karşı sadece Ağaçlıyol’da değil, tüm İzmir çapında mücadele ettiklerini belirtti. Platform adına Denizli’ye seslenerek kamuoyuna yazılı bir açıklama yapan Eğitim-iş Bornova Temsilciliği Sekreteri Oğuz Eminoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

AKP İZMİR MİLLETVEKİLİ İLKNUR DENİZLİ’YE AÇIK MEKTUP
Sayın İlknur Denizli,

“5 Kasım 2013 Salı günü Ağaçlıyol’da gerçekleştirdiğimiz “Satışı durdurun” eylemimizin ardından aceleyle basına verdiğiniz demeçte YEŞİL İZMİR DAYANIŞMASI’nı İzmirlileri aptal yerine koymak ve CHP yandaşlığı ile suçluyorsunuz. Yeşil İzmir Dayanışması, imar planlarında yeşil alan olarak görünen Ağaçlıyol’daki kamu arazilerinin ticari alana dönüştürülerek satılmasına karşı mücadele eden bir oluşumdur. Yirmi yedi demokratik kitle örgütünün bir araya gelmesi ile kurulmuştur. Mücadele alanı sadece Ağaçlıyol değil, tüm İzmir’dir.”

"DENİZLİ'DEN AĞAÇLIYOL TEPKİSİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

“HİÇBİR SİYASİ PARTİ İLE İLİŞKİMİZ YOK”


“Yeşil İzmir Dayanışması yola çıktığı günden itibaren hiçbir siyasi partiyle, Ağaçlıyol’daki mücadele için “harekete geçirmek” dışında bir ilişkiye girmemiştir. İzmir’in yerel iktidarı olan CHP’de Ağaçlıyol ile ilgili eleştirilerimizden nasibini almıştır. Kıyaslamayı mensubu olduğunuz AKP ile ilişkilerimize göre yapıyorsanız cevabımız çok açıktır. Yaşam alanlarımızı betonla dolduran, özgürlüklerimize, yaşam biçimimize müdahale eden, Cumhuriyetimizin kazanımlarını bir bir elimizden alan, diktatörlük heveslisi, demokrasi düşmanı AKP ile yaşamın hiçbir alanında birlikte olmadık, olmayacağız.”

ARAZİLERİ YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKMEK VİCDANSIZLIK DEĞİL Mİ'

“İzmir’de şehircilik ilkelerinin ayaklar altına aldığını söylemişsiniz. İmar planlarında yeşil alan olarak görünen Ağaçlıyol’daki Karayolları arsalarını ticari alana dönüştürmek şehircilik ilkelerini ayaklar altına almak değil midi? İmar planlarındaki değişiklik için Danıştay’da yürütmeyi durdurma için açılan davalar sürerken kılıfına uydurulan ihale hileleriyle bu arazileri yangından mal kaçırır gibi yandaş sermayeye peşkeş çekmek vicdansızlık değil midir'”

“SATACAK YER KALMADI”

“Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürdürdüğünüz polemikle hangi çevrelere mesaj veriyorsunu? Özelleştirme yanlısı olduğunuzu, kamu yatırımlarının, rantiyelerden ya da yurtdışı kaynaklardan faizle borçlanarak yapılmasındansa öz kaynakla yapılmasını tercih ettiğinizi söylemişsiniz. İktidarınız boyunca yaptığınız özelleştirmelerle ülkemizde öz kaynak mı bıraktını? Sata sata geride sadece çoğu yeşil alan olan kentlerin akciğerleri niteliğindeki kamu arazileri ve askeri alanlar kalmadı mı'”

Sayın Denizli,

O ucube beton yığınlarınızı dikecek başka bir yer bulun. Ağaçlıyol'u vermeyeceğiz.

YEŞİL İZMİR DAYANIŞMASI

Yürütme Kurulu Adına

Oğuz Eminoğlu

Eğitim-iş Bornova Temsilciliği Sekreteri

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası