Ege Postası
Geri

Yıldırım: Büyükşehir Belediyesi İzmirlilere doğruyu söylememiş

23 Nisan şenlikleri için İzmir'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun İzmirlilere doğru söylemediğini ifade etti.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali...
Yıldırım: Büyükşehir Belediyesi İzmirlilere doğruyu söylememiş
Haberler / Politika
23 Nisan 2013 Salı 19:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
23 Nisan şenlikleri için İzmir'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun İzmirlilere doğru söylemediğini ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TRT’nin Kültürpark Fuar Alanı’nda kurduğu Çocuk Ülkesi’ni ziyaret etti. Çocuk Ülkesi'ni TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'le birlikte gezen Yıldırım, çocuklarla langırt oynadı, mini sahada basket atışı yaptı. Yıldırım, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi, bebekleri sevdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’ın personel alım ihalesini kaybetmesi sonrası oluşan krizle ilgili olarak Başkan Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. Kocaoğlu’nun yasal düzenleme talebini değerlendiren Yıldırım, “Yanlış hatırlamıyorsam, Belediye Başkanı ‘İzmir'de taşeronu bitirdim’ demişti. Demek ki bitmemiş. İzmirlilere doğruyu söylememiş. Şimdi nasıl bu hale soktuysa kendisi halletsin. Arkadaşlar, adrese teslim yasa çıkartılmaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne taşeron giremez, taşeronu bitirdik' dedi mi, demedi m? O halde şimdi bu n? Demek ki burada bir samimiyetsizlik var. Olay budur. Yapılması gerekeni ben bilemem. Onu muhatabına sorun. İhale yasası on senedir uygulanıyor. İtfaiyecilere de aynısını yaptı. İşini doğru yapsın.” dedi.

Bakan Yıldırım, İzmir metro Üçyol-Üçkuyular hattındaki çalışmaları yeniden durma noktasına getiren keşif artışı onayı hakkında net konuştu. Yıldırım, Büyükşehir’in beklediği onayın imza için Cumhurbaşkanı’na gönderildiğini duyurdu.

Ulu Önder Atatürk'ün 1920'de TBMM'yi kurduktan sonra çocukları unutmadığını dile getiren Yıldırım, "23 Nisan İzmir'de bu sene farklı kutlanıyor. TRT 35 yıldır, 23 Nisan'ı uluslararası düzeyde kutluyor. 35'ncisini 35 İzmir'de kutluyor. Bu da bizim için çok anlamlı. Bir haftadır İzmirliler 750 civarında, 40 küsur ülkeden gelen çocukları bağrına bastılar, evlerine aldılar, misafir ettiler. İzmir'in kardeşliğini bütün dünyaya gösterdiler. İzmirlilere çok teşekkür ederim. Bu yapılan çalışma ile İzmir dünyaya, Türk'ün misafirperverliğini en iyi şekilde, kendi evlerinde kendi çocukları ile kardeş yaptı. İzmir'i ve ülkemizi tanıttı. İzmir çok güzel iş başardı. Hem TRT'ye hem İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası