Ege Postası
Geri

Yıldırım’dan hayırseverlere “okul yaptırın” çağrısı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bayraklı Nuri Atik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin açılış töreninde hayırsever vatandaşlara ve işadamlarına “okul yaptırın” çağrısında bulundu. Yıldırım, “Eğitim yatırımları son 10 yılda çok arttı. O kadar çok arttı ki eğitim sistemimize 200 binin üzerinde yeni derslik kazandırdık. Burada da kazandırılan derslik miktarı 6 bini buldu. Derslik sayımız İzmir’de 14 binden 20 binin üzerine çıktı. Ama daha anlamlı olan buradaki 2 bin 231 dersliği devlet kasasından değil hayırseverlerin yaptırmış olmasıdır” dedi.
Yıldırım’dan hayırseverlere  “okul yaptırın” çağrısı
Haberler / Genel
27 Şubat 2014 Perşembe 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bayraklı Nuri Atik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin açılış törenine katıldı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, hayırsever vatandaşlar Nuri ve kardeşi Süleyman Atik, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı İsmail Sarı İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

''HASUNLUĞUNDAN KURTARACAĞIZ''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

İZMİR’DE DERSLİK SAYISI 14 BİNDEN 20 BİNE ÇIKTI

Yıldırım, önemli bir hizmetin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldırım, “Eğitim sistemimizi bu meslek lisesini kazandıran Atik ailesine teşekkür ediyorum. Taşa, toprağa yapılan yatırımın bir ömrü var. İnsana yapılan yatırım nesilden nesile devam eder. Buradan yetişecek gençlerimiz, Atatürk’ün bize hedef gösterdiği medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde önemli bilgilerle donanmış olacak. Ülkemizin refahı için çalışıp katkı sağlayacaklar. Bu eserleri burada yapabilecek üç baba yiğit görüyorum. Eğitim yatırımları son 10 yılda çok arttı. O kadar çok arttı ki eğitim sistemimize 200 binin üzerinde yeni derslik kazandırdık. Burada da kazandırılan derslik miktarı 6 bini buldu. Derslik sayımız İzmir’de 14 binden 20 binin üzerine çıktı. Ama daha anlamlı olan buradaki 2 bin 231 dersliği devlet kasasından değil hayırseverlerin yaptırmış olmasıdır. Hayatını ülkenin kalkınmasına adayan metal işiyle başlamış, dökümcülükte önemli bir noktaya gelmiş. Fabrikayı ziyaret etme fırsatı buldum. İmalatlarının yüzde 95’ini ihraç ediyorlar. Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlıyorlar. Bununla da kalmıyorlar böyle hayır işlerini yapıyorlar. Türkiye’deki en büyük sorun işsizlik. İş bilen, meslek öğrenen insan sayısı da yetersiz. Bir yanda iş arayanlar var bir yandan da işi bilen insanları arayanlar var. Çünkü meslek liseleri yeterince yok. İzmir son yıllarda bu alanda ciddi bir mesafe almış. Türkiye ortalamasının üzerinde. Ama daha önümüzde çok mesafe var. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 70’lerin üzerinde. Daha fazla meslek okuluna ve ara eleman yetiştirecek böyle okullara ihtiyacımız var. Eğitim seferberliği yurdumuzda sürüyor. Amacımız çiftli eğitimi tamamen ortadan kaldırmak ve tam gün eğitime geçmek. Birçok ilde bunu başardık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye7nin birçok ilinde 32 seviyenin altına düştü. Büyükşehirlerin bazı ilçelerinde maalesef hala ortalama dünya standartlarının üzerindedir. Ortalama 40’ların üzerine çıkmaktadır. Bunu nasıl aşacağı? Daha fazla okul yapacağız. Bir yandan devletimizin imkanları bir yandan hayırseverlerin katkıları ile devlet millet elbirliği ile bu sorunu gideceğiz” dedi.



FATİH PROJESİNİ BAŞLATTIK

Konuşmasında gençlere de seslenen Yıldırım, “Eğitim sistemimizin gelişmesi ve ülkemizin istediği seviyeye çıkması ancak ve ancak size yapacağımız yatırımlarla mümkün. Gelecek gençlerimizindir. Nüfusumuzun gelecekte sizlerden oluşacak. Bizim size bırakacağımız en önemli eser eğitimde yapacağımız yatırımız. 10 yılda okul ve öğretmen sayısını 2 katına çıkardık. Gelecek bilişimle, gençlerle gelecek dedik ve okullarda FATİH projesini başlattık. Bu eğitim sistemimizde çağı yakalayan bilişim tabanlı bir bilişim projesidir. Bu proje kapsamında 85 bin sınıfımız etkileşimli, akıllı tahtalı ile donatılmıştır. Geriye kalan 350 bin sınıf ise önümüzdeki iki yıl içerisinde akıllı tahtalı ile donatılacak. Kara tahta artık olmayacak. 2015 eğitim-öğretim yılı başında akıllı tahtası olmayan okul kalmayacak. Tablet bilgisayarların 650 binin dağıtımı yapıldı. 10.5 milyon tablet bilgisayar 5. sınıftan 9. sınıfa kadar dağıtılacak. 3 yıl içerisinde bu bitecek. Aynı zamanda bu ülkemizin bilişim çağının bir eğitim sistemini kazandırma projesidir. Teknolojide, bilişimde teknolojiyi kullanan. Öğreten ülke haline gelme projesidir”

‘EN GÜZEL YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR’

İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Yatırımların en güzeli insana olan yatırımdır. Bunun değeri ölçülemez. İlimizde bin 650 dersliğin yapımı devam ediyor. Devletin gücü elbette her şeye yetiyor ama hayırseverlerin katkılarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu törenleri vesile bilerek diğer hayırseverlerin birikimi varsa öğrencilerimizin geleceğine katkı koymaları anlamında desteklerini bekliyoruz. Eğitim milletimizi bağımsız kılıyor. Yetişmiş insan gücünün olması uygarlık seviyesinin üzerine taşıyacaktır. Bu okullarımızın önemi gözden uzak tutulamaz” dedi. 

‘ARA ELEMAN SIKINTISI GİDERİLMESİ İÇİN OKUL SAYISI ARTMALI!’

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise, “Bugün hayırlı bir için buradayız. Yıllar önce bir röportajınızda iş gücü eksikliği olduğunuzu ifade etmiştiniz. Dökümhanede çalıştıracak mühendis bulmakta zorlandığını söylemiştiniz. En büyük sıkıntımız ara eleman. Bu sıkıntıyı giderecek olan bu okullar. Tek isteğimiz bu okul sayıların artmasıdır. Burada en büyük dersi alması gereken öğrencilerimiz. Atik ailesinin yaşam hikayesine baksınlar. Buradan ders çıkarsınlar” dedi.

BİN 400 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Hayırsever vatandaş Nuri Atik, “Teknoloji üretimi yapan fabrikaların kurulması gerekiyor. Bunun için de eleman yetişmesi gerekiyor. Bu anlamda bu tür okulların önemi çok büyük” dedi. Hayırsever vatandaş Nuri Atik’in oğlu Mehmet Kamil Atik, bin 400 öğrencimiz burada ders gördüğünü belirterek, “85 yatılı öğrenci var. Bu da bizi sevindiriyor. 97 teknik öğretmenimiz var. Öğrencileri yarına hazırlıyorlar. Toplam yedi bölümde eğitim veriliyor. Babam 1931 doğumlu. Büyük amcamız, Selanik Sanat Endüstri mezunuymuş. Babam, ben, yeğenlerim, kuzenlerim sanat lisesi mezunuyuz. Hep sanatkar olmak için çalıştık. Biz ailemizden çalışkanlığı, dürüstlüğü, saygıyı, birleştiriciliği ve sakinliği öğrendik. Babam örnek bir sanayici, lider, iyi bir arkadaş ve çok iyi bir insan…Babamın okul yapma isteğini hep destekledik. Buraya nasip oldu” dedi.

‘YÜZDE 60 HEDEFİNE ÇOK AZ KALDI!’

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, “Endüstri Meslek Lisemizin deprem yönetmeliğine uymadığı için yıkmak zorunda kaldık. Nuri Abimiz ‘buraya okulu ben yapacağım’ dedi. Kendisinden Allah razı olsun. Nuri abimiz bizim meslektaşımız. Kendisine verdiği katkıdan dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. İzmir’de mesleki eğitimin oranı yüzde 57. Bu şu demek İzmir mesleki eğitim anlamında arzu edilen noktaya geldi. Yüzde 60 hedefine çok az kaldı. Geçen yıl bakanlık bütçesinden 150 milyon lira ayrıldı. Bu parayla eğitim yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İlimizde 295 milyon liraya bulan 2 bin 231 derslik hayırseverler aracılığı ile eğitime kazandırıldı” dedi.

8 AYDA BİTİRDİK

Okul inşaatının yapımını üstlenen SPİL A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayraktar ise, “29 Mart 2013’te yola çıktık. Bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu lise 11 bin 800 metrekarelik eğitim kampusudur. Sekiz ay gibi kısa sürede bu inşaatı tamamladık” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası