Ege Postası
Geri

Yılmaz: Angajman kurallarını hassas bir şekilde uyguluyoruz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriye tarafından tek bir atış gelmeyene kadar, vatandaşımızın hiçbirisinin burnunun kanamaması için angajman kurallarını çok hassas şekilde uyguluyoruz, daha da uygulayacağız" dedi. Bakan Yılmaz,...
Yılmaz: Angajman kurallarını hassas bir şekilde uyguluyoruz
Haberler / Güncel
27 Temmuz 2013 Cumartesi 02:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriye tarafından tek bir atış gelmeyene kadar, vatandaşımızın hiçbirisinin burnunun kanamaması için angajman kurallarını çok hassas şekilde uyguluyoruz, daha da uygulayacağız" dedi.

Bakan Yılmaz, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde bir kişinin ölmesi ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan roket düşmesi olayı ile ilgili konuşan Bakan Yılmaz, "Eğer bir ateş gelmişse angajman kuralları gereği misliyle karşılık veriyoruz" diye konuştu.

"SURİYE'DE 3 GRUP MÜCADELE İÇİNDE"

Hudutların güvenliği için sınırlarda aydınlatma, hendek kazma, tel örgüleri güçlendirme çalışmaları yapıldığını, insansız hava araçlarıyla da istihbarat bilgilerinin sağlandığını anlatan Yılmaz, "Bir ateş gelmişse angajman kuralları gereği misliyle karşılık veriyoruz. Dolayısıyla da bunun caydırıcı olmasını düşünüyoruz. Biz, karşı taraftan tek bir atış gelmeyene kadar, vatandaşımızın hiçbirisinin burnu kanamasın diye bu angajman kurallarını çok hassas şekilde uyguluyoruz, daha da uygulayacağız. Ama her türlü tedbir alınmıştır" şeklinde konuştu.

Sınırötesindeki karışıklığın PYD, Özgür Suriye Ordusu ve Irak ile bağlantılı gruplar arasındaki egemenlik mücadelesinin Türkiye'ye yansıması şeklinde göründüğüne işaret eden Milli Savunma Bakanı, "Türkiye hiçbir oldu-bittiye evet demez" dedi.

"SURİYE IRAK GİBİ DEĞİL"

"Irak'ın kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyini örtüştürme gibi bir durum var. Ama bilin ki Irak'ın kuzeyindeki toplumsal bir yapı tek bir gruba aitken Suriye'de böyle değil. Halep'te ve birçok yerde Araplar çoğunlukta" diyen İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: "Buradaki defakto duruma Suriye halkının kendisi izin vermez. Bizim kabul edeceğimiz husus nedi? Suriye halkının açık şeffaf bir seçim sonucu oluşacak parlementosunun kabul etmiş olduğu iradeye biz saygı duyarız. Suriye halkının temel isteği ve görüşü budur diye. Onlar kendi içlerinde hangi statüyü kabul ederlerse biz onu kabul ederiz. Ama bunun dışında henüz daha açık, şeffaf ve uluslararası toplumun kabul edeceği bir seçim yapılmadan herhangi bir grubun, işte merkezdeki yönetimin boşluğundan veya kuzeydeki durumun herhangi bir grubun etkinliğinden yararlanarak defakto bir yönetimi Türkiye kabul etmez. Türkiye'nin kabul etmediğini herkes de bildiğinden, oradaki grubun da öncüleri olanlar, en azından Türkiye'yi herhalde rahatsız edecek bir faaliyette olmayacaklarını ifade etmişlerdir ve etmektedirler. Dolayısıyla milletimiz rahat olsun, milletimizin haklarına zerre kadar halel gelecek hiçbir duruma ne Türkiye içinde müsade edilir ne de Türkiye dışında müsade edilir."

ŞIRNAK HAVAALANI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Şırnak Havalimanı'na Şerafettin Elçi adının verilmesi ile ilgili de değerlendirme yapan Yılmaz, şunları söyledi: "Şerafettin Elçi milletvekiliyken Hakkın rahmetine kavuşmuş bir vatandaşımız. Şırnaklı, daha önce de milletvekili seçilmiş, bakanlık yapmış. Onu seçen halk 'beni temsil etme kabiliyetine sahiptir, ben vekaletimi verdim ve güvendim' diyor. Milletin güvendiğine biz de güveniyoruz ve dolayısıyla Şırnak'a Şerafettin Elçi adının verilmesi isabetli olmuştur, doğru olmuştur. Şırnaklı memnun m? Açılışta gördünüz. Sivas havaalanının ismini Sivaslı koydu. Şırnak havaalanının ismi de oranın değeriyle milletiyle bütünleşmiş biri olmalıydı. Bence isabetli oldu."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası