Ege Postası
Geri

Yine doldu taştı!

Anıtkabir'de binlerce kişi... Başkent’te, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Anıtkabir’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle beraber coşkuyla kutlandı.
Yine doldu taştı!
Haberler / Güncel
20 Mayıs 2015 Çarşamba 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkent, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle adeta bayram yerine döndü. Türkiye’nin 81 ilinden gelen, kadın-erkek, yaşlı-genç binlerce insan Anıtkabir’e akın etti.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmanın ardından, Gülsüm Onay’ın piyano resitali ile programa devam edildi. Anıtkabir’i tıka basa dolduran insanlar, söylenen türkü ve marşlara, ellerindeki bayrakları sallayarak ve telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti. Alanı dolduran insanların, aynı anda telefon ışıklarını açması, renkli dakikaların yaşanmasını sağladı.

Program kapsamında gerçekleştirilen, TSK Armoni Mızıkası ile Atatürk Gençliği Korosu’ndan, Atatürk’ün sevdiği Türküler ve Bando Konseri ve Hakan Aysev, Feyal Türkoğlu’nun türküleriyle, programa katılanlar duygusal anlar yaşadı. Programın devamında gökyüzüne bırakılan binlerce balon, Anıtkabir’i dolduran insanlara unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşlar, telefonlarına sarılarak bu tarihi anları ölümsüzleştirmek için birbiriyle yarıştı.

Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verilirken, katılımcılara eşsiz müzik zevki sunuldu. Vatandaşlar, dilek balonları uçurup, marşlara eşlik etti.


Turistlerin de ziyaret ettiği Anıtkabir alanına, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışını anlatan, şahlanan at üzerindeki Atatürk'ü tasvir eden dev yağlı boya tablo konuldu.
Gece yarısına kadar halka açık olan Anıtkabir'de katılımcıların yoğun alkışı altında balonlar da uçuruldu. Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası