Ege Postası
Geri

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonları kapsamında, sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul'da aralarında bakan çocukları, bürokratlar ve ünlü iş adamlarının da bulunduğu çok sayıda adrese...
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu
Haberler / Güncel
17 Aralık 2013 Salı 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonları kapsamında, sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul'da aralarında bakan çocukları, bürokratlar ve ünlü iş adamlarının da bulunduğu çok sayıda adrese yapılan baskınlarda 40 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarla ilgili akşam saatlerinde önemli gelişmeler yaşandı. Adalet bakanı Sadullah Ergin'in seçim çalışmalarını yürüttüğü Hatay'dan Ankara'ya dönüp skandalla ilgili HSYK üyeleri ve bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ederken, şehir dışında gözaltına alınanların İstanbul'a getirilme süreçlerinin devam ettiği öğrenildi.


ÜNLÜ İŞADAMLARI, BÜROKRATLAR VE BAKAN ÇOCUKLARI GÖZALTINDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonları kapsamında gözaltına alınlar arasında, İçişleri Bakanı Güler'in oğlu Barış Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Ekonomi Bakanı Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan işadamı Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, şarkıcı Ebru Gündeş’in eşi işadamı Reza Zerrab, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu, Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yener Çavdar, 2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Raşit Şentürk, İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Günseli Aybay, 5 Numaralı Koruma Kurulu Üyesi aynı zamanda TOKİ çalışanı Yavuz Çelik, Eski röleve müdürü mimar Hüseyin Başçetin, iki kurul raportörünün de yer aldığı öğrenildi.


Sabah saatlerinden bu yana hareketli saatlerin yaşandığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen avukatlar da müvekkilleri hakkında bilgi aldı.


Öte yandan erken saatlerden itibaren emniyet müdürlüğüne çok sayıda gazeteci de gelerek gelişmeleri yakından takip ediyor.


Gözaltındaki kişilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Savcılık talimatıyla yürütülen operasyonda emniyet safhasının tamamlanmasının ardından gözaltındaki kişiler adliyeye sevk edilecek.

3 AYRI SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında iki bakanın oğlunun yanı sıra; iş adamları ve Halk Bankası Genel Müdürü'nün de gözaltına alındığı öğrenildi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 3 ayrı soruşturmanın yürütüldüğü bildirildi. Soruşturmalar kapsamında iş adamı Ali Ağaoğlu, Ebru Gündeş'in eşi Reza Zerrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında gözaltı kararı bulunduğu ifade edildi.

OPERASYONLARI HANGİ SAVCILAR TAKİP EDİYOR'

Bu arada; Reza Zerrab, Mustafa Demir ve iki bakanın çocuğuyla ilgili iki soruşturmanın Savcı Celal Kara tarafından yürütüldüğü, Kara'nın Zekeriya Öz'ün başında bulunduğu başsavcıvekilliğinde görevli olduğu öğrenildi. Ali Ağaoğlu ile ilgili soruşturmanın ise Savcı Mehmet Yüzgeç tarafından takip edildiği ifade edildi.

TURAN ÇOLAKKADI: OPERASYONU SAVCILIK YÜRÜTÜYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü söyledi.

Radikal'e yaptığı açıklamada Çolakkadı, "Operasyona bir başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor. Şu an için bilgi veremiyoruz." dedi. Bu arada, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki başsavcıvekilleri, Başsavcı Turan Çolakkadı’nın odasında toplandı.


OPERASYONUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKIYOR

Operasyonlarda gözaltına alınan şahısların ‘Türk vatandaşı olamayan kişilerin rüşvetle Türk vatandaşlığına geçirilmesi, imara açık olmayan arazilerin rüşvetle imara açılması, şüpheli para transferleri, usulsüz ihale ve sahtecilik’ ile suçlandığı öne sürüldü.

Operasyonlarda 20’inin üzere adrese baskın düzenlenerek yaklaşık 25 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

AĞAOĞLU ŞİRKETLER GRUBU: ARAMALARDA SUÇ UNSURUNA RASTLANMADI

Ağağlu Şirketler Gurubu, sabah saatlerinde şirketin genel merkezine gelen polislerin arama yaptığını, arama sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, “Yürütülen geniş kapsamlı bir soruşturma üzerine adli makamlarca Sayın Ali Ağaoğlu’nun ifadesine ihtiyaç duyulmuştur. Yine bu soruşturma kapsamında mahkeme kararı ile şirket merkezimizde bir arama yapılmıştır. Bugün saat 9.00’da ilgililer tarafından arama sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı hususu tutanak ile tespit edilmiştir.” denildi.

Şirket yetkililerinin basın mensuplarıyla paylaştığı tutanakta ise İstanbul 18 Sulh Ceza Mahkemesi’nin 16 Aralık 2013 tarihli 2013/677 değişik iş numaralı kararı gereğince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine 17 Aralık 2013 saat 06.00 sıralarında Ataşehir’deki Ağaoğlu İnşaat Şirketler Grubu Genel Merkezi'ndeki şirketin 3 katında bulunan ofisine gelinerek arama yapıldığı ve armalarda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı saat 08.18 sıralarında aramaların tamamlandığı ifade edildi.

BAKAN ÇAĞLAYAN TOPLANTISINI İPTAL ETTİ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti. Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı

GÜLER'IN SOFYA PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de katılacağı sınır kapısıyla ilgili ortak anlaşma imza töreni iptal edildi. Bulgaristan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iptalin nedeni açıklanmadı. Kapıkule sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşma törenine Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikolaos Dendias ve Bulgaristan İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev de katılacaktı.

YENİ SAVCI ATAMAYLA OPERASYONU ENGELLEME İDDİASI

Öte yandan yolsuzluk ve rüşvet skandalı ile ilgili akşam saatlerinde önemli gelişmeler yaşandı. Adalet bakanı Sadullah Ergin'in seçim çalışmalarını yürüttüğü Hatay'dan Ankara'ya dönüp skandalla ilgili HSYK üyeleri ve bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptığı bildirildi.

Fatih Portakal’la Fox Tv Ana Haber’de ilginç bir iddia gündeme getirildi. İddiaya göre, Hatay’da AK Parti’nin belediye başkan adayı olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gelişmeler üzerine hızlı bir şekilde Ankara’ya dönerek HSYK üyeleriyle çeşitli görüşmeler yaptı. Yine aynı kanalın iddiasına göre, soruşturmada yeni görevlendirmeler yapılmak istendiği iddia edildi.

Yolsuzluk ve rüşvet skandalının daha fazla büyümemesi için İstanbul Başsavcılığı nezdinde baskı girişimlerinin yapıldığı ortaya çıktı. Baskıların ya soruşturmayı yürüten savcıların derhal görevden alınması veya ilave yeni savcılar eklenerek soruşturmanın seyrinin etkilenmesi yönünde gerçekleştiği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası