Ege Postası
Geri

Yoncalılar Derneği’nden kız öğrencilerin eğitimine tam destek

Ege Bölgesi Yoncalılar Dayanışma ve Kültür Derneği, kız öğrencilerin eğitimine katkı sunmak için iş adamlarına ve siyasi partilere çağrıda bulundu.
Yoncalılar Derneği’nden kız öğrencilerin eğitimine tam destek
Haberler / Ege
24 Ağustos 2023 Perşembe 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ege Bölgesi Yoncalılar Dayanışma ve Kültür Derneği, kız öğrencilerin eğitimlerine destek olmaya devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Gıyas Demokrat, “Bizim derneğimiz 2010 yılında kuruldu. İlk yaptığımız işlerden biri kurumsal bir bankada hesap açmak oldu. Bu hesabı kız öğrencilerin eğitimine destek olma amacıyla açtık. Dernek üyelerimize, iş adamlarına ve hayırsever yurttaşlara duyurduk. Elden para almayacağımızı ve bankaya yatırılması gerektiğini belirttik. İlk süreçte 8 öğrenciye burs verdik ardından bu sayısı arttırarak 15’e çıkardık. 4 öğrencimizi mezun ettik. Tıp Fakültesi’nden, Hukuk Fakültesi’nden, Mühendislik bölümlerinden mezun olan öğrencilerimiz var. Kız öğrencilere burs vermeye ağırlık veriyoruz. Sadece 1 erkek öğrencimiz var. Öğrencileri Türkiye genelinden seçiyoruz. Yardımlar da sadece İzmir’den değil tüm Türkiye’den geliyor. Kız öğrencilerini eğitimine büyük önem veriyoruz” ifadelerine yer verdi. 

TÜRKİYE'DE STK'LAR PASİF

Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) Türkiye’de pasif kaldığına dikkat çeken Demokrat, “Biz bir şiar geliştirdik. Önceliğimiz çocuklar, üniversite öğrencileri, kadınlar ve gençler. Bu doğrultuda hareket ediyoruz. STK’lar Türkiye’de pasif konumda, biz bunu aktifleştirmek istiyoruz. Biz Türkiye’deki STK’lar içerisinde en aktif olanlardan birisiyiz. Türkiye de STK'lar için de örnek olmak istiyoruz. Faliyetimizi çeşitlendirmek, ve yaygınlaştırmak istiyoruz. Hala yetersiz olduğumuzu düşünüyoruz. Siyasi partilerden, sendikalardan destek bekliyoruz. Her doğan güneşte bir umudumuz varsa o gün başlangıçtır. Türkiye’ye demokrasiyi getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

AŞURE'YE YOĞUN KATILIM 

Öte yandan Ege Bölgesi Yoncalılar Dayanışma Ve Kültür Derneği’nin dün Menemen şubesinde yaptığı aşure etkinliğine yoğun ilgi gördü. Etkinliğe siyasi parti temsicileri de katılım sağladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası