Ege Postası
Geri

Yozgat'ta 'Eğitimde İş Birliği Protokolü' imzalandı

Yozgat’taki ilk, orta ve yükseköğretim kurumlarında eğitimin niteliğini geliştirmek, öğrencilerin ve öğreticilerin başarılarını yükseltmek ve ileri düzeyde öğrenim görme fırsatlarını artırmak amacıyla valilik, belediye, Bozok Üniversitesi...
Yozgat'ta 'Eğitimde İş Birliği Protokolü' imzalandı
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 18:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yozgat’taki ilk, orta ve yükseköğretim kurumlarında eğitimin niteliğini geliştirmek, öğrencilerin ve öğreticilerin başarılarını yükseltmek ve ileri düzeyde öğrenim görme fırsatlarını artırmak amacıyla valilik, belediye, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

2 yıl süreyle uygulaması gerçekleştirilecek protokol çerçevesinde okullarda öğretmen-üniversite öğretim elemanı işbirliği ile bilimsel araştırma çalışmaları, üniversite öğrencilerine staj imkanı, kongre, konferans, seminer, konser, sergi, yarışma gibi bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi ve üniversite bünyesindeki öğrenci toplulukları ile okullarda yer alan öğrenci kulüpleri arasında işbirliği yapılacak.

    İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat’ta eğitimin kalitesini artırmak amacıyla Eğitimde İşbirliği Protokolü’nün imzalandığını belirterek eğitimde başarı seviyesini yükseltmek için çalışmaların ivedilikle başlayacağını söyledi.

    Rektör Prof. Dr. Uçar da yaptığı konuşmada Yükseköğretim Kurulu’nun Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğu bir ön çalışma neticesinde bu yıl tüm illerde başlatılan işbirlikleri anlaşmalarının yapıldığına dikkat çekti. Yozgat’ın gelişmesi için pek çok çalışma olmuş olsa da yıllardır Ankara’nın gölgesinde kaldığını belirten Rektör Uçar, üniversite ile birlikte Yozgat’ın gelişmesi için son on yılda çok ciddi yatırımlar ve gelişmelerin olduğunun altını çizdi.

    Belediye Başkanı Yusuf Başer de imzalanan protokolle Yozgat’ın eğitim seviyesinin orta ve uzun vadede daha ileri ki yıllara taşıyacağını ümit ettiğini belirtti. Başkan Başer, “Eğitime katkı sağlayacak bu tip çalışmalara belediye olarak her türlü katkı ve desteği vereceğiz." dedi.

    Vali Abdulkadir Yazıcı ise konuşmasında eğitim altyapısı ve yapılaşma noktasında genel ortalamanın üç buçuk ay önünde olduklarını kaydetti. Vali Yazıcı alışılmışın ve geleneksel gidişatın üç buçuk ay önünde olmanın mutluluk verici olduğuna değinerek şunları dedi: "Bu bir etken tek başına yeterli mi, değil, ama böyle eğitimin önündeki engeller eğitimin kalitesinin artırılması noktasında yapılması gerekenleri böyle kalemlere bölersek bu da bizler için önemli bir etken. Üniversite ile kentin kaynaşması noktasında imzalanan bu protokolün bizler için ciddi bir fırsat olacağı inancındayım imzalanan bu protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

    İmza törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Üniversite Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. Mustafa Erol ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası