Ege Postası
Geri

Yücel'den 'Tasarruf paketi' tepkisi: Asıl hedef CHP'li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Bakan Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf paketine tepki gösterdi. Yücel, "Bu pakette asıl hedef yerel seçimlerde 1. parti olan CHP’yi zayıflatmak ve CHP’li belediyeleri iş yapamaz hale getirmektir. Mesela geçilmeyen köprülere, tedavi olunamayan hastanelere, yolcu inmeyen havaalanlarına garanti ücretleri ödenmeye devam edecek mi?" dedi.
Yücel'den 'Tasarruf paketi' tepkisi: Asıl hedef CHP'li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek
Haberler / Politika
13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düzenledikleri basın toplantısıyla “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ni açıkladı.

Pakete ilişkin CHP'den ilk değerlendirmeyi CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel yaptı.

"ASIL HEDEF 1. PARTİ OLAN CHP’Yİ ZAYIFLATMAK"

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Tasarruf paketi süslü cümlelerle Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek tarafından paylaşıldı" ifadesini kullanan Yücel şunları kaydetti:

"Kamu yatırımlarında, mal ve hizmet alımlarında kesintiler yapılması öngörülüyor. Bu pakette asıl hedef yerel seçimlerde 1. parti olan CHP’yi zayıflatmak ve CHP’li belediyeleri iş yapamaz hale getirmektir. Mesela geçilmeyen köprülere, tedavi olunamayan hastanelere, yolcu inmeyen havaalanlarına garanti ücretleri ödenmeye devam edecek mi?"

 

Öte yandan kamuda tasarruf tedbilerine İzmir'den peş peşe tepkiler geldi:

CHP'Lİ KILIÇ: GEÇİNİZ!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Yandaşlara verilen garantili ihaleler ve silinen vergi borçları ile Erdoğan’ın sarayı ve örtülü ödeneğinden yapılmayan kamuda tasarruf, tasarruf değildir! Geçiniz..

DEVA PARTİLİ ÖSEN: SADECE CUMHURBAŞKANI VE KABİNESİ TASARRUFTAN MUAF

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen: Kamuda tasarruf paketinde, özel fon, özel ödenek gibi denetimsiz ve şeffaf olmayan harcamalara yönelik bir önlem yok.. Kamu araç alımları konu olmuş fakat özel uçak kullanımı da tedbir kapsamında değil!! Sanırım sadece Cumhurbaşkanı ve kabinesi tasarruf tedbirlerinden muaf..

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası