Ege Postası
Geri

Yüksel Taşkın'dan ittifak eleştirileri: 40 milletvekili vermek büyük bir hata, tarih bunu böyle yazacak

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. İttifak sürecine ve diğer partilere 40 milletvekili verilmesini eleştirenTaşkın, "İşin mevzuat tarafını bürokratik tarafını çok öne çıkardık. İkincisi çok erken başladık. Üçüncüsü diğer partilerin küme olarak girmesi gerekiyordu. Uğraştık ikna edemedik. Ve tarih bunu böyle yazacak. Kabul etmemiz gerek. 40 milletvekili  konusu bir hataydı.
Yüksel Taşkın'dan ittifak eleştirileri: 40 milletvekili vermek büyük bir hata, tarih bunu böyle yazacak
Haberler / Politika
1 Eylül 2023 Cuma 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Medyascope TV'de gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. Yüksel Taşkın ittifak sürecine ve ittifak partilerine 40 milletvekili verilmesini eleştirdi.

Taşkın programda şunları söyledi;

"Bu 40 milletvekili mevzu yanlış oldu"

"Altılı Masa sürecini inanılmaz bürokratize etti. Birincisi onun canı da sıkılmasın bu da eksik kalmasın diye diye… İşin mevzuat tarafını bürokratik tarafını çok öne çıkardık. İkincisi çok erken başladık. Üçüncüsü diğer partilerin küme olarak girmesi gerekiyordu. Uğraştık ikna edemedik. Ve tarih bunu böyle yazacak. Kabul etmemiz gerek. 40 milletvekili  konusu bir hataydı. Ben bunu bugün söylüyorum. Daha önce de bu konuda rahtasızlığımı dile getirdim. MYK’da kollektif sorumluluk var. Ve bu MYK’dan geçti. Milletvekili belirleme komisyonunda da değildim ama…  Tarih buna bakmayacak. Bu 40 milletvekili mevzu yanlış oldu. Bu doğruydu diye inat edersek insanlar kırılıyor. Biz bir strateji kurduk başarılı olamadı. İyi niyetli bir stratejiydi…  Hayır efendim doğruydu dersek olmaz.

Kurultayı işaret etti

Bizim CHP’nin şöyle bir olumlu tarafı var. İnsanlar kurultayda bunu aklayacak ya da hesabını görecektir.. Biz gideceğiz, bunun hesabını insanlara vereceğiz. Ben bunu sahada gördüm. İzmir iline bakıyorsun. Yani çok tabanı olmayan partilere de milletvekili verdik. Ve orada yıllardır parti emekçisi olup milletvekili hayali kuran insanlar tabiiki rencide oldular. Ama şöyle enteresan birşey oldu. Bizim İzmir mitingimiz çok görkemli oldu.  İzmir örgütü her şeye rağmen çok çalıştı. Yani insanlar sorun ettiği şeyleri bir çantaya koyup bir kenera koydular. Seçimde çok çalıştılar… Ben buna şahidim.  Daha sonra da seçim yenilgisi sonrası ‘Ya biz bunu çok benimsememiştik. Ya bu meseleydi niye yaptınız’ dedikleri zaman buna karşı şunları söylersek; ‘Yok canım doğruydu’ dersek olmaz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası