Ege Postası
Geri

Yüksel, istifa dilekçesini kapıdan verip gitti

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, kamuoyuna duyurduğu istifasını resmiyete döktü. Yüksel, istifa dilekçesini il binası girişinden görevlilere verip ayrıldı. İstifasını resmiyete döktü
Yüksel, istifa dilekçesini kapıdan verip gitti
Haberler / Yerel Politika
10 Ağustos 2016 Çarşamba 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir'de il başkanlığı görevinden istifa ettiğini yazılı açıklamayla kamuoyuyla paylaşan Alaattin Yüksel, istifa dilekçesini il başkanlığına getirdi.

Yüksel sonrası ne olacak'

Yüksel'in il binasına giriş yapmadığı,  istifa dilekçesini bina girişinde verip ayrıldığı belirtildi.

Öte yandan il yöneticileri mesajla toplantıya çağrıldı. İl yönetimi Yüksel'in istifası sonrası gerçekleştireceği toplantıda durum değerlendirmesi yapacak.

İl yönetiminin tüzük gereği kendi içinden veya dışarıdan birini başkan seçme hakkı var. Toplantıda bir başkanlık seçiminin yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyor.

Parti örgütü uzun süredir il yönetiminin pasif kalmasından rahatsızdı. Genel Sekreter, Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının büyük çoğunluğunun yönetim içinden biriyle devam edilmesine sıcak bakmadıkları belirtildi. Genel Merkez'in de mevcut yönetimle devam etmek istemeyeceği ve il yönetimine "istifa edin" diyeceği öne sürüldü.

Genel Merkez bu doğrultuda il başkanlığına yazı göndererek "Bizden habersiz seçim yapmayın" diyecek.

ATAMA VE KONGRE ŞIKLARI
Bu doğrultuda da atama ve kongre şıkları devreye girecek. Genel Merkez'in son sancılı il kongresini göz önüne alarak yeni bir kutuplaşmaya sebebiyet vermemek adına kongreye değil de istifaların alınarak atama tercihine sıcak baktığı konuşuluyor.

Yüksel'in istifa kararının perde arkasında Kılıçdaroğlu’nun yarınki Seferihisar programını basın yoluyla öğrenmesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Çanakkale'deki Anafartalar Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle düzenlenen törenlere katılım için kaldırılacak otobüs konusunda genel merkezin tavrından rahatsız olması ve İzmir’deki Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcıları ile bazı konularda fikir ayrılıklarına düşmesi gibi nedenler kulislere yansımıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası