Ege Postası
Geri

Yüksel’den önemli mesajlar: Aziz Bey yanlış bir şey yapıyor

Büyükşehir belediye başkan aday adayı olan deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, aday olarak gösterilmesi durumunda katılımcı belediye anlayışını daha kapsamlı hale getireceği sözünü verdi. Kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel, “Katılımcı belediye anlayışı uygulanmaya çalışıldı ancak ben bunu yeterli bulmuyorum. Bu yönetim anlayışını Türkiye’ye örnek olacak bir modele dönüştüreceğiz” dedi. Yüksel’den önemli mesajlar
Yüksel’den önemli mesajlar: Aziz Bey yanlış bir şey yapıyor
Haberler / Yerel Politika
11 Aralık 2018 Salı 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Partisinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, Seçime Doğru programının konuğu oldu. TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan Alaattin Yüksel, seçim çalışmalarında AK Parti ve adayı Nihat Zeybekçi’ye yönelik eleştirileri yapmakta haklı olduğunu söyledi.

İZMİR SAHİPSİZ DEĞİL

CHP İzmir Milletvekilliği, il başkanlığı, genel başkan yardımcılığı, Parti Meclisi (PM) üyeliği gibi çok sayıda önemli görevi de yapmış olan  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel, Zeybekçi'ye yönelik eleştirileri yapma zorunluluğunu bir siyasetçi olarak da İzmirli olarak da hissettiğini dile getirerek, “İzmir sahipsiz değil. Elbette bir şey söylüyorsanız hele hele bu İzmir’e yapılan haksız bir eleştiri ise, bir siyasetçi olarak değil bir İzmirli olarak cevap veririm. Karşılıksız bırakmamaya gayret ediyoruz” dedi.

PLANLASANIZ BÖYLE DENK GETİREMEZSİNİZ

AK Parti adayı Nihat Zeybekçi ile aynı anda aday adaylığı açıklamasının bir tesadüf olup olmadığı sorulan Alaattin Yüksel, bu soruya, “Planlasanız böyle denk getiremezsiniz. AK Parti’nin adayının ne zaman açıklanacağını bilmiyorduk. Öyle denk geldi. Bir gün önce belli oldu, AK Parti’nin adayı açıklandı. Sabah da bunu düşünerek ile gelmedim. Sonradan dedim ki, AK Parti adayını açıklıyor, ben de açıklayayım” yanıtını verdi.

YERİ GELDİĞİNDE AZİZ BEY’İ EN SERT ELEŞTİREBİLEN BİR YAPIM VAR

Aralarında uzun süreli bir dostluk ilişkisi de bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yeri geldiğinde sert eleştirdiğini kaydeden Alaattin Yüksel, “Aziz Bey ile ilgili sanki her konuda anlaşıyormuşuz gibi bir algı var. Bu biraz haksızlık. Kendisini yeri geldiğince en sert bir şekilde eleştirebilen bir yapım var” ifadelerini kullandı.

ADAY BELİRLEME SÜRECİNİN İYİ YÖNETİLMESİ LAZIM ÇÜNKÜ…


2014 yerel seçimlerinde yaşanan aday belirleme süreci yanlışlarının yapılmamasının önemine dikkat çeken CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel, “Aday belirleme sürecinin iyi yönetilmesi önemli. Seçmen, 'Nasılsa İzmir kazanılır duygusuyla bir şey yapılırsa reaksiyon veririz' anlayışında. Bunu dikkate almak lazım. Geçen dönem yerel seçim sürecinde adayların tespit sürecini iyi yönetemedik, uzun sürdü. Kendi aday adaylarımız arasında gerginlikler oldu, sıkıntılı bir süreç yaşadık. Parti yöneticileri bu kez bunu dikkate alarak, süreci hem örgütlerin görüşünü alarak yürütmeye çalışıyor hem de kamuoyu anketleri yapıyor" değerlendirmesini yaptı. 


PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:


2014’TE AZİZ BEY OLUR MUSUN DEMİŞTİ, HAYIR DEMİŞTİM

Deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, önceki yerel seçimlerde adaylık düşünüp düşünmediği şeklinde soruya, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun aday olmaması da etkili oldu kararımda. Yoksa düşündüğüm bir şey değildi. Aziz Bey, 2014’te  aday olduğunda hiç kimse aday değildi. O dönem Aziz Beyin aday olmama düşüncesi vardı, bana 'Aday olur musun'' diye soruyordu, yine 'olmam' demiştim. Aziz Beyin dışında, seçim çalışması sırasında, Menemen’de o zaman bir sendikanın beş şube başkanı 'Sen aday olsan biz İzmir’in altını üstüne getiririz' demişti. Ancak o zaman Aziz Bey adaydı. Bir de büyükşehir ile ilgili dava süreci devam ediyordu. Parti genel merkezi de Aziz Beyin dışında birini düşünmedi. Aziz Bey de, 'Binali Bey aday olursa aday olurum' demişti ve Binali Bey aday olunca o da aday oldu" şeklinde yanıt verdi. 

ZÜCCACİYE DÜKKANINA GİRMİŞ FİL GİBİ ZARAR VERİRSİNİZ


Hayatının hiçbir döneminde kariyer planlaması yapmadığını kaydeden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel, düşüncelerini şöyle aktardı: "Bu seçim sürecinde de adaylık düşünmüyordum. Buralarda da konuştuk, hep 'aday değilim' dedim. Ben hayatımın hiçbir döneminde siyasette kariyer planlaması yapmadım. Siyasette hedefiniz olmalı denir. Ben bunu yanlış hatta tehlikeli bile buluyorum. 'Ben il başkanı, milletvekili, belediye başkanı olacağım' diye siyaset yaparsanız çok yanlış yaparsınız. Çevrenize züccaciye dükkanına girmiş fil gibi zarar verirsiniz. Ben bu temel üzerinde siyaset yapmıyorum. İnançlarım ve siyaset temelinde siyaset yapıyorum. Siz böyle yapmadığınız zaman da, partide şöyle bir şey vardır, parti tabanında ciddi bir ısrar görürsünüz. 'Sen muhteşemsin, Başbakan olacak adamsın' derler.  Belediye meclisi üyesi adayı olup çalışmaya başladığınızda da, ertesi gün 'Çalışıyor, çok çalışıyor ama kendisi de meclis üyesi olacak' derler. Aksi durumda yani siz bir yere aday olmadan çalıştığınızda,  herkesten çok çalışırsanız parti tabanı bunu zaten izler ve sizi bir yere getirmeki çin zorlar."


YERİ GELDİĞİNDE EN SERT BİÇİMDE ELEŞTİRİRİM


Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile her konuda anlaştıkları algısının gerçeği yansıtmadığını belirterek, 
"Aziz Bey ile ilgili de sanki her konuda anlaşıyormuşuz gibi değerlendirirler. Bu biraz haksızlık. Kendisini yeri geldiğince en sert bir şekilde eleştirebilen bir yapım var" dedi. 

O AÇIKLAMALARI DOĞRU BULMUYORUM ÇÜNKÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ulusal bir televizyon kanalının programında partisini sert bir biçimde eleştirmesini doğru bulmadığını kaydeden Alaattin Yüksel, bu konudaki düşüncelerini, 
"O açıklamaları doğru bulmuyorum. Kendisine de söyledim. O düşüncelerini danışma kurulunda da söylemişti. Ondan sonra kendisiyle konuştuk. 'Doğru değil' dedim. 'Partinin projeleri yok demek partiye büyük bir haksızlık' dedim. Ben de 2011’de partinin genel başkan yardımcısıydım. O dönem bir seçim bildirgesi hazırlamıştım. İçinde her alanla ilgili çok sayıda projemiz vardı. Asgari ücret konusu ile ilgili açıklamaları genel başkan yaptı. Hükümet CHP'nin projelerini programına almak zorunda kaldı. Genel başkanımız bizim belediyelerimizde asgari ücret bin 500 lira olacak dedi, hükümet bu açıklamanın ardından asgari ücreti bin 603 liraya çıkardı" şeklinde açıkladı. 

ELEŞTİRİLERE SONRA YANIT VER 


CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çok büyük ve önemli projelere imza atmasına karşın açılış törenlerinde iktidarı hedef alan açıklamaları nedeniyle bu önemli eserlerin geri planda kaldığını söyledi. Bu konuda Başkan Kocaoğlu'nu da uyardığını kaydeden Yüksel, "Bana göre Aziz Bey yıllardır yanlış bir şey yapıyor. Her açılışta, muhteşem projelerin açılışında, mutlaka iktidar partisine ve kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veriyor. Bunu doğru bulmuyorum. O kadar güzel bir proje yaratmışsın ki, olmamış işler yaratıyorsun ama gölgede kalıyor. Bir katrilyona yapılmayacak fuarın açılışında sadece o fuarı anlat ki, ertesi gün haberlerde bu yer alsın. Eleştirilere daha sonra yanıt ver" diye konuştu. 


PLANSANIZ BÖYLE DENK GETİREMEZSİNİZ


Aday adaylığı açıklamasının AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi ile aynı güne denk gelmesinin bir tesadüf olup olmayacağı sorulan Alaattin Yüksel bu soruya, "Planlansanız böyle denk getiremezsiniz. 1995 yıllarından beri partideyim. Parti emekçisi arkadaşların, tarım sektörünün, iş dünyası, meslek odaları, sendikaların temsilcilerinin yoğun talepleri karşısında aday adaylığı gündemime aldım. Zaten önceden düşünsem partinin takvimi içinde müracaat ederdim. Takvimin de dışına çıkarak gecikmiş bir aday adaylığı başvurusunda bulundum. 'İl başkanına, genel başkanına söyleyelim' dedi arkadaşlar. 'Hayır, ben konuru sonra karar veririm' dedim. İl başkanıyla da genel başkanla da konuştum. Genel başkandan randevu istediğimde AK Parti’nin adayının ne zaman açıklanacağını bilmiyorduk. Öyle denk geldi" yanıtını verdi. 

AZİZ BEY İZMİR’İ YATIRIM YAPILABİLİR BİR ALANA DÖNÜŞTÜRDÜ


Mevcut büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çok önemli projelere imza attığını, İzmir'i yatırım yapılabilir bir kente dönüştürdüğünü anlatan Alaattin Yüksel, "Aziz Bey çok önemli işler yaptı. Türkiye’nin en başarılı belediyesi seçilir alt yapı alanında. Çok sayıda uluslararası ödüller de aldı. Önce altyapıya dair işleri yaptı. İzmir’i yatırım yapılabilir bir alana dönüştürdü. Son bütçenin yüzde 39’u yatırıma ayrıldı, Türkiye’de başka bir belediye yok. Aziz Bey, İzmir Modeli diye adlandırılan yerelde kalkınma modelini uyguladı. Tarımsal kalkınma modeli bunun en önemli ayağıdır. İzmir'in kredi notunu Türkiye’nin on basamak üzerine çıkardı. İzmir'in kredi notu zirvede yani A A A. Kefilsiz kredi alabiliyorsunuz" dedi. 


KATILIMCI BELEDİYE ANLAYIŞINI GELİŞTİRECEĞİZ

Aday olarak gösterilmesi durumunda katılımcı yönetim anlayışını daha da geliştireceği sözünü veren Alaattin Yüksel, "Hazır bir alt yapı zaten var. Kırsal kalkınma modeli daha çok geliştirilebilir. Bu modeli turizm, sanayi, ticaretle buluşturmalıyız. Tarıma dayalı sanayiyi yükseltmeyi hedefleyeceğiz. Katılımcı belediye anlayışı uygulanmaya çalışıldı ancak ben bunu yeterli bulmuyorum. Bu modeli geliştirerek, Türkiye’ye örnek olacak bir modele dönüştürmek istiyoruz. Meslek odaları, stk’lar, sanayi ve ticaret odalarıyla, sendikalarla, kentin örgütlü kesimlerinin belediye yönetimlerine katılımını sağlamalıyız.  Önemli projeler hazırlanırken ilgili sektörlerin temsilcileri de işin içinde olmalı, hatta onların projeleri de uygulanmalı. Sonra da halkın doğrudan katılımını sağlamaya çalışmalıyız. Her projeyi bir ilçe ya da mahallenin düşüncelerini alarak yapmalısınız. Tüm bunlar ayrıştırma ve  davaları büyük ölçüde azaltır" diye konuştu. 

TRAMVAY EN LÜKS BİNEK OTOMOBİLİNDEN DAHA KONFORLU 


İzmir'de tramvay projesinin önce çok eleştirilmesine karşın şimdi vatandaşların memnun olduğunu vurgulayan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel, "Mesela tramvay. Önce eleştirildi.  Ben sık sık kullanıyorum. Tramvay en lüks binek otomobilinden daha konforlu. Halkapınar’dan bindiğimde işyerinin önüne kadar gelebiliyorum. En ucuz ve konforlu ulaşım İzmir’de. Metro, tramvay değil sadece. Otobüsler de konforlu artık. Aziz Bey geldiğinde bir tane klimalı otobüs vardı. Şimdi tamamı klimalı otobüslerin" yorumunu yaptı. 


DÖNEMİNİ BİTİRDİĞİNDE ARANILAN BİR İL BAŞKANI OLACAK 

Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in performansını da değerlendirdi.Deneyimsiz diye başta eleştirilen Yücel'in görevini tamamlandığında aranılan ve yeniden başkan olmasının isteneceğini belirten Yüksel, "Dönemini bitirdiğinde aranılan il başkanı olacak. O istemese de parti tabanı isteyecek. Onun elinde değil artık.  En önemli özelliği, kendime benzettiğim, bir kere çok soğukkanlı. Bilgi birikimi de var. O kadar genç yaşına rağmen, heyecanlanmadan düşüncelerini güzel anlatabiliyor" dedi. 

KİMSENİN OYUYLA İLGİLİ ŞİMDİDEN BİR İPOTEK KOYMAYALIM


Alaattin Yüksel, AK Parti'nin büyükşehir adayı Nihat Zeybekçi'nin İzmirlilerden yüzde kaç oy alacağı şeklindeki soruya ise, "Zeybekçi İzmir’de kaç oy alı? Şimdiden öngörmek mümkün değil. Partimizin adayı da önemli. Kimsenin oyuyla ilgili şimdiden bir ipotek koymayalım" yanıtını verdi. 

 

 

 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası