Ege Postası
Geri

Yunan yazarın kitabı, Gaziemir'i karıştırdı

Yunan yazar Maritsa Saritziotou Spyrou’nun kaleme aldığı ve 1919 yılında İzmir’de yaşananları ele alan kitabın Türkçe baskısına Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol önsöz yazdı. Yunan askerinin İzmir’i kurtarmaya geldiğini savunan kitaba yazılan önsöz Başkan Şenol’a göre ‘fikir özgürlüğü’, olaya tepki gösterenlere göre ise ‘skandal’
Yunan yazarın kitabı, Gaziemir'i karıştırdı
Haberler / Güncel
30 Mart 2013 Cumartesi 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- ‘Vatanım Sevdam Seydiköy’ isimli kitap Seydiköy’ü yani bugünkü ismiyle Gaziemir’i karıştırdı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u bir anda eleştiri oklarının hedefi haline getiren süreç Beyaz Tv’de konuyla ilgili yayınlanan ve olayı ‘skandal’ olarak gören haberle yeni bir boyut kazandı. Beyaz Tv haberinde “ İzmir Gaziemir Belediyesi’nin sponsor olduğu bir kitap inanılmaz bir skandalı da ortaya çıkardı. Yunan bir yazarın kaleme aldığı kitapta 1919 yılında Yunan askerinin İzmir’i kurtarmaya geldiği ve Osmanlı devletinin Hristiyanlara karşı zulüm yaptığı anlatılıyor. Kitabın adı; Vatanım Sevdam Seydiköy, yazarı ise Yunan olan Maritsa Saritziotou Spyrou. Yunan yazar, kitabın bir bölümünde 1919 yılında Yunan askerinin İzmir'i kurtarmaya geldiğini iddia ediyor. Ayrıca Osmanlı devletinin Hristiyanlar'a karşı zulüm yaptığı öne sürülüyor.

'KİTABI SİZLERLE BULUŞTURMANIN GURURUNU DUYUYORUZ'
Tüm bu iddialar yazarın görüşü. Skandal ise CHP'li Gaziemir Belediyesi'nin böyle bir kitaba sponsor olması. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Şenol, kitapla ilgili görüşlerini ilk sayfada paylaşmış. Şenol, 'Bu kitabı siz Gaziemirliler ile buluşturmanın eşsiz gururunu yaşıyoruz' diyor.

'BİZ DE AYNI DÜŞÜNCELERE KAPILMIŞTIK'
Yaşanan skandalla ilgili Beyaz Haber ekibinin ulaştığı Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, olaya kültür yayını olarak baktıklarını ifade etti. Yazılanları ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirdiklerini söyleyen Şenol, 'Türkçeleştirdiğimizde biz de aynı düşüncelere kapılmıştık. Ama sonuçta onun kendi düşünceleridir' dedi, şeklinde verdi.

BİZ SPONSOR OLMADIK
Gaziemir Belediye Basın biriminden yapılan açıklamada söz konusu kitaba sponsor olunmadığı bildirildi. Yapılan işlemin kitabın Türkçe baskısına yardımcı olunarak, sınırlı sayıda baskısının yapılması olduğu ifade edildi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDE TEPKİ BÜYÜYOR
“Gaziemir Belediyesi Yunan işgalini öven kitaba sponsor olmuş!” türünden tepkilerle sosyal medya üzerinde gündeme gelen konu kısa zamanda hakkında en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Facebook ve Twitter üzerinden olaya tepki gösterenler Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u eleştiren yazılarıyla tartışmaya katıldılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası