Ege Postası
Geri

Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan 'VAR' göndermeli normalleşme mesajı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis, Yunanistan ve Türkiye'nin her konuda hemfikir olmasalar da gerginliklerin önlenmesi için gerekli koşulları yaratmaları gerektiğini söyledi
Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan 'VAR' göndermeli normalleşme mesajı
Haberler / Dünya
11 Temmuz 2024 Perşembe 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis, Yunanistan ve Türkiye'nin her konuda anlaşamayacak olsalar da, gerginliklerden kaçınmak için gerekli koşulları yaratmaları gerektiğini söyledi.

Gerapetritis ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerde meydana gelebilecek "bir kazayı" futbolda kullanılan video yardımcı hakem uygulaması VAR'a atıfta bulunarak değerlendirdi ve"Ege üzerinde bir kaza olursa, bunu düzeltmek için VAR'ımız olmayacak" dedi. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis, 28. Yıllık Economist Hükümet Yuvarlak Masa Toplantısı'nda Türkiye ile ilişkileri ele aldı ve sürekli bir Yunan-Türk diyaloğuna duyulan ihtiyacı vurguladı. 

"Komşularımızla görüşebilme becerisi ülkemize bir hizmettir" diyen Gerapetritis, Yunanistan ve Türkiye'nin her konuda hemfikir olmasalar da gerginliklerin önlenmesi için gerekli koşulları yaratmaları gerektiğini söyledi.

Gerapetritis ayrıca iki ülke arasında meydana gelebilecek bir "kazanın" Orta Doğu'daki çatışmalarda görüldüğü gibi feci sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu ve "Biz bunu istemiyoruz" dedi.

"Ege üzerinde bir kaza olursa, bunu düzeltmek için VAR'a sahip olmayacağız" diyen Dışişleri Bakanı, Ege üzerinde Yunan ve Türk savaş uçakları arasındaki "hava savaşlarının" sıfıra indiğini kaydetti. (T24 HABER)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası