Ege Postası
Geri

Yunanistanlı konuklar Bursa’ya hayran kaldı

Yunanistan’ın Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ile belediye çalışanlarından oluşan 20 kişilik heyet, kardeş şehir Osmangazi Belediyesi’ni ziyaret etti.    Osmangazi Belediyesi'nin çalışmalarını incelemek...
Yunanistanlı konuklar Bursa’ya hayran kaldı
Haberler / Genel
24 Haziran 2013 Pazartesi 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunanistan’ın Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ile belediye çalışanlarından oluşan 20 kişilik heyet, kardeş şehir Osmangazi Belediyesi’ni ziyaret etti.

    Osmangazi Belediyesi'nin çalışmalarını incelemek ve projeler hakkında bilgi almak için 2 günlük bir ziyaret gerçekleştiren İbrahim Şerif ve beraberindekileri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ağırladı. Konukları ile Sukaypark Tesisleri'nde öğle yemeğinde bir araya gelen Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin son yıllarda hayata geçirdiği ödüllü projeler ile Türkiye’de bir çok belediyeye örnek olduğunu ifade etti.

    Osmangazi’nin, Osmanlı’ya kurucu başkentlik yapan Bursa’nın en eski yerleşim yeri olduğunu belirten Dündar, şu bilgileri verdi: “Osmangazi’de, 4 yılda ilçe tarihinde yapılanın yarısı kadar otopark yaptık. Son derece modern kapalı Pazar alanları, spor tesisleri, park, bahçe ve meydanlar ile kentin tarihi mirasını ayağa kaldıracak bir çok proje geliştirdik. Şu an çalışmaları devam eden ve yılsonuna kadar temelini atmayı planladığımız, ana teması 6 Nisan 1326 Bursa’nın fetih anı olan ‘Beylikten Cihan Devletine, Panorama 1326’ panoramik müze, inşallah 3 yıl içinde tamamlayıp Bursa’ya kazandıracağız.”

    Kardeş şehir Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ise nüfusunun yüzde 95’i Türk olan Kozlukebir’in, Osmangazi Belediyesi ile imzalanan kardeş şehir protokolünün ardından, her alanda işbirliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Kozlukebir ile Osmangazi Belediyesi'nin tarihi ve kültürel bağlarının yanı sıra güçlü akrabalık bağlarının olduğunu ifade eden Şerif, “Osmangazi Belediyesi ile karşılıklı işbirliğini geliştirmek, onların tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde, bizimle yakından ilgilenen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum. 2 kardeş şehir arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi, tarihi ve kültürel bağların güçlenmesi için, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

    Konuk heyet, Osmangazi Belediyesi'nin ödüllü projesi Çarşamba Pazarpark’tan başladıkları gezide, Bakırcılar Ertaş Çarşısı, Kapalı Çarşı, Koza Han, Nilüfer Köylü Pazarını gezen konuklar, Aşıklar Kahvesi’nde saz çalıp türküler söyledi.

    Çarşı gezisinin ardından Ördekli Kültür Merkezi’ni gezen konuklar, ardından Demirtaş’ta yapımı tamamlanan ve açılış için gün sayan Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'ni gezdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası