Ege Postası
Geri

Yüz nakli için yardım istedi

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde yaşayan ve çocukluğunda mutfak tüpünün patlaması sonucu yüzü yanarak tanınmayacak hale gelen 34 yaşındaki Şahin Bora, yüz nakli olmak istediğini söyledi. Maddi durumunun yeterli olmadığını belirten Bora, bu konuda başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililerden destek beklediğini belirtti.
Yüz nakli için yardım istedi
Haberler / İzmir
19 Şubat 2013 Salı 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR Ödemiş’in Derebebekler Köyü’nde yaşayan Şahin Bora’nın yaşamı 1.5 yaşındayken mutfak tüpünün patlamasıyla kabusa döndü. Yüzü, saçları ve iki eli yanan Bora, 4 yaşına geldiğinde, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 ayrı estetik ameliyat geçirdi. Yanan saçlarının yerine yenisi ekildi. Tedavisi belirli aralıklarla devam eden Bora, yanık izlerinden bir türlü kurtulamadı.

Herkesin kendisine bakmasından rahatsız olduğunu bu nedenle ilkokuldan sonra öğrenimine devam etmediğini belirten Bora, “Bugüne kadar hep insanlardan kaçtım. Çocuklar benden korkuyor. Birini sevip, evlenmek benim için sadece bir hayal. Kimse bana iş de vermek istemiyor” dedi.

Bir turşu fabrikasında temizlik işçisi olarak çalışan Bora, “Bugün geçici de olsa bir işim var. Ama yarın ne olacağı belli değil. Ama maddi durumumuz iyi değil. Dört kardeşiz. Aileme yük olmamak için elimden geldiğince çalışmak istiyorum” diye konuştu.

Yüz nakli yapılması halinde insanların kendisine farklı bir gözle bakmaya başlayacağına inandığını ifade eden Bora, “Komşu Kiraz İlçesi’nde yaşayan 35 yaşındaki Turan Çolak’a Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan yüz nakliyle umutlandım. Yüz nakli için ben de müracaat etmek istiyorum ancak maddi durumum yok. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere tüm yetkililerden yüz nakli olabilmem için destek bekliyorum” dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası