Ege Postası
Geri

Zam iddiaları gündemdeydi: Yeni zam yok

Son günlerde sosyal medyada yayılan 'kırmızı et ve sigaraya zam geldi' iddialarına ilişkin İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara ve Türkiye Tekel Bayi Platform Başkanı Özgür Aybaş açıklama yaptı. Hem kırmızı et hem de sigarada mevcut bir zam olmadığını fakat ilerleyen süreçlerde kırmızı ete ve sigaraya zam beklendiği belirtildi.
Zam iddiaları gündemdeydi: Yeni zam yok
Haberler / Ekonomi
1 Haziran 2023 Perşembe 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Yüksek enflasyonla birlikte Türkiye ekonomik krizle boğuşmaya devam ediyor. Özellikle seçimden sonra halkın gündem maddesi haline gelen zam haberleri el yakmaya devam ediyor.

Son günlerde sosyal medyada, çok konuşulan konular arasında bulunan kırımızı et ve sigaraya yeni zam gelecek iddialarına yönelik İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara ve Türkiye Tekel Bayi Platform Başkanı Özgür Aybaş'tan açıklama geldi.

‘’KIRMIZI ETE YENİ ZAM YOK’’

Yakın süreçte kırmızı ette bir zam durumunun mevcut olmadığını aktaran Şankara, sosyal medya da dana bonfilenin kilosunun 704 TL 93 kuruştan satışa sunulmasına ilişkin de  bonifle ve antirikot et grubunun, altın et katagorisinde yer aldığını belirterek ‘’Zamlar başlamdan önce kıymanın kilosu 200 TL’yken bonfilenin kilosu 350 TL’ydi. Kıymanın 400 TL olduğu bir dönemde, 700 TL olmasını şimidlik normal karşılıyoruz. Fiyatı artan bir ürün bir tek kırmızı et değil. Geçen yıl 30 TL’ye aldığımız Sardalya şimdi 100 TL oldu. Altın balık gurbunda da Barbun’un kilosu bin 500 TL oldu. Konuşmamız gereken sadece kırmızı et değil ama bir buçuk yıldır sürekli kırmızı et gündemde. Her şeyin fiyattı arttığı gibi etin de fiyatı artmış durumda. Evet etin kilosu yüksek, alımı zor. İnsanımızın alabilirliği kısıtlandı. O yüzden bütün rakamlar hepimizin gözüne batıyor. Pastırma bin TL oldu. Bunlar çok büyük rakamalar. alınması tüketilmesi zor. Bizim gelirlerimiz artık yetersiz kalıyor. Ama bunun enfalsyonla seyrettiğini düşünüyoruz ama bu sadece Türkiye’de değil global bir kriz söz konusu. Ama bu krizden Türkiye biraz daha fazla etkileniyor’’ ifadelerini kullandı.

‘’KASAPLAR SATTIĞI MALI YERİNE KOYAMIYOR’’

Ekonomik krizden kaynaklı dükkanını devretmeye hazırlanan esnafın olduğunu söyleyen Şankara, ‘’Biz şu an para kazanamıyoruz, neden? Belli bir yüzdelik karımızla Allah bereket versin diyoruz dükkanımızı kapatıyoruz.  Bir, iki hafta çalışıp paramızı kazanmış oluyoruz, bir zam geliyor, gelen zamla yapmış olduğumuz karı oraya yatıyoruz. O zaman da hiç para kazanmadan çalışmış oluyoruz. Şimdi insanların gözünde şöyle bir şey var et fiyatı arttı kasaplar çok para kaznıyor, hayır. Maalesef on iki, on üç aydır özellikle kasap esnafımız sattığı malı yerine koyamıyor’’ dedi.

ALKOL ZAMLANDI, SİGARAYA ZAM YOK

Öte yandan sosyal medyada sigara fiyatlarının 45 Tl olduğuna dair yayılan açıklamlarının afaki olduğunu söyleyen Tekel Bayiler Odası Başkanı Özgür Aybaş, sigaraya zam geçişlerinin henüz yaşanmadığını dile getirdi. Aybaş, ‘’ Muhtemelen sigaraya bir zam geçisi olacak. Alkol ürünlerine ufak ufak maaliyet zammı yapılıyor. Muhtemelen haziran ayı sonu temmuz başına doğru ÖTV zammı yüksek oranda gelecek. ’’ açıklamalarında bulundu.

Alkol grubunda da zam gelen ürünlere değinen Aybaş, bazı şarp, votka ve rakı gruplarına zam geldiğini söyledi.

Sosyal medyada bazı sigara grubunun 45 TL olduğuna ilişkin yayılan bilgilere değinen Aybaş, bu bilgilerin fake bilgiler olduğunu dile getirerek ‘’Sigaraya gelecek zam bilgisi 10 veya 20 TL arası. O durum da tam net değil’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası