Ege Postası
Geri

Zelenski: AB'ye girersek AB daha güçlü olacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa Parlamentosu’na hitaben, “Biz, aynı zamanda Avrupa Birliği'nin (AB) eşit bir üyesi olmak için de savaş veriyoruz. Biz, bugün bunu herkese gösterdik. AB'ye girersek AB daha güçlü olacak. Biz, gücümüzü ispat ettik. Bizi yalnız bırakmayacağınızı ispat edin, siz de Avrupalı olduğunuzu ispat edin” dedi.
Zelenski: AB'ye girersek AB daha güçlü olacak
Haberler / Dünya
1 Mart 2022 Salı 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Volodimir Zelenski, Avrupa Parlamentosu’nun bugünkü toplantısına telekonferans aracılığıyla katıldı. Zelenski, Avrupa Parlamentosu’na hitaben şunları söyledi.

“Eskiden meydanlarda kutlamalar için bir araya gelirdik. Burası Özgürlük Meydanı'ydı. Bu sabah buraya füze düştü. İşte özgürlüğün bedeli bu. Biz, vatanımız, özgürlüğümüz için savaşıyoruz. Ülkemizin vatandaşları şu anda engelleniyor ama kimse bizi engellemeye çalışamaz. Artık tüm meydanlara Özgürlük Meydanı diyeceğiz.

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN SAVAŞIYORUZ”

Sadece topraklarımız ve özgürlüğümüz için savaşıyoruz. Ülkemizin tüm büyük şehirleri artık engellenmiş olmasına rağmen kimse bizim özgürlüğümüze ve vatanımıza müdahale etmeyecek.

Biz, aynı zamanda Avrupa Birliği'nin eşit bir üyesi olmak için de savaş veriyoruz. Bugün bunu herkese gösterdik. AB'ye girersek AB daha güçlü olacak. Biz, gücümüzü ispat ettik. Bizi yalnız bırakmayacağınızı ispat edin, siz de Avrupalı olduğunuzu ispat edin.

“ÇOCUKLARIMIZI CANLI GÖRMEK İSTİYORUZ”

Kimse bizi parçalayamayacak. Biz güçlüyüz, biz Ukraynalıyız. Çocuklarımızı canlı görmek istiyoruz. Dün 16 çocuk öldürüldü. Putin yine askeri harekât yapmadıklarını söyleyecek ama hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz? Bu füzeler sonucu 16 çocuk hayatını kaybetti.”

Zelenski: Ukrayna düşerse Rusya, NATO sınırlarında olacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Zelenski, "NATO'da bizi istemiyorlarsa, güvenlik garantisine ihtiyacımız var" dedi. "Savaşın uzun sürmeyeceğine inanmak istiyorum" ifadesini kullanan Zelenski, "Ukrayna düşerse Rusya NATO sınırlarında olacak" şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, müzakere masasına oturmak için önce ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

Zelenski ayrıca NATO'nun Ukrayna’yı kabul etmek istemiyorsa, Kiev’in güvenlik garantilerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ukrayna lideri, çatışmaların uzun sürmeyeceğine dair umudunu dile getirdi.

Reuters’e konuşan Zelenski, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisine Ukrayna üzerindeki hava sahasını kapatma zamanının henüz gelmediğini söylediğini ileri sürdü.

Zelenski, NATO’nun Ukrayna’nın ittifaka katılma umutları önündeki kapıyı kapatması halinde Kiev’in yasal olarak bağlayıcı güvenlik garantileri talep edeceğini kaydetti.

ZELENSKİ, BİDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD Başkanı Biden ile görüştüğünü açıkladı. Görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Zelenski, “Rusya’ya karşı yaptırımlar ve Ukrayna’ya savunma yardımı konusu ele alındı. Saldırganı mümkün olan en kısa sürede durdurmalıyız. Desteğin için teşekkürler” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası