Ege Postası
Geri

Zifte bulanmış kedi hayata döndürüldü

Bazı kişilerce ziftle sıvanıp çöp konteynerinin içinde atılan yavru kedi Çiğli Belediyesi veterinerlerince temizlenip tedavi edilerek hayata döndürüldü. Veteriner İzgi Deniz Onat gözleri kapanan ve enfeksiyon oluşan kedinin biran önce sağlığına kavuşması için, kediye bir hafta boyunca evinde bakım yaptı.
Zifte bulanmış kedi hayata döndürüldü
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ağustos 2013 Cuma 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Evka 2 Mahallesi’nde yaklaşık bir ay önce iki genç, çöp konteynerinin içinde zifte sıvanıp çöp poşetinin içine konulmuş yavru kedi buldu. Gençler minik kediyi hemen Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirdiler. Tamamen zifte bulanmış 2 aylık yavru kediyi temizlemek için belediye veterinerleri yoğun emek harcadılar. Kediye zarar vermemesi için temizlik maddesi olarak hiç bir kimyasal madde kullanmayan veterinerler iki gün boyunca kediyi zeytinyağı kullanarak ve ılık suda zeytinyağlı sabunla yıkayarak zifti temizlediler. Ziftin kuruduğu bölgelerde ise tüyleri tıraşladılar.

GÖZLERİ KAPANDI, ENFEKSİYON OLUŞTU
Ancak ziftten dolayı gözleri kapanan ve zift yanığından dolayı karın bölgesinde enfeksiyon oluşan minik kediyi daha iyi tedavi etmek için belediye veterineri İdil Deniz Onat hayvanı evine götürdü. Evinde bir hafta çok iyi bakılan minik kedinin önce gözleri açıldı ardından tüm yaraları kapanarak enfeksiyon tamamen iyileşti. Kesilmiş bölgelerde tüyleri de çıkan yavru kedi daha sonra Veteriner Onat tarafından doğal ortamına bırakıldı. Minik kedi artık kendi yaşıtında olan başka yavru kedilerin arasında yaşıyor.

SIK SIK KONTROL EDİLİYOR
Bırakılan doğal ortamda kediyi sık sık kontrole giden ve aşılarını yapan Veteriner Onat, yavru kedinin diğer kedilere kısa sürede uyum sağladığını, bunun da kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Kedinin yaşamını sağlıklı şekilde sürdürdüğünü belirten Onat, “Kedi bize geldiğinde çok kötü durumdaydı. Çok korkmuştu. Her yeri zift içindeydi. Müdahale edilmeseydi kısa süre içinde ölecekti. Hemen müşahede altına aldık. Aslında zifti yoğun kimyasal maddelerle temizleyebilirdik ancak biz kediye zarar vermemesi için hiçbirini kullanmadık. Bebek bakımı gibi çok hassas davrandık. İki gün boyunca zeytinyağı sürerek ve ılık suda zeytinyağlı sabun kullanarak kediyi temizledik. Zifti temizledik ancak sıcak zift kedinin karın bölgesinde yanık oluşturmuştu. Gözleri de ziftten dolayı kapanmıştı. Ben de daha iyi bakabilmek için kediyi evime götürdüm. Bir hafta boyunca kediye evimde baktım. Önce gözleri açıldı ardından yaraları kapanarak tamamen iyileşti. Sonra kediyi diğer kedilerin yanına bıraktık. Kedi şimdi kendi doğal ortamında kendi yaşıtları ile birlikte yaşıyor. Kedinin iyileşmesi hepimizi çok mutlu etti. Sık sık kontrole gidiyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası