Ege Postası
Geri

Zirvede MHP'li vekiller var

İzmir milletvekillerinin meclis karnesinde en yüksek notlar MHP’lilerin oldu. MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu 111yazılı önerge vererek iktidarı soru yağmuruna tutarken, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da 82 yasa teklifinin altına imza attı. MHP’li Vekillerin en yakın takipçisi 83 yazılı önergeyle CHP’li Rahmi Aşkın Türeli oldu. Geçen yıl hiçbir yasa teklifi vermeyen AK Partililer bu yıl toplamda 13 yasa teklifi sundu. Öte yandan MHP’li Vural 258 kez meclis kürsüsünde söz alarak ulaşılması zor bir rekorun altına imza attı.
Zirvede MHP'li vekiller var
Haberler / Politika
11 Nisan 2013 Perşembe 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta Balçova Teleferik Tesisleri'nin temel atma töreninde iktidar partisinin milletvekillerine yüklenerek, “Vekillerin işi belediye başkanlarıyla polemiğe girmek değil. İzmir’in hakkını Ankara’da korumak, bakanlıklarda mesai harcamaktır. Maalesef iktidar partisinde öyle vekiller var ki sanki millet onlara Büyükşehir Başkanına cevap versin diye oy vermiş. TBMM’deki performanslarına bakıyoruz hiç iç açıcı değil. Tek bir önerge bile vermemişler. Buraya gelince maşallah şahin kesiliyorlar. Biz bu vekillerden laf değil icraat bekliyoruz. İzmir kürsülerinden gösterdikleri performansı meclis kürsüsünde bekliyoruz” demişti. Kocaoğlu’nun bu sözleri gözleri milletvekillerinin yaklaşık iki yıllık meclis performansına çevirdi.

Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre İzmir’den Ankara’ya giden 13 CHP, 2 MHP Milletvekili TBMM Başkanlığı’na yazılı ve sözlü önergeler vererek hükümeti köşeye sıkıştırma çalışırken, vatandaşın sıkıntısı çözmek için kanun teklifinde bulunuyor.

CHP’den en çok yazılı önerge veren isim Rahmi Aşkın Türeli oldu. Türeli TBMM Başkanlığı’na 96 yazılı önerge verirken, yedi kanun teklifinde bulundu. Türeli’li 83 yazılı önergeyle Alaattin Yüksel, 67 önergeyle Aytun Çıray takip etti. CHP’de kanun teklifi şampiyonu ise 9 teklifle Mehmet Ali Susam oldu. Susam’ı 8 teklifle Hülya Güven takip etti.

VURAL VE TANRIKULU ZİRVEDE
MHP’nin İzmir’deki iki milletvekilinden biri olan Grup Başkanvekili Oktay Vural, verdiği 82 kanun teklifiyle bu alanda birinciliği elinde bulunduruyor. MHP’li Ahmet Kenan Tanrıkulu ise 111 yazılı önergeyle İzmirli Milletvekilleri arasında en çok yazılı önerge veren isim oldu.

KANUN TEKLİFİ VERDİLER
Geçtiğimiz yıl TBMM herhangi bir kanun teklifinde bulunmayan AK Parti İzmir Milletvekilleri gaza bastı. AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema 6, Ali Aşlık 4, Rıfat Sait 1, Mehmet Tekelioğlu 1, Aydın Şengül 1 kanun teklifi verdi.

KÜRSÜYE YEMİN İÇİN ÇIKTILAR
Meclis kürsüsünden CHP’li Musa Çam 58, Mehmet Ali Susam 45, Aytun Çıray 39, Hülya Güven 26, Rahmi Aşkın Türeli 22, Alaattin Yüksel 32, Mustafa Moroğlu 34, Birgül Ayman Güler 15, Oğuz Oyan 18, Rıza Türmen 18, Erdal Aksünger 11, Güldal Mumcu 1 kez söz alırken,
MHP’li Tankurulu 17, Vural ise 258 kez söz alarak ulaşılması zor bir rekora imza attı. AK Parti’de ise İlhan İşbilen, Erdal Kalkan da mecliste hiç söz almaması dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası