Ege Postası
Geri

Ziyaeddin Yağcı’dan Türkçe Olimpiyatlarına destek

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarının, yakın bir zamanda Türkçeyi en çok konuşulan dil haline getireceğini söyledi. Türkçe Olimpiyatları Adana Tertip Komitesi, Yağcı’yı...
Ziyaeddin Yağcı’dan Türkçe Olimpiyatlarına destek
Haberler / Güncel
30 Mayıs 2013 Perşembe 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarının, yakın bir zamanda Türkçeyi en çok konuşulan dil haline getireceğini söyledi.

Türkçe Olimpiyatları Adana Tertip Komitesi, Yağcı’yı ziyaret ederek pazar günü yapılacak 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Adana Etkinliği’ne davet etti.

Tertip Komitesi Başkanı Savaş Daşkan ile üyeler Ali Çiftçi, Abdullah Koç ve Vecihi Koyuncu’yu makamında kabul eden İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, “İnsanımızın gönlünde taht kuran bu etkinlik için bütün randevuları iptal etmeye değer.” dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarının, yakın bir zamanda Türkçeyi en çok konuşulan dil haline getireceğini dile getiren İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, “Bu çocuklarımız ilerleyen yıllarda kendi ülkelerinin yönetimlerinde yer alacaklar, kimi de iş adamı olacak. Türkçe konuşan bir dünya hayal olmasa gerek. İnsanımızda, bu öğrencileri sevgi ve sempatiyle karşılıyor, onlara alışıyor, ayrılırken ise üzüntü duyuyorlar. Bu da gösteriyor ki gönüllere köprü kuruluyor. Ben tüm Adanalı hemşerilerimi bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum. Onların da gereken ilgiyi göstereceğine hiç kuşkum yok.” diye konuştu.

Türkçe Olimpiyatları Adana Tertip Komitesi Başkanı Savaş Daşkan, 2 Haziran Pazar günü saat 20.30’da Adana 5 Ocak Stadyum’unda gerçekleşecek ve 20 ülkeden 70 öğrencinin katılacağı Türkçe Olimpiyatları’nın Adana ayağına, vatandaşların rahatça ulaşabilmeleri için şehrin muhtelif yerlerinden ücretsiz otobüsler kalkacağını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası