Ege Postası
Geri

Zübeyde Kamalak'ın başörtüsü ile girdiği dava yine ertelendi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın, Ankara 11. Aile Mahkemesi’nde başörtüsü ile girdiği boşanma davası yine ertelendi.     Ankara 11. Aile Mahkemesi'ndeki boşanma davasına,...
Zübeyde Kamalak'ın başörtüsü ile girdiği dava yine ertelendi
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın, Ankara 11. Aile Mahkemesi’nde başörtüsü ile girdiği boşanma davası yine ertelendi.

    Ankara 11. Aile Mahkemesi'ndeki boşanma davasına, avukatlar Zübeyde Kamalak, Mustafa Kamalak ve Muhammed Furkan Kamalak katıldı. Hakim Mustafa Karadağ, duruşma zaptına, Zübeyde Kamalak'ın başı kapalı olarak mahkeme salonuna girdiğini geçirdi. Avrupa Barolar ve Hukukçular Konseyi Birliği'nin meslek kuralları, Hakimler ve Savcılar ile Kamu Çalışanlarının Kılık Kıyafet Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, söz konusu kuralın yürütülmesinin durdurulmasına dair bir kararın bulunmadığını ileri süren Karadağ, Danıştay’ın, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) meslek kurallarının 20. maddesindeki 'başı açık' ibaresinin yürütmesini durdurmasının, avukatların başları kapalı olarak duruşmalara girmesine olanak sağlamadığını öne sürdü. Karadağ mahkemede, hakimin tabi olduğu kurallara uyma zorunluluğu nedeniyle Kamalak'ın avukat olarak görev yapamayacağını ifade etti.

    Duruşmada söz alan Zübeyde Kamalak, "Mahkeme kararlarına herkes uymak zorundadır. ‘Avukatlar uyar, hakimler uymaz’ diye bir kural yok. Bu nedenle anayasa uyarınca, Danıştay’ın kararına uyup avukat olarak mahkemede görev yapmam gerektiğini düşünüyorum ve burada başı kapalı olarak kalacağım. Ayrıca müvekkilimin de başı kapalıdır, beni kabul etmezseniz, onu da kabul etmezsiniz bu işin sonu gelmez." ifadelerini kullandı.

    Danıştay 8. Dairesi’nin verdiği yürütme durdurma kararına atıf yapan Kamalak, mahkeme kararlarına herkesin uymak zorunda olduğunu vurguladı. Duruşmada söz isteyen Mustafa Kamalak da duruşmaya avukat Zübeyde Kamalak ile birlikte davalı vekili olarak görev yapacağını ve mahkeme başkanın davadan çekilmesini istedi.

    Ankara 11. Aile Mahkeme hakimi Karadağ, 'Hakimin reddi konusunda, Adalet Komisyonu Başkanlığı'nın veya refik hakimin karar vermesinin beklenmesini' ve duruşma zaptının bir örneğinin de Ankara Barosu’na gönderilmesini kararlaştırdı.

    Duruşma, 4 Aralık Çarşamba gününe ertelendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası