Ege Postası
Geri

CHP Konak'ta liste krizi!

Mehmet Şakir Başak üçüncü kez CHP Konak İlçe Başkanı oldu. Yaşanan liste krizi sonrası delegelerin bir bölümünün sandığa gitmemesi, bir bölümünün de boş oy atması ve akabinde Başak’ın 214 oyla seçilmesi kongreye gölge düşürdü. CHP Konak İlçe Kongresi'nde kriz
CHP Konak'ta liste krizi!
Haberler / Yerel Politika
26 Kasım 2017 Pazar 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde yaklaşık bir buçuk ay önce tamamlanan delege seçimlerinin ardından kongre seçimleri başladı. CHP’de ilk sandıklar bugün Konak ve Urla ilçelerinde kuruldu.  CHP Konak Örgütü yeni başkanını seçmek için Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde sandık başına gitti.  CHP Konak kongresinde Başkan Başak’a İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz’ın desteğini alarak rakip olan Özgür Kaplan’ın Divan’ın belirlediği sürede listeyi teslim etmemesi üzerine yarış dışı kaldı. Ardından açıklanan liste krize neden oldu.

Seçime tek listeyle tek aday olarak giren Başak üçüncü kez Konak İlçe Başkanlığı koltuğuna oturdu.  Toplam 418 delegenin bulunduğu Konak İlçe Kongresinde Şakir Başak 222 geçerli oyun 214’ünü aldı. Geride kalan 204 kişinin ise, çıkan listenin “Adalet vurgusuna” yakışmadığı gerekçesiyle oy kullanmadan salondan ayrıldı. Sandığa giderek oy kullananların bir kısmı ise, pusulaların üstüne “Birlik beraberlik ve adalet” yazarak geçersiz hale getirip protesto etti.

MUHALEFET TEPKİLİ

Muhalefetin önemli ismi Kazım Umdular, “Birlik ve beraberliği sağlayamadığı ve kapsayıcı bir liste olmadığı için tüm taraflardan ve muhalefetten tepki gören bir liste oldu. Yapılan sözlü uzlaşmaya uyulmadı.Şakir Bey örgütü kucaklayamadı. Sema Pekdaş ta  bu sebeple salonu terk etti. Biz de oy kullanmadan ayrıldık." açıklaması yaptı.

BAŞAK: BEN DE KENDİMİ YAZMADIM

Başak, “Herkesi kucaklamaya çalıştım. Listeye her taraftan bir kişiyi yazmaya çalıştım. Listede hiçbir gurubun ağırlığını koymasına izin veremezdim. Ben de kendimi yazmadım" dedi.

BAŞAK, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

CHP Konak ilçe başkanlığı için yapılan kongrede, seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Mehmet Şakir Başak, başkanlığa tekrar seçildi. 414 delegenin yer aldığı seçimde 280 oy, kullanılırken 222 oy, geçerli sayıldı. Başak, 214 oy alarak, yeniden başkan oldu. Sandıktan 33 geçersiz ve 25 boş oy çıkarken, bazı geçersiz oylarda 'adalet' yazdığı görüldü.

Toplam Oy: 280

Boş Oy: 25

Geçersiz Oy: 33

Toplam Geçerli Oy: 222

Şakir Başak: 214

Duygu Afacan: 219

Dilaver Akın: 220

İlyas Aydınalp: 220

Osman Çağrı: 220

Esat Karayel: 220

Orkun Kalonya: 220

Cem Aksan: 208 

Orçun Altanhan: 211

İlknur Aydın : 211

Yusuf Bolatgıran: 211

Ethem Demirci: 211

Murat Erginci: 211

Ayşe Ekşioğlu: 210 

Ali Asker: 211

Saffet Kanmazalp: 211

Sema Pekdaş: 208 

Muhsin Kurt: 200

SAYIM SONRASI BAŞAK'TAN AÇIKLAMA

Oylarım sayımı sonrası ilçe yöneticileri ve delegelerini bir araya toplayan Başkan Şakir Başak “Ahengi bozmak isteyenler maalesef mevcut. Tek liste olmasında ve uzun sürmesinden kaynaklı çoğu insan oy kullanmadan gitti. Hazırladığımız listede aslında Türkiye’de de aradığım o birlik beraberliği o listede var etmek istedik. Herkesi memnun edemezsiniz. Ben iki dönemdir il delegesi değilim. Kendimi yazmadım hiç bir hemşerim, akrabam da yok. Ben siyasi gücümü örgütümle paylaşmayı şiar edindim. 2 tane kendimden yazayım gibi bir düşüncemiz olmadı . Bu özveriyi göstermem lazımdı. Hiç birimizi yazma dediler. Bu bir mesaj olsun beraberlik mesajı olsun dediler. Siyaseti yaparken kendi bireysel iktidarımız için yapmadığımızı pratiğe döktük. O listeye her renkten, hiç hesaba katılmayan, bir araya gelmez denilen isimleri bir araya getirdim. 2019 yolunda kolkola olmak zorundayız. Alsancağı kadifekaleyi bir araya getirdik. O bugün var olsaydı. Atatürk bugün burada olsaydı benim bu listeyi yaptığım gibi aynın yapardı diye empati yaptım. Elimdeki imkanlarla bunu yaptım. Hatalarım vardır mutlaka. Hep beraber Konak örgütü daha güçlü olacak” diye konuştu

SEÇİME ŞAİBE KARIŞTI

CHP Konak İlçe Başkan Adayı olan ancak liste çıkaramayan Özgür Kaplan, liste hazırlayamadığı iddialarını yanıtlayarak sonucu yargıya taşıyacağını dile getirdi. Kaplan “Bugün her şey iyi başladı ama sonu gelmedi. Konuşmanın başında söylenmemesine rağmen sözümüzü bile bitiremedik. Kongrede oldu bittiye getirildi.  Aslında böyle bir sonucu sanıyorum şu an mevcut ilçe başkanımız da hoş karşılamaz. Öyle ya da böyle şaibe karıştı. Liste hazırlayamama gibi bir sorunumuz yok liste hazır ama divan başkanı beklemeyi lüks saydı. Bu kadar kısa sürede bitirmeye gerek yoktu. Çünkü demokratik bir havada, hoş görü içinde güzel dileklerle başlayan kongre şaibe karıştırılarak sonlandırıldı. Listemiz hazır divana sunmak üzereyken divan başkanı yerinden kalkarak oylamanın başlayacağını söyledi. Tek listeyle seçime gitmek suretiyle İzmir’de demokrasiye zarar veren bir hamlede bulundu. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Arkadaşlarımızla görüşerek konuyu partinin üst makamlarına ve yargıya taşımayı düşünüyorum. Keşke böyle olmasaydı. Listemiz maviydi” dedi.

Öte yandan Kaplan'ı destekleyen partililer yapılanları protesto ederek oy kullanmayacaklarını açıkladılar.

GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

CHP Konak İlçe Kongresi için ilçe yöneticileri tarafından bayraklarla ve pankartlarla süslenen Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yer alan salonda CHP Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanyana posteri dikkat çekti. 

Sındır’ın ardından kürsüye yeniden aday olan mevcut ilçe başkanı Şakir Başak geldi. İlçe Başkanı Başak, CHP Meclis Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Divan Başkanlığı için önerdi. Özkoç oy birliğiyle divan başkanı oldu. 

SEÇİM TEK LİSTE

Divan Başkanı Özkoç, Kaplan'ın liste çıkaramaması üzerine seçime tek listeyle gidileceğini açıkladı.

Kaplan adaylık konuşmasını yaptıktan sonra Divan Başkanlığının belirlediği sürede listesini teslim edememesi üzerine yarış dışı kaldı. Seçime Başak'ın tek adaylığında ve tek listeyle gidildi. 

Başak'ın listesi belli oldu. Buna göre yönetim şu isimlerden; 

İl delege listesinde ise şu isimlerden oluştu;

Başak’ın ilçe yönetim kurulu asil adayları, “Duygu Afacan, Dilaver Akın, İlyas Aydınalp, Füsun Çetin, Cem Demirci, Çağrı Gruşçu, Semra İğtaç, Esat Kaleli, Orkun Kalonya, Esma Minareci, Altay Mol, Gülçin Şanlı, Engin Taş,Gülşah Temel, İrfan Yelis, Tacim Yükrük’ten oluştu.

Kongreye CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP YDK Üyeleri Mahir Polat, Şehrazat Mercan, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atila Sertel, Musa Çam, Tuncay Özkan, Eski Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İl yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer kalıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Plaket sunumunun ardından CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Erdal Aksünger, Seyit Torun mesaj gönderdi.

BAŞAK: MEMLEKETİMİ, ETNİK KÖKENİMİ SORGULADILAR, İNATLA CHP’DEN GİTMEDİM, GİTMEYECEĞİM

Kendisinin etnik kökenine yönelik yapılan eleştirilere yanıt veren CHP Konak İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Şakir Başak, “Farkında olmadan bizler evimizden çıkarken komşumuza selam vermez hale geldik. Bu mudur Kurtuluş Savaşı Malazgirt Çanakkale ruhu. Kimi benim memleketimi kimi etnik kökenimi sorguladı. İnatla CHP’den gitmedim, gitmeyeceğim. Bundan sonra da bu heyecanımı kimse ortadan kaldıramayacak, yıldıramayacak benim ruhumu. Üç tane de aslan gibi evlat yetiştiriyorum. Başak’ın bayrağını daha ileriye götürecek” dedi.

BAŞAK: KONAK ÖRGÜTÜ ATATÜRK’ÜN VÜCUT BULMUŞ HALİDİR

Başkan Başak, siyasetin profesyonelce yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, bozuk insanların siyaset yapış biçimi nedeniyle toplumun siyasilere tepkili olduğunu dile getirerek,
“3. Dönem aday olmamın nedeni gençlik kadın kolları, sade üyelerimin isteği. Yapılmayanı yapmaya geldik biz dedik. Arkadaşlarımız tuğla koydu, biz de onların yapmadığını yapıp yeni tuğlalar koyduk. Tek adaylı kongreler değil zaten. Bizim farkımız bu. Bu örgütün bugüne kadar yapılmayanı yaptığı için, bu kucaklaşmayı yaptığı için bırakmıyor. Belediye koridorlarında dolaşan bir anlayışta değiliz. Lazım değil bize bu. Ben bir baba olarak, bir yurttaş olarak, Atatürkçü olarak elli yaşına gelmişim, otuz yıl daha yaşasam, 20 sene için şerefsizlik yapmaya değmez. Ben yapmayacağım. Ben kendimi bu örgüte adadım. Alışkın olunmayan bir siyasetçiyim biliyorum. Bizim gibilerin siyasete girmesi lazım ki insanları kucaklayalım, yüreğine dokunalım. Ben sizi vatanını CHP’yi Atatürk gibi seviyorum. O, ömrünü adadı ömrünü partiye. CHP Konak örgütü İzmir ve Türkiye’nin her kesimine, örgütüne örnek. Konak örgütü Atatürk’ün vücut bulmuş halidir” diye konuştu.

ÖZGÜR KAPLAN: ADAY OLDUM ÇÜNKÜ BU BİR BAYRAK  YARIŞI

CHP Konak İlçe Başkan Adayı Özgür Kaplan, konuşmasına kendini ve ailesini tanıtarak başladı, önce neden aday olduğunu anlattı, ardından bol anılı ve şiirli bir konuşma yaptı:

“Bu kongre öncesinde bir hafta kadar önce bazı arkadaşlar neden aday olduğumu sordular. Olmasan daha iyi olur dediler hatta. Bergama’da doğdum. Aslen Konya Akşehirliyim. Partimizin kültürü gerçekten çok sesliliği içeren ve gerektiren bir kültür. Bizim tek başına kongre yaptığımız görülmemiştir. Tüm kongreler kardeşlik havasında geçti. Bizde genel başkanımız bile kurultaya gittiği zaman yalnız başına gitmiyor. Partimizin güzelliği bu. Genel başkanımızı yolda yalnız bırakmamak olarak görüyorum. Bu yarışın içinde olmaktan dolayı mutluyum. Konak ilçe örgütüne ve delegelerine bir heyecan kattığımı düşünüyorum. Bu bir bayrak yarışı. Biz bu bayrak yarışında daha önce görev yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu bir görevdir, ticari müessese değil. Örgütümüzün daha genç olması gerekiyor. Burada kucaklaşma olmalı. Yüksek sesle konuşmadan ayrımcılığa gidilmeden bu toplumsal uzlaşının partimiz içinde olmasını diliyorum. Konuşurken sesimi yükseltmeden fikirlerinize ayna olmaya çalıştım. Gezi ruhunu elimizden geldiğince ayakta tutacağız.”

BAŞAK’TAN BARKOVİZYONLU SUNUMLU BAŞLANGIÇ

Mehmet Şakir Başak ilçe başkan adayı olarak ilk kürsüye çıkan isim oldu. “Bu kongre 2019 seçimleri için bir zafer adımı olacaktır. Buna inanıyorum. 3,5 yıldır görevdeyim. Onurla CHP Konak örgütüne yakışır şekilde gerçekleştirdik” dedikten sonra görev süresi boyunca yaptıkları faaliyetleri anlatan barko-vizyon gösterimi yapıldı. İzmir’in Dağlarında Çiçek Açar parçası eşliğinde gerçekleşen sunumda Başak’ın Adalet Yürüyüşü başta olmak üzere, basın açıklamaları ve katıldığı eylemlerden görüntüler yer aldı.

SINDIR: 7 İL VE 185 İLÇE KONGREMİZİ TAMAMLADIK, SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Kürsüye çıkan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, divan kurulu oluşturulduktan sonra konuşmasının daha yerinde olacağını belirttikten sonra konuşmasına başladı. Genel Sekreter Sındır, “7 il ve 185 ilçemizde kongre yaptık. Kongreler gerek ilçe kongrelerimiz gerek daha sonra gerçekleştireceğimiz il kongresi ve Türkiye çapındaki il kongrelerimiz ve bunların akabindeki Şubat ayı içerisindeki olması beklenen kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Kongreler sanki öncelikli olarak asıl amacı yönetim organlarının belirlenmesi olarak kabul edilen toplantılar gibi algılanır. Halbuki kongreler partinin yeni döneme girerken çalışmalarını gerek yerelde ilçede gerek ilde gerek ülke çapında ve hatta gerekse de küresel anlamda uluslararası arenada yol gösterici olacaktır” diye konuştu.

SINDIR İKTİDARA YÜKLENDİ

“Ben bu işi daha iyi yaparım diyen yarışa girecektir. Bunu bir ayrıştırma, kavga vesilesi değil partimizi güçlendirme vesilesi olarak görmek lazım. Bu kongremizin Konak, İzmir ve Türkiye’ye yararlı hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda ilk kongremizi kentimizde yapıyoruz. İlçeyi yönetenlerin taşıdığı coşku var. Bunu yarınlara taşımak boynumuzun borcudur. Diliyorum İzmir’in tüm ilçelerinde ve Türkiye’de tüm kongrelerimizle yeni bir umut ve heyecanla ve kararlılıkla yolumuza yürümeye devam edeceğiz” diyen Genel Sekreter Sındır, 2019’daki seçimlere dikkat çekerek, şunları söyledi:

“2019’da karşımızda yerel yönetimler ve Cumhurbaşkanlığı milletvekilliği seçimleri var. Her ikisi için de ya demokrasi ya diktatörlük seçeneği var. Bu halkın 2019’daki tercihi ya demokrasiden yana olacak ya diktatörlüğe giden süreç olacak. Belediye başkanları görevlerinden el çektirdi. Birçok başkanlık kayyumla yönetiliyor. Yarıya yakın bir kısmı atanmışların yönetimi altında. İktidar aslında pek şikayetçi değil. Ellerinden gelse hepsini atamak istiyorlar. Ellerinden gelse büyükşehir belediye başkanları atansın o da ilçe belediyeleri atasın istiyorlar. Kandırıldık diyebilirsin. Kandırılmış aldatılmış olabilirsin. Gerçekten öyleyse insanidir. Oysa senin ne kandırılmadığını her yurttaş iyi biliyor. FETÖ ile olan tüm bağlarını ve ilişkilerini, devlet içindeki yapılanmasına nasıl yardımcı olduğunu biliyoruz. CHP her an ve her yerde bunu ısrarla söyledi. PKK ile masaya oturdun, protokoller imzaladın, Apo ile görüştün, Kandil ve İmralı’ya gittin. CHP’liler buna ne kanmıştır ne aldanmıştır. İhanet etmek bilerek kötülük, hainlik etmektir. Unun affedilir bir yanı yok. Seni ne Allah ne bu millet affeder. Beton haline getirdiğin bu kentlere de ihanet ettin. Kandırıldık diyerek bu milleti aldattın. Bu millet seni affetmeyecek. Hele hele CHP’liler. O nedenle her iki seçim de çok önemli. Tek adam rejimi mi diktatöryel yönetim biçimimi mi belirlenecek. Kararlılık ve inanç bizim CHP’li yoldaşlarımızda hep vardır. 2019’da o zafer bizim değil bu milletin, bayrağın zaferi olacaktır.”

BAYRAKTUTAN: PARTİYİ SIRTINDA TAŞIYAN CHP’LİLERİ YÜREKTEN SELAMLIYORUM

İlk konuşmacı YDK Başkanı Uğur Bayraktutan oldu. Bayraktutan, “Bu salonda partiyi sırtında taşıyan CHP’lileri yürekten selamlıyorum. Cumhuriyet ancak iktidar olursanız değer kazanır. CHP’liler halkın sinesine inmiyorlar deniyor. CHP’liler halkın seviyesine inmezler halkın seviyesine çıkarlar. Mücadeleye devam edeceğiz. CHP’li olmak kolay değil. CHP’li olmak bazen yeri geldiğinde idam sehpasına yürürken bile Yaşasın Tam Bağımsızlık demektir” şeklinde konuştu.

GÜVEN: YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDEYİZ

İkinci konuşmacı CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven oldu. Başkan Güven, Konak’tan verilecek mesajın tüm Türkiye’ye verileceğini belirterek, mesajlarını

“Partimize yakışan bir süreç yaşıyoruz. Biraz uzun oluyor ama o da bizim partimizin ne kadar demokratik yöntemlerle yönetilen bir parti olduğunun göstergesi. Yeniden yapılanma sürecindeyiz. Tarihi önemi var. amamlandığında artık partimiz iktidar olma yolunda ciddi bir noktaya gelmiş olacaktır. 2019  seçimlerinde CHP artık iktidar olma noktasında bu yürüyüşünü en başarılı şekilde devam ettirecektir. Şu an çabamız örgütümüzü çok daha güçlü bir yapıya kavuşturmaktır. Delege seçimlerimizi tamamladık. 8165 delege seçtik. Bunu yaparken de ciddi sayıda mahalle var. Buralarda da delege seçimlerini demokratik bir şekilde yaptık. Bugün il kongremizi Konak’ta ve Urla’da gerçekleştiriyoruz. Konak ve Urla’dan vereceğimiz mesaj sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’yedir. Konak İzmir’in kalbidir. Bize yakışan demokratik ve şık bir kongre olacağını umuyorum. 8 İlçe  maalesef bizde değil. Yerel seçimde bu sekiz ilçeyi alarak 30 artı bir yaparak Atatürkçü duruşunu en iyi şekilde gösterecektir. İzmir il örgütü komşu illere karşı da sorumludur. Manisa’ya karşı da Türkiye’ye karşı da sorumludur. O mücadele ruhunu taşımak Türkiye’yi değiştirmek ve yeniden kazandırmak, Cumhuriyeti tekrar inşa etmek zorundayız. Bunu yapabilecek İzmir örgütü olarak yükümüz ağır. 2017-19 dönemi bize büyük sorumluluk yüklüyor. Daha farklı davranmak daha özenli olmak, çalışmak zorundayız. Bireysel değil toplumsal düşünmek zorundayız. İşte CHP geliyor. CHP iktidara geliyor. CHP büyük bir yerel yönetimler zaferiyle ön plana çıkacak. Ankara, Adana, Mersin, Bursa alınacak. Buraları aldıktan sonra da iktidara gelmek zorundayız. Hem yerel iktidarı hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak zorundayız. Daha güçlü bir halk muhalefeti yaratmak durumundayız. Kazanacağımız bu zaferi size müjdelemek istiyoruz. Kesinkes CHP üç zaferi de kazanacaktır. Yerel seçim, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı zaferini de kazanacaktır. Konak ve İzmir’in otuz ilçesi bu sorumluluğu ve görevi taşıyacaktır. Ve CHP’yi iktidar yapacaktır ” şeklinde sıraladı. 

PEKDAŞ: TÜRKİYE ELDEN GİDİYOR, DERLENİP TOPARLANMAMIZ LAZIM

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, genci yaşlısı tüm partililerin enerjisine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Kongremize başarılar diliyoruz. Ülkemizin başarılı kongrelere ihtiyacı var. Parlamenter demokrasiye dönüş için önemli. Cumhuriyetin demokrasi ve laikle yaşanabilir. Cumhuriyetin tam demokrasi haline gelmesini birlikte ifade etmeliyiz. Birbirimize muhtacız. Biz de genç olduk. Bizim de kanımız kaynadı. Hem genç hem ileri yaşlardaki üyelerimizin enerjisine ihtiyacımız var. Birbirimizi kucaklamak zorundayız. Bizim başka bir ruh ve inançla Cumhuriyetin değerlerine ve kurumlarına çok ihtiyacımız olan dönemlerdeyiz. Bunun için de el ele kol kola olmak zorundayız. Toplum kaynıyor, insanlar huzursuz. Türkiye elden gidiyor arkadaşlar. Bizim derlenip toparlanmamız lazım. Genel başkanın başlattığı Adalet yürüyüşü toplumda yeni bir inanç ve güvenin tazelenmesi için çok önemli bir yol ayrımıydı. Türkiye’nin birleştirici gücü CHP’dir dediysek bu yürüyüşü 2019’a kadar devam ettirmek zorundayız. Kongrelerde de birleştirici bir iradeyle hareket etmeliyiz”  diye konuştu.

ALİ YILMAZ: BABAMIZI, ANAMIZI, YEĞENİMİZİ BAŞKA MAHALLELERDEN DELEGE ÇIKARMAYACAĞIZ

CHP Konak İlçe eski Başkanlarından Ali Yılmaz, delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili itirazı reddedildi ancak aleyhte konuşma hakkını kullanarak, itirazını tekrarladı. Ali Yılmaz, Başak’ın akrabalarını başka mahallelerden delege yazdırdığı eleştirisini yineledi ve şunları söyledi:
“Gerçekten Konak İzmir’in kalbi. İzmir bugün Konak’tan güzel bir ses verecek.  Bir değişimin öncüsü olacak. Kongrelerimiz sadece seçim yapmak için değil buradan fikirlerimizin yukarıya taşınmasıdır. Uzun süredir biz iktidar olamadık. Hep muhalefette kaldık. Muhalefette kalırken 12 Eylül ve AKP iktidarı insanları korkuttu, sindirdi ama buna baş kaldıracak sadece ve sadece CHP’nin içinde devrimci anlayışın olduğunu düşünüyoruz. Bizim mutlaka dur dememiz lazım. Susmamamız lazım. Kendi resimlerimizi sadece göstererek değil hayatın her alanında olmalıyız. Sokaktakine göre bir numaralı sorun ekonomidir. Açlığı gündeme getirmeliyiz. Partimizin politikaları açlık sınırındaki insanları partiye katmanın yollarını bulmalıdır. 12 milyon insanı kattığımız zaman partimiz iktidar olur. 24 milyon insan da yoksulluk sınırı içinde. Huzur içinde yaşayanların oranı yüzde 5. Biz sadece susuyoruz. Politikalarımız emekten ve halktan yana olmalı. Genelde iktidar olma umudumuz var. Örgüt içinde demokrasiyi sağlayacağız. Babamızı anamızı yeğenimizi başka mahallelerden delege çıkarmayacağız. Sonra onların desteğiyle yönetime gelmeyeceğiz. Böyle olursak iktidar olamayız. Aç insanların yoksul insanların adaletin sesi örgütümüze güven yaratacağız. Birbirini seven, kimsenin hakkını çiğnemeyen bir özgür anlayış getireceğiz. “

KAYGUSUZ : BİZLER YEMEK VE İÇKİ MASALARNIDA DEVRİMCİLİK NAĞRALARI ATAMAYIZ

Başak lehine söz alan CHP Konak İlçe Yöneticisi Taşkın Kaygusuz ise 1500 tl’lerde elektrik-su faturalarını 150 TL’ye indirdiklerini, ilçenin tüm borçlarını ödediklerini belirterek, “Elektrik su faturasını 150’ye indirdik. Yemek ve içki masalarında devrimcilik nağraları atamayız bizler. Delegeye soruyorum, vicdanı olan tüm delegeler soruyorum; sizler hangi baskıyla seçildini? Kendi özgür iradenizle seçilmediniz m? 50’nin üzerinde genç delege var. Kadınları yok sayıyorlardı. Bunun kavgasını verdik. Kadınların ve gençlerin kavgasını verdik. Şakir Başak kendi kardeşini delege yazdı diyemez kimse. Kendisini il delegesi yazmadı. Emeğini yok saymayın. Emek en yüce değer deyip sol elimizi kaldırıyorsak sorgulayacaksınız kardeşim kendinizi” diye konuştu. 

ÇAM: PARTİ İÇİ DEĞİL ÜLKEDE İKTİDAR OLMALIYIZ

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyaç olduğunu dile getirdi:

“2019 seçimleri için birliğe ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç var. Kongreler yarışlar olabilir. Önemli olan demokratik ve insani olması. Birbirimize karşı hoşgörülü olmalıyız. 25 gün 432 km yürüdüysek adaleti önce kendi içimizde sağlamalıyız. O nedenle delege seçimlerinde yarışlar olabilir. Bu yarışları husumete dönüştürmeden partide birlik ve beraberliği  sağlamalıyız. Parlamentoda görevimizi eksiksiz yapıyoruz ama senin parmak sayın az ise her seferinde orada mağlup olup çıkıyoruz. Partide iktidar olmak önemli değil, önemli olan Türkiye’de iktidar olmak. Enerji ve gücümüzü birbirimize karşı kullanmamalıyız.”

BAYIR: SAHADA ADAM GİBİ ÇALIŞIYORSA, KONUŞTUKLARINI YAPIYORSA ONUNLA TEKRAR DEVAM DERİM  

Tacettin Bayır da bir konuşma yaptı. Bayır, delege sisteminin değiştirilmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında şu mesajları verdi:
“CHP ilk Tüzük kurultayında bu delege seçim sisteminden vazgeçilmeli. Mahallelerde kardeşi kardeşe kırdıran bir sistem. Bunu  kırık yumurtalar savaşına benzetiyorum. Buna bir çözüm bulmalıyız. Bu parti iktidar olacaksa buna çözüm üretmek zorunda. 34 yıl önce 23 yaşındaydım partiye üye olduğumda. Bazı şeylerin üstten çözülmesi gerekiyor. Alman SPD sistemini getirmemiz lazım. Tüm yöneticileri tüm üyelerle seçmeliyiz. Ama bunun için tüzükte değişikliğe ihtiyaç var. Birbirimizin paçasından çekiştirmek yerine bunları bir kenara bırakıp asıl mücadelemizin AKP faşizmiyle olduğunu hatırlayabilsek çok daha başarılı olacağız. Neler yaşadık gördük ama hiç küsmedik. Yapmamız gereken budur. Adalet yürüyüşündekiler bir araya gelseydi Tayyip Bey başımızda olmazdı. İktidar olacaksanız iri, diri ve bütün olacaksınız. Cumhuriyet ve değerlerini yok edenler şimdi bir numaralı Atatürkçü oldu. İnandınız m? Bunların Atatürk ile hesaplaşması halifeliğin kaldırılmasıyla başlar. Örümcek kafalılar o günden beri Cumhuriyeti nasıl alabilirizin hesabı içinde. Konak ilçeyi çok eylemci bir örgüt olarak görüyorum. Bize artık sokaklarda sahalarda çapa yapacak yöneticiler lazım. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Eğer sahada adam gibi çalışıyorsa, konuştuklarını yapıyorsa onunla tekrar devam derim. Bunları yapmıyorsa o zaman eleştiri hakkımı kullanırım. Bu seçimin galibi CHP olmalı.”

KONGREDEN NOTLAR...

Kongre öncesi iki başkan adayı yan yana gelerek fotoğraf çektirip, birlik mesajı verdi.

Mevcut Başkan Şakir Başak, kongrenin gerçekleştirileceği salona eşi Filiz Başak ile el ele geldi. 

Başkan Başak, kongre salonuna kendisine destek veren gençlerin astığı pankart dışında pankart asmamasını "Benim pankart asmama ve çok fazla konuşmama gerek yok, yaptıklarım ortada" yanıtını verdi.

Kongrede Başak'a karşı sürpriz şekilde rakip olan Özgür Kaplan'da salona geldi.

Salonda adayların mesajlarını içeren pankartlar da yer aldı. Mevcut Başkan Şakir Başak’ın “Konak’ın bileştirici gücü Şakir Başak” mesajı dikkat çekerken.

Kongrenin sürpriz adayı Özgür Kaplan’ın ise “Kadına Şiddete Hayır”, “Söz yetki, karar siz özgür delegelerindir”, “Gelin birlikte yönetelim, hayalimiz gerçek olsun” pankartları ilgi çekti.

Kongre salonu girişine İlçe Başkanlığı’nın 2014-2017 dönemi kesin hesap cetvelinin asıldığı görüldü. Kalem kalem gelir ve giderlerin yazıldığı cetvelde, ilçenin borçsuz olduğu bildirildi.

Salon girişinde ayrıca Konak İlçe Örgütü’nün bugüne kadar düzenlediği eylemlere ait gazete kupürlerinin de sergilendiği göze çarpan ayrıntılar arasında yer aldı.

Kongrede Konak İlçe Örgütü'nün yaptıklarından oluşan video gösterilirken, Başkan Başak'ın kongreyi ayakta takip etmesi dikkat çekti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası