Ege Postası
Geri

CHP Konak'ta heyecan dorukta; İşte adayların mesajları

CHP Konak İlçe Başkanlığı’na yeniden aday olan mevcut İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve son anda karşısına rakip olarak çıkan Özgür Kaplan yarın gerçekleşecek olağan ilçe kongresi öncesi son mesajlarını Egepostası aracılığıyla verdi. CHP Konak'ta heyecan dorukta
CHP Konak'ta heyecan dorukta; İşte adayların mesajları
Haberler / Yerel Politika
25 Kasım 2017 Cumartesi 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP Konak'ta delegeler yarın sandık başına giderek, seçimini yapacak. Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile Özgür Kaplan seçime saatler kala Egepostası'na çarpıcı açıklamalar yaptı. Başak’ın mezhep, memleket ayrımı gözettiğini ve dar bölge siyasetçiliği yaptığını öne süren rakibi Özgür Kaplan, eski bir partili olduğunu ve delegenin vicdanına güvendiğini belirterek, “Sporcu kökenliyim, dış sahalarda da iç sahalarda da maç yaptık. Biz parti içinde muhalefet gibi görülüyoruz ama partinin gerçek sahipleriyiz. Hepimiz bu partinin sahibiyiz. Hiçbir takım sahaya yenilmek için çıkmaz. Çıkar mücadelesini yapar. Demokratik bir ortamda söyleyeceklerimi söylerim. Söz, yetki, karar, özgür delegenin” dedi.

ÖZGÜR KAPLAN: MEZHEPÇİLİK, MEMLEKETÇİLİK VE DAR BÖLGE SİYASETÇİLİĞİ YAPTI

Konak’ın İzmir’in Batıya açılan kapısı olduğunu söyleyen ancak mevcut İlçe Başkanı Şakir Başak döneminde mezhepçilik, memleketçilik ve dar bölge siyasetçiliği yapıldığı, sürekli baskın seçimler olduğu, delege seçimlerinin hafta sonu yerine hafta içi yapıldığı ve üyelere haber verilmediği eleştirisinde bulundu.

CHP Konak İlçe Başkan Adayı Özgür Kaplan, eleştirilerini  şöyle sıraladı:

“Çok eski bir partiliyim. 1980’li yıllara dayanır parti üyeliğim. SODEP döneminden beri. Uzun yıllardır delege olarak çalıştım. Dolayısıyla partide eskiyim. Her şeyden evvel Konak Ankara’nın Çankaya'sı, İstanbul’un Kadıköy’ü. İzmir’de daha vizyonlu davranmak gerekir. Burası batıya açılan penceredir. Batıya açılan kapıda da arabesk düşüncenin dışında düşünmek ve davranmak gerekir. İlçe başkanımızın partideki çalışmalarına ve emeğine teşekkür etmek gerekir. Ancak bayrağı yukarı taşımak için daha farklı yöntemler kullanılmalı. Delegelerle daha iyi ilişki kurulmalı. Seçimde şu anda özellikle İzmir’de iddialı olan yeni bir parti var. Kimseyi küstürmek, gücendirmek yoluna gidilmemeli. Burada yapılacak işlerin, atılacak adımların dikkatli atılması, insanların küstürülmemesi gerekiyor. Partili tüm aday, üye ve delegelerin mezhepçilik, memleketçilik, dar bölge siyasetçiliği yapılmadan ve küçük çıkar hesaplarına gidilmeden partinin ortak çıkarları gözetilerek davranılmalı. Ve herkes kucaklanmalı. Uzun yıllardan bu yana siyaset yapan bazı insanlar partiye küstürüldü. Parti tüzüğünde uygun görülmeyen sürelerde ve zamanlarda baskın seçimler yapıldı. Dolayısıyla istenilen adaylar bu listelere yazılarak kongredeki kazanç gözetildi. Bunlarla ilgili itirazlar oldu. Kendi mahallemden örnek vereyim; bizim tüzüğümüzde yer alan birtakım şeyler örneğin tüzüğümüz der ki, mümkün ve aksine bir sebep olmadıkça mahalle delege seçimleri hafta sonu yapılır der, bizim mahallemizde hafta içi bir gün ve bir saat içerisinde yapıldı. Duyuru yapılmadı seçim için. Babam hastanedeydi, biri yanlışlıkla aradı ve bu sayede haberim oldu. Bunların olmaması lazım. Küçük çıkar hesaplarıyla işimiz olmamalı. Konya kökenli bir ailenin Bergama doğumlu çocuğuyum. Mardinli arkadaşlardan rahatsızlık yok. Ancak delege listelerinde Mardinli arkadaşların ağırlığı oluşturuldu. Bizde üyesi bile bulunmayan mahallelerimiz var, ama oralarda delege var. Mevcut yönetimin avantajı olarak sunuluyor. Bizim partinin Genel Başkanı bile kongreye gidilirken yalnız çıkmaz. Yanında bir yol arkadaşı da aday olur. Muharrem ince örneğinde olduğu gibi. Belli miktarda oy da alır. Ama partiden ihraç edilmez aday olduğu için. Sayın Başak, ‘Biz bu işi iyi yapıyoruz, neden karşımıza aday çıkıyor ki'’ cümlesini kullandı. Ben sadece demokratik hakkımı kullanıyorum.”

ŞAKİR BAŞAK: KONGRENİN ŞÖLEN HAVASINDA GEÇMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Kongre öncesinde delegelere ve rakibi Özgür Kaplan’a mesajlarını Egepostası aracılığıyla veren CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ise kongrenin şölen havası içinde geçmesi için elinden geleni yaptığını belirterek, tüm örgütü kucaklayan bir anlayışı hayata geçirdiklerini ancak herkesi memnun etmenin mümkün olmayabileceğini söyledi.

GÜZEL BİR ÖZGÜVEN, KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

Başkan Başak, rakibi Özgür Kaplan’ı da medeni cesaretinden dolayı kutladı ve başarı dileklerinde bulunarak şunları söyledi: 

“Elimizden geldiğince şölen havasında geçmesi için uğraşıyoruz. Bununla ilgili örgütümüzü kucaklayan bir anlayışı kucaklama gayretindeyiz. Her kesimi memnun etmek mümkün değil. Elimizden geldiğince çoğunluğu bir araya getiren bir anlayışı temsiliyeti temel alarak elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. CHP’nin buna ihtiyacı var. 2019’u karşılarken bu ruh ve birliktelikle gitmemiz gerekiyor. Bu sorumluluğumuzdur hem ülkemize hem kentimize hem partimize karşı. 418 delege oy kullanacak. Delegenin vicdanına bırakıyorum. Bu delegenin vicdanının olduğuna inanıyorum. 3,5 yıldır konuşuyorum, çalışıyorum, yaptıklarım takdir görüyorsa zaten delegasyon seçer. Görmüyorsa aday çıkan arkadaşımı seçerler, biz de destekleriz, yanında dururuz. Bu medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. 20 yıldır işimizi gücümüzü bırakmışız, kendimizi işimize adamışız, ancak aday olma cesaretini buldum kendime. Güzel bir özgüven, kendisine başarılar diliyorum.”

BUNU HAKARET OLARAK KABUL EDERİM

Rakibi Özgür Kaplan’ı partide hiç görmediğini hatta tanımadığını dile getiren Başkan Başak, mezhepçilik-memleketçilik-dar bölge siyasetçiliği yaptığı eleştirilerini hakaret olarak kabul ettiğini, kendisini tanıyan herkesin de böyle bir insan olmadığını çok iyi bildiğini belirterek, Kaplan’ın partiye bile gelmediği için kendisini ve yapısını bilmediği için bu cümleleri rahatlıkla kurabilmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti:

“Tanıdığımız biri değil. 18-19 yıldır partideyim ama kendisini tanımıyorum. Maddi ve manevi kendini adamış bir insanım. Bu dil güzel bir dil değil. Eğitim almış bir kardeşimizin dili olmamalı. Bunu hakaret olarak kabul ederim. İnançsal, etnik, mezhepsel ayrımlara karşı savaş veren bir insanım. Ben bunların hiçbirini yapmam. Bugün bunu yapan bu ülkeye ihanet eder. Bu arkadaş beni tanımıyor demek ki. Tanımış olsa ona göre konuşur. Beni tanımasını sağlamam için partiye gelmesi gerekiyor. 957 ilçenin içinde Türkiye’de gündem belirleyen bir ilçeyiz. Biz bu anlayışa savaş açmış biriyiz. Abimdir, benden yaşça büyük. Çirkin bir dil kullanmamalıyız. Keşke fikir ve düşünceleriyle gelseydi.”

NİYE BANA HABER VERMEDİLER YERİNE PARTİLİLİĞİNİ SORGULAMALI

Başkan Şakir Başak, delege seçimlerinin bazı mahallelerde hafta içi yapılmasının o mahallelerdeki üyelerinin talebi olduğunu da vurgulayarak, şu bilgileri paylaştı:

“Geçen dönem delege olmasını rica etmiştik, bu dönem haberi olmamış galiba. Haberi olmamasının nedeni işlerinin yoğunluğu. O mahallenin bize talebinden kaynaklanıyor. Mahallenin talebidir. O talep edilmeden biz öyle yapmayız, hafta sonu yaparız genellikle. Haber verilip verilmemesi komik bir durum. Delege seçimi başladığı haberleri her tarafta yayınlandı. Partide bir süreç vardır. Bu süreç askı süreci, itiraz süreçleridir. Bundan haberi yoksa partiye gelip gitmiyor demek ki. Biri özel olarak telefon açıp söylemez. Sürecin başladığını sağır sultan bile duyuyor. Niye bana haber vermediler yerine partililiğini sorgulamalı. Yoksa işi yoğundur, kaçırmış olabilir ama bana neden haber vermediler söylemi doğru değil. Partili olup bundan haberdar olmaması mümkün değil.”

ÜYE OLMAYANIN DELEGE OLAMAYACAĞINI ZIR CAHİLLER BİLE BİLİR

Konak İlçe eski başkanlarından Ali Yılmaz’ın da üye olmayanların da delege olarak yazıldığı yönündeki itirazlarının red edildiğini, zaten böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyleyen CHP Konak İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Şakir Başak, şunları söyledi:

“Ali Yılmaz başvurdu, itiraz etmiş. İtiraz süreci komik. Üye olmayan insanları delege yapmışız biz. Bize hakarettir bu. Böyle bir şeyi yapmamız mümkün olabilir m? 11 bin 500 üyem var Konak’ta. Bunların içinde delege yazmayacağım da partiye üye olmayanı mı delege yazacağı? Zaten reddedildi. Bunlar safsata, parti içini karıştırmaya yönelik. Ali Yılmaz Abimize de yakışmadı. Partiye de gelip gitmiyor zaten. Sırf ben delege olayım, her yere adayım anlayışı doğru m? Kendi de bilir üye olmayanı partiye nasıl yazayım. Bunu zır cahiller bile bilir. Ama üye olmayan birini delege yazamaz kimse. Bunu iddia etmek bu partide ilçe başkanlığı yapmış birine yakışmaz, hoş değil.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası