Ege Postası
Geri

AK Partili Doğan'dan 'Büyükşehir' eleştirileri

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir ve İzmirlinin lehine olan her projeye destek verdiklerini ancak eleştiri ve öneri haklarını da sonuna kadar kullandıklarını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun vaat ettiği hiçbir projeyi zamanında bitiremediğini iddia etti. Doğan, Kocaoğlu'nun vaat ettiği şeyleri yapamayan en önemlisi de zamanında yapamayan bir başkan olarak tarihe geçeceğini de ileri sürdü. AK Partili Doğan'dan 'Büyükşehir' eleştirileri
AK Partili Doğan'dan 'Büyükşehir' eleştirileri
Haberler / Yerel Politika
24 Kasım 2017 Cuma 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE POLATLI/HABER MERKEZİ- Adı sık sık AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı şeklinde konuşulan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, adaylık kararının partisinin genel merkezinin takdiri olduğunu, kendisinin böyle bir talebi olmadığını söyledi.

İZMİR HALKI MEMNUN DEĞİL

Aynı zamanda AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bilal Doğan, “İzmirli hemşehrilerimiz 2019’da büyükşehir belediyesine AK Partili bir belediye başkanının geleceğinin işaretlerini vermeye başladılar. İzmir halkı memnun değil. Şu anda verilen görevi yapmakla yükümlüyüm. En iyi şekilde yapmakla görevliyim” dedi.

Büyükşehir belediye meclisinde en fazla muhalefet ettiği kişi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmasıyla da ilgilenmediğini belirten büyükşehir belediyesinin 150’inci yılını değerlendirdi.

BAŞKAN VAAT ETTİĞİ ŞEYLERİ ZAMANINDA YAPAMAYAN KİŞİ OLARAK TARİHE GEÇTİ

Başkan Kocaoğlu’nun 150 yıllık belediye tarihinde verdiği vaatleri yerine getirmemesiyle tarihe geçtiğini savunan Bilal Doğan,

“Sayın Kocaoğlu’nun aday olup olmaması bizi ilgilendirmiyor. Kendi partilerinin sorunudur. Ancak 150 yıllık büyükşehir belediyesi tarihinde görmediğimiz olayları Aziz Kocaoğlu’nun başkanlık yaptığı 13,5 yıllık neredeyse 14 yıllık sürede bütün olumsuzlukları üst üste gördük. Sayın Kocaoğlu görev süresince vaatlerde bulunup da sözünü yerine getirmeyen ve vaat ettiği şeyleri yapamayan en önemlisi de zamanında yapamayan bir başkan olarak tarihe geçti. Bütün vaatler havada kaldı” diye konuştu.

İZMİR VE İZMİRLİNİN LEHİNE OLAN HER PROJEYİ DESTEKLİYORUZ AMA..

“Bürokratlarını değiştirdiği kadar iş yapamadı. İcraattan çok reklam yaptı. Kentsel dönüşümde bir şey yapmamasına karşın sürekli reklam yaptı. Bir kuruşluk mal satmayacağım diyerek İzmirlinin gözüne baka baka Buca’da arsa satıyor çatır çatır. Aslanlar gibi arsa satıyor” diyen Bilal Doğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın isteğiyle geldiği görevinde Başbakanın kendisine İzmir’in ve İzmirlinin lehine olan her projeyi destekleyecekleri talimatı verdiğini dile getirdi:

“Ben büyükşehir belediyesi meclis üyesiyim. Aynı zamanda grup başkan vekiliyim. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım beni bu göreve önerdi. Seçimlerden sonra Aziz Bey kazandıktan sonra Başbakan bana ‘İzmir’i ve İzmirlinin lehine olan her projeyi destekleyeceğiz, yanında olacağız ancak yanlış ve eksik bulduğumuz şeyler olunca da karşı görüşümüzü ve çözüm önerilerimizi de sıralayacağız’ talimatını vermişti.

3, 5 yıllık görev süresince her grup toplantısına ve meclis toplantısına katıldım. Her meclis toplantısında mutlaka öneri, görüş ve kentle ilgili eleştirilerimizi arkadaşlarımızla – 51 büyükşehir belediye meclis üyemizle birlikte- il başkanımız Bülent Delican’ın talimatları doğrultusunda partimizin görüşlerini dile getirdik. İzmirli hemşehrilerimizin yerel yönetimlerle ilgili sorun yaşamaması için düşüncelerimizi büyükşehir belediyesine yazılı ve sözlü olarak verdik. Yedi belediye başkanımız ve diğer meclis üyelerimizle birlikte katkı koymaya çalışıyoruz.”

BAŞLAYIP DA ZAMANINDA BİTİRDİĞİ BİR PROJEYE TANIK OLMADIK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başarıyla ve zamanında bitirdiği bir projeye rastlamadıklarını iddia eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Kendisinin başlayıp da zamanında bitirdiği bir projeye tanık olmadık. Başarılı bir biçimde sonuçlandırdığı bir proje varsa söylesin. Aziz Bey’in hükümetin engellemeleri açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Tam tersine sayın Başbakanımızın büyükşehir belediyesinden gelen her projeyi en hızlı ve seri şekilde sonuçlandırma talimatı var” dedi.

BİTİRİLEMEYEN PROJELERİ SIRALADI

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun zamanında bitiremediği projeleri sıralayan AK Partili Grup Başkanvekili Bilal Doğan, şunları söyledi:

“Sıralamak gerekirse 10 yılda biten 9 kilometrelik bir metro var. Sayın Kocaoğlu metro hattını 11 kilometre olarak devraldı. 9 kilometreye ancak bu sürede getirebildi. Bu toplam metro hattı 20 kilometreye çıkardı. . 11 kilometre devir aldı, 9 km kendi yaptı.  Bu mevcut 20 km’nin de daha önceden mevcut 7.6’sı demiryollarına ait hattı zaten.

Bozulan bir teleferik vardı.  8 yılda tamir edilebildi. Ortalama 3 kilometrelik bir hattı. Yine Türkiye’nin en uzun sürede biten ve en pahalı bir fuarı olan Fuar İzmir’i jeolojik etütleri yapılmadan ancak 11 yılda tamamlayabildi. Ki bu Fuar İzmir’in birçok malzemesi hibe olmasına karşın İzmir’e yakışmayan kalitesiz malzemeler kullanıldı. İnşası sırasında ağaç katliamı yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 17 yıl sonra İzmirli hemşehrilerimizi kağıt bilete mahkum etti. Beceriksiz Kent Kart ve İzmirim Kart ihaleleriyle İzmir ulaşımını felç etti. Kent karttan İzmir Kart’a geçiş sırasında sistem yedeklemesi bile yapılmadan devralan ve devreden şirketleri bir araya getirme yeteneğinden yoksun bir belediye başkanlığı yaptı. Bu süre içerisinde çok ciddi anlamda ESHOT’ta kamu zararı oluşmasına neden oldu. İzmirli hemşehrilerimiz o günleri unutmadı.  Kent kart için 9 kez ihaleye çıktılar. Kartları İzmirli hemşehrilerimize zorla değiştirip parasını da onlara ödettiler. Türkiye’nin her yerinde bedava değişen ve değiştirilen yeni kartlara vatandaşlarımız 7 lira kart değişim parası ödeyerek ancak alabildi. Bu kartlar Antalya, Manisa ve İstanbul’da bedava dağıtılıyor.”

MONORAY PROJESİ ÇÖPE ATILDI

Gaziemir’deki Monoray Projesi’nin de bir milyon lira harcanmasına karşın çöpe atıldığını ve projeden vazgeçildiğini belirten Bilal Doğan, “Sayın Kocaoğlu projeyi yaptırıp proje parasını ödeyip daha sonra projeyi çöpe atan ilk belediye başkanı olmuştur. Hangi proje derseni? Gaziemir’deki Monoray projesi. Çöpe attı projeyi. O projeden vazgeçildi. Bir milyon lira civarı para çöpe gitti” dedi.

Kentsel dönüşümde İzmir’de bir mesafe katedilmediğini, opera binasının proje çalışmasının bile 8 yıl sürdüğünü savunan AK Partili Doğan, “İzmir kentsel dönüşümde  fiyaskolar yaşıyor. Bakanlık sayın Kocaoğlu’na yedi yerde kentsel dönüşüm yetkisi vermesine karşın sadece bir yerde Karabağlar’da 250 konutluk bir inşaata başlayabildi. O da dördüncü kez ihale edildikten sonra. Ege Mahallesi’nde geçtiğimiz gün yapılan ihaleye kimse girmedi. Karabağlar’da yapılan ihaleye kimse girmedi. Özet olarak kentsel dönüşümde çivi dahi çakılmadı. Sadece videolar, tanıtımlar, afişler, reklamlar döndü. Meşhur bir opera binası kazandırma projesi vardı. Proje ve ihale süreci var biliyorsunuz. Karşıyaka Bostanlı’da yapılması planlanan opera binasının sırf proje çalışması 8 yıl sürdü. 2016 yılı sonundan itibaren iki kez ihale iptal edildi. Üçüncü kez ihaleye çıkıldı.  Operada sürekli yanlış şartnameler hazırladılar. Bunun üzerine ya ihaleye girenler itiraz etti, KİK’e giderek, iptal edildi” şeklinde sürdürdü açıklamalarını.

ISRARIMIZ SONUNDA YERLİ ELEKTRİKLİ OTOBÜS ALDILAR

AK Partili Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Doğan, elektrikli otobüs alımında kendilerinin çabası sonucu yerli firmalardan alım yapıldığını anlatarak,

“Ulaşıma geldiğinizde 20 elektrikli otobüsü üç yılda alabildiler. Aynı elektrikli otobüsler hatta teknolojik açıdan daha gelişmiş olmasına karşın Türkiye yerine yurtdışından almak için özel bir çaba sarf ettiler. Uyarılarımız sonunda Türkiye’de daha kalitelisi daha gelişmişi daha uygun fiyata vardı. Türkiye’den yurtdışına ihraç edilen otobüsler var diye ısrarlarımız sonunda yabancı hayranlığından vazgeçip 3. İhalede yerli elektrikli otobüsü tercih edebildiler. Bizim çabalarımızın  sonunda oldu. Bu otobüsler halen teknoloji ve yurtdışına sürekli elektrikli otobüs ihraç eden bir firmaydı. 20 otobüsü 3 yılda ancak alabildiler. Geçtiğimiz yıl 400 tane daha alacaklarını söylediler, o gün bugündür ses yok. 400 otobüsü sizce kaç yılda alabilir'” diye sordu.

21 OTOPARK SÖZÜNDEN 4’ÜNÜ YERİNE GETİREBİLDİ

İzmir’in otopark ihtiyacının sürdüğünü, Başkan Kocaoğlu’nun 21 otopark sözünden sadece 4’ünü yerine getirebildiğini dile getiren Bilal Doğan, konuyla ilgili olarak,

“Görev süresi içerisinde 21 otopark yapacağım diyen sayın Kocaoğlu sadece 4 tane yapabildi. 50 milyon lira kasada otopark parası duruyor. Para bankada aslanlar gibi yatıyor. Bu parayı alıp arsa bulup otopark yapamıyor. İzmirliyi 14 bin araç kapasiteli otopark mahkum etmiş durumda. Karşıyaka, Bornova, Buca gibi tüm metropol ilçeler toplamında.  Ama otoparklara tam 14 kez zam  yaptı. Ayrıca Sayın Kocaoğlu verdiği sözleri yerine getirmemenin yanı sıra zamcı başkan olarak da anılacaktı” bilgilerini paylaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası