Ege Postası
Geri

AK Parti Buca İlçe Başkanı Arslan 1 yılını değerlendirdi

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, 47 bin üyeleri olan ilçelerinde mahalle teşkilatlarını tamamlayıp her mahalleye hizmet ofisleri açmanın yanı sıra kurduğu WhatsApp iletişim hattı ve 3 bin kişiden oluşan Çaya Geliyoruz ekibi gibi projeleriyle Bucalıların kalbine girmeye çalışıyor. AK Parti Buca İlçe Başkanı Arslan 1 yılını değerlendirdi
AK Parti Buca İlçe Başkanı Arslan 1 yılını değerlendirdi
Haberler / Yerel Politika
23 Kasım 2017 Perşembe 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- “Yürüyen değil koşan Buca ve her mahallede iktidar” söylemiyle çalışmalarını sürdüren AK Partili Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, her mahallenin kılcal damarlarına kadar ineceklerini söyledi.

Başkan Arslan, “Geldiğimizden bu yana diğerlerinden farklı bir şey yapmaya çalışıyoruz. Mahallelerdeki ofislerimiz büyük fayda sağlıyor. Pilot mahalle başarılı olunca üçüncü mahalleye de açacağız önümüzdeki hafta. Her mahalleye bir ilçe başkanlığı açmak gibi bir şey. Yürüyen değil koşan Buca ve her mahallede iktidar demiştim. Bizim mahallelerimiz 25-30 bin nüfuslu. Her biri bir ilçe gibi. 47 bin üyemiz var. Bunlara bile tek tek ulaşma imkanımız yok. Mahallelerin kılcal damarlarına kadar ineceğiz. İletişim ofislerimiz mahallelerde hizmet ofisleri gibi çalışacak. İlçe yönetim kurulunda her bir mahalle temsilcisinin  sorumlusu var. Mahalle başkanlarının sorunu olduğunda ilçe başkan yardımcısına geliyor konu, o çözemezse bana geliyor sorun. Her hafta o mahalle yönetimiyle birlikte orada toplantı yapıyor. Bu, teşkilatı zinde tutmak için çok faydalı. Heyecanı sıcak tutuyoruz. Mahallelerde de her hafta toplantı yapıyoruz” diye konuştu.

ÇAĞRI MERKEZİMİZ ARACILIĞIYLA 15 GÜN İÇERİSİNDE 5 BİN 300 KİŞİYE ULAŞTIK

Görev süresini Egepostası’na değerlendiren Başkan Mustafa Arslan, sekiz kişiden oluşan bir çağrı merkezi kurduklarını dile getirerek,  15 gün içerisinde 5 bin 300 kişiye ulaştıklarını belirtti:

“Sekiz kişilik bir çağrı merkezi kurduk. Ortalama günde bir kişi elli kişi arıyor. 400 kişi aranıyor günde. Biz arıyoruz. Hem adres, bilgi güncellemesi yapıyoruz. Mahalle başkanlarının bilgileri veriliyor, bir talebi ya da sıkıntısı olup olmadığı soruluyor. İlçe başkanı selam söylüyor. Seçimde çalışmak, görev almak ister misiniz diye soruluyor. 5 bin 300 kişi aranmış. 15 günde bir bana raporları geliyor.”

WHATSAPP İLETİŞİM HATTI AÇTIK

Çağrı merkezinin yanı sıra WhatsApp iletişim hattı açtıklarını ve bu hattın da aşırı ilgi gördüğünü, Buca dışındaki ilçelerden de kendilerine talep geldiğini anlatan AK Parti Buca İlçe Başkanı Arslan, şu bilgileri paylaştı:

“Bu da Türkiye’de bir ilk oldu. WhatsApp aşırı derecede ilgi gördü. Çok tebrik aldım. Günde 250-300 müracaat oluyor. Ve hepsi cevaplandırılıyor. Sokakta genelde bizim aldığımız şikayet belediye hizmetleriyle ilgili. Kimi mahallede parkından, kimi çöpünden kimi evinin imar durumundan şikayet ediyor. Burada İzmir’in diğer ilçelerinden de bana şikayet geldi. Menderes’ten, Urla’dan. Onları bildiriyorum. Bizimle ilgili olanları İl Başkanlığına bildireceğim. Mesela Necip fazıl Kısakürek Okulu’ndan bir talep geldi. Güvenlik kulübesi yıkılmış. Üç gün içinde yapıldı”

3 BİN KİŞİLİK ÇAYA GELİYORUZ EKİBİ ZİYARETLERE BAŞLIYOR

“İkiye ayırıyorum meseleleri. Biri siyasi. İkincisi iktidarda olmaktan kaynaklı Buca’ya borcumuz var. Siyaset teşkilat anlamında benden önce dağılmış teşkilat vardı. Mahalle teşkilatlanmasını tamamladık. 47 mahallenin tamamında. Bundan sonra ikinci temsilcilikleri açtık. Çok iyi oldu. Üçüncüsü whatsapp hattı. Dördüncüsü teşkilatların her hafta toplantı yapmasını sağlamak” diyen AK Parti beşinci projelerinin de 3 bin kişiden oluşan Çaya Geliyoruz Ekibi olduğunu söyledi.

BUCA’NIN YÜZDE 80’İNİ ZİYARET ETMİŞ OLACAĞIZ

Başkan Arslan bu proje ile Bucalıların yüzde 80’ine ulaşmayı hedeflediklerini kaydederek, “3 bin kişilik sandık bazlı ziyaret ekibi. Çaya Geliyoruz ekibi. Üçer kişilik ekip oluşturduk. Üç periyot halinde yapılacak. Bütün Buca’nın yüzde 80’i ziyaret edilmiş olacak” dedi.

GENÇLİK MERKEZİ, HÜKÜMET KONAĞI, HASTANE ACİL SERVİSİNİN YENİLENMESİNİ SAĞLADIK

Bakanlıkların ve milletvekillerinin desteğiyle Bucalılara hizmet vermesi gereken gençlik merkezini faal hale getirdiklerini, otoban giriş ve çıkışlarının ihaleye verilmesini sağladıklarını, 3 okulun temelini attıklarını, hastanenin acil servisini yenileme çalışmalarını başlattıklarını ve kısa süre içerisinde Buca’ya Hükümet Konağı kazandırma çalışmalarını sonlandırmayı amaçladıklarını aktaran Başkan Mustafa Arslan, şunları söyledi:

“Gençlik merkezi bitmiş, öyle duruyordu. Müteahhidin kesin hak edişi yapılmadı diye bina duruyordu. Hemen bakanlıktan 40 bin lira eksik için  trilyonluk bina duruyordu.  Girişimlerimiz sayesinde şu anda faal gençlik merkezi. Vekillerimizin desteğiyle Kuruçeşme, Atatürk, Buca-Koop mahallelerine hizmet verecek olan otoban giriş ve çıkışının ihaleye çıkmasını sağladık. Bu da çok iyi oldu. Otokent’te otobandan çıkış vardı giriş yoktu. Giriş de açılınca otobana katılım sağlanacak. Sekizinci aya kadar bitecek, açılışı yapılacak. Temellerini kazdığımız 3 okul var, yakın zamanda temelini atacağız. Hastanenin acil kısmı çok dar ve yetersiz. Oraya bir formül arıyoruz. Bakan bey hemen mühendislerini gönderdi. Hastanede şu anda mühendis ve mimarlar çalışmaya başladı. Bu ve bunun gibi yapmak istediğim birkaç tane şey daha var. Buca’nın bir Hükümet Konağı yok. Tapu Alsancak’ta, nüfus, emniyet, tarım bir yerde. Buca’ya yakışır bir Hükümet Konağı yaptıracağız. Yerimiz de var.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası