Ege Postası
Geri

Başkan Adayı Koç’tan flaş açıklamalar: Benimle daha 'Mutlu' olacak

CHP Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Serdar Koç, Radyo Egepostası’nda 10’uncu Köy programında Birol Soylu’nun konuğu oldu. Koç siyasi hedeflerini anlatırken, "Belki Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar benimle daha mutlu olacak' dedi.
Başkan Adayı Koç’tan flaş açıklamalar: Benimle daha 'Mutlu' olacak
Haberler / Yerel Politika
24 Kasım 2017 Cuma 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Radyo Egepostası’nda 10’uncu Köy programına katılan CHP Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Serdar Koç, çarpıcı açıklamalar yaptı. İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'a rakip olan muhalefetin adayı Koç, Birol Soylu'nun sorularını yanıtlarken, hedeflerini de açıkladı, herkesi oyunun içinde tutacaklarını, kendilerine oy veren, ancak parti üyesi olmayan yüzde 94'lük kesimin de ilçe başkanı gibi çalışmasını hedeflediklerini söyledi.  

Geçmiş dönemde siyaset yapan bir arkadaşının, bir sohbet sırasında “Eğer bu sorumluluktan kaçarsan tarih seni yazacak seni yazarken de kötü yazacak” sözü üzerine aday olmaya karar verdiğini belirten Koç, "Çok değişik bir şey yapmayacağız, yapacağımız şey tüzüğümüzde var. Mahallemizdeki üye seçimleri için sandık koyarak koordinatörlerimizi seçeceğiz.  Bütün seçimlerimizi seçimle yapacağız. Bunu yaparak herkesi oyunun içinde tutacağız. Bu vesile ile rekabet içinde olacağız. Bu hareketle bütün örgütü dinamik kalmasını sağlayacağız. 13.163 üyemiz var. Ben 13.163 üyeyi ilçe başkanı yapmak için aday oldum. Benim ilçe başkanlığım tek başına bir şey değil. Sorunu kendiliğinde çözmüş olacağız" dedi. 

Komisyonları aktif hale getireceklerini anlatan Koç, programda şunları söyledi:

"16 yöneticimiz 16 yedek üyemiz var. İlçe Başkanı ile 33 kişi eder. Biz İl yönetimine yazacağız ve Ankara’dan da ben geçireceğim ve yönetim kurulumu 33 kişiye çıkarıp çalışmalarımıza daha güçlü devam edeceğiz. Ve bu bizim tüzüğümüzde var. Bunu yapacağız. Bir şey başarmanın yolu, bütün ekibinize tam yetki vereceksiniz. Ben lafını kaldıracaksınız. Eğer beni kaldırıp biz yaparsanız başarı grafiği kesinlikle yükselecektir.

HERKES DOĞRUYU SÖYLER AMA YAPAMAZ

Sana oy vermeyen kişi kim, CHP’li benim fikirdaşım böyle bir ayırım yapamazsınız. Böyle bir ayırım yaptığınızda kendi ayağınıza gem vurmuş olursunuz. Ben böyle bir şeyi kabullenmek istemiyorum. Bunu sadece partimize üye olan arkadaşlarımız için söylemiyorum. Karşıyaka’da üyelerimiz, bize oy veren seçmenimizin yüzde altısını oluşturuyor. Diğer kalan yüzde 94 ise vatandaşlarımız. Biz seçmene yönelik de çalışacağız. Kalan yüzde 94 de ilçe başkanı gibi çalışacak. İlçe başkanı kapısı sonuna kadar açık olur. İlçe başkanı oturmaz o koltukta. Örgüt oturur o koltuğa.  Her CHP üyesi gelip o koltuğa oturabilir. Bizler geçiciyiz o koltuk Cumhuriyet Halk Partisi’nin koltuğudur. Bütün makam koltukları böyledir. Benim kültürümde şu vardır, ben değil biz vardır. Herkes doğruyu söyler ama doğruyu yapamaz."

BELEDİYE BAŞKANI MUTLU BENİMLE DAHA MUTLU OLACAK

Açıklamalarında, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile ilgili de açıklamalar yapan Koç, "Akpınar benim belediye başkanım. CHP’nin belediye başkanı o, benim kalbimde. Görevini bırakıncaya kadar benim kalbimde, görevini bıraktıktan sonra da benim bir dönem önceki belediye başkanımdır. Ben belediye başkanıma laf söylettirmem. Ancak; komisyonlardan bahsederken bir komisyon daha kuracağım. Bu komisyon da dilek ve şikâyetlerin toplandığı bir komisyon olacak. Ve bu konuda belediye ile ilgili gelecek şikayet ve önerileri direkt belediye başkanımla çözerek daha iyi bir Karşıyaka olması için çalışacağız.  Belki de Belediye Başkanı Mutlu benimle daha mutlu olacak.  Bizim bir tane hedefimiz var. bizim hedefimiz 2019 yılında CHP’yi iktidara taşımak. Nasıl daha önce dağlara “Karaoğlan yazdırdıysak” şimdi de dağlara Cumhuriyet Halk Partisini ve Genel başkanımın ismi yazdırmak istiyorum" dedi. Koç açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

DELEGEYE BASKI YAPILDIĞI İDDİASI

"Delegelerimiz her şeyden üstündür. Hele sol yapıya sahip olan delegeler beyin yapısı ve IQ’su çok yüksektir. Bizim delegemiz imza verdiğinde belediye başkanı ya da ilçe başkanı seçmiyor. İl başkanı seçiminden bunları biliyoruz. Bizim yapımız perdenin arkasından ne yapacağını kimse bilemez. Ben hiçbir delegeye “bana imza verin benim şu kadar imzam var” demedim. Bizim konumuz kaç imza attı değil. Biz nasıl partimizi 2019’a taşırız. Bizim delegemiz özgür iradesi ile oy kullanacaktır. Sandıkta nasıl oy kullanacağını bilir. Geçmiş delege seçimlerinde, bu delege seçimlerinde neler yaşandığını biliyorum. Ön seçimleri yaşayan biriyim oralarda neler yaşadığını biliyorum.

ASUMAN ALİ GÜVEN’İN TARAF OLMASI

İl Başkanı Asuman Ali Güven’in mevcut Başkan Uğur Yıldırım’a imza vermesini değerlendiren Koç” Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu  “örgütü kimse karışmasın, örgütüm kendi delegesini seçsin diye. İl Başkanımız Genel Başkanımızı temsil ediyor. Bu hiyerarşidir. Benim Genel Başkanım böyle bir açıklama yaparken, Genel Başkanımız temsil eden il Başkanın böyle bir açıklama yapması büyük talihsizlik. İzmir’de 30 ilçe var. Neden Karşıyaka Karşıyaka’da olmasının bir nedeni söylesin. Ben onu yüreğimde taşıyacağım.  Her kesin bir düşüncesi var. Beni yılardır beni ararlar konuşur tartışırız. Örgüt ile ilgili her türlü desteği vermişimdir. İl Başkanımızın 30 ilçe içinde neden taraf olduğunu anlamış değilim. Bizim CHP’li delegem en doğru kararı verecektir. Buna inanıyorum. Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu bizim partimizin önemli isimleri onlar bu sürece dahil olamadılar. Ama benim İl Başkanım Karşıyaka için müdahil oldu. Genel Başkanımızın talimatı olmamızdan talimatı olmasına rağmen karışmasına şaşırdım."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası