Ege Postası
Geri

İZBELKOM’da transfer tedirginliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZBELKOM A.Ş.’ye yönelik operasyonların ardından yaşanan gelişmeler belediye personelini vurdu. Şirketin bini aşkın çalışanı İZELMAN’a transfer edilecekleri yönündeki söylentilerin artması üzerine tedirginlik yaşıyor. Operasyonun ardından işçiler diken üstünde
İZBELKOM’da transfer tedirginliği
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Haziran 2016 Cuma 15:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBELKOM A.Ş. adlı şirketine yönelik önceki hafta gerçekleşen polis operasyonu sonrasında, müdür yardımcısı C.Ö.’nün zimmetine para geçirdiği iddiası ile görevine yönetim kurulu kararı ile son verildi. Gelişmelerin ardından şirket bünyesinde devam eden süreç işçileri yeni bir sıkıntıyla baş başa bıraktı.

Toplu sözleşme sürecine giren İZBELKOM şirketinde, yönetimde yaşanan bu sıkıntılar sonrasında çalışanlar bu kez de yeni transfer söylentileri ve bir başka çıkmaz ile karşı karşıya kaldı. Operasyon sonrasında yönetimde başlayan sıkıntıyla birlikte belediyenin diğer şirketi İZELMAN A.Ş. üst düzey yetkilileri ve mali görevlileri İZBELKOM’da geçici süreliğine görevlendirildi. Ancak şirketler arasında yaşanan bu trafik bine yakın personel arasında bazı söylentilere yol açtı.

Maaş ve sosyal haklar konusunda kafası karışan belediye çalışanları, toplu sözleşmenin gündemde oluğu dönemde şirketler arasında transfer yapılacağı ve İZBELKOM personelinin tamamen İZELMAN’a aktarılacağı dedikoduları üzerine tedirginlik yaşamaya başladı. Belediyenin geçtiğimiz yıl yeniden sermaye artışına gittiği İZBELKOM’da yaklaşık bin 400’e yakın sözleşmeli personel istihdam ediliyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası