Ege Postası
Geri

FETÖ'nün 'mahrem imamları' davasında karar

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında "mahrem imam" oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 11'i tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü. Duruşmanın öğleden önceki bölümünde bazı tutuklu sanıklar savunma yaptı. Davada, 15 sanık 6 yıl 10 ay 15 gün ila 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme, 32 sanığın dosyasını ayırdı.
FETÖ'nün 'mahrem imamları' davasında karar
Haberler / Güncel
30 Nisan 2019 Salı 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında "mahrem imam" oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 11'i tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 11 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

İddia makamı önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrar ederek, tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan 6 sanığa, "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi ve diğerlerinin dosyalarının ayrılmasını talep etti.

Tutuklu sanık Bahattin Tuzcu, terör örgütü üyesi olmadığını ileri sürerek devletine sadakatle bağlı olduğunu söyledi. 

İddia makamının mütalaasına katılmadığını dile getiren Tuzcu, hakkında FETÖ üyeliğini destekleyecek somut bir delilin dosyaya girmediğini iddia etti. 

Örgüt adına herhangi bir faaliyette bulunmadığını savunan Tuzcu, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını söyleyerek, beraat ve tahliyesini istedi. 

Tutuklu sanık Fuat Elibol ise 29 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, "Hiçbir zaman devlet ve millete zarar verecek bir eylemim olmadı. Daha önce defalarca söyledim, şimdi de söylüyorum. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." şeklinde savunma yaptı. 

Daha önce ayrıntılı ifade verdiğinden savunmasına ekleyeceği bir hususun olmadığını dile getiren tutuklu sanık Hasan Selçuk da yasa dışı bir eyleminin olmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya öğle arası verdi.

Davada karar çıktı

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında "mahrem imam" oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 11'i tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada karar verildi.  

Tutuklu sanık Yunus Yıldırım, esasa ilişkin yaptığı savunmada, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, hiçbir zaman FETÖ mensubu olmadığını öne sürdü. 

Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla kapatılan Bank Asya'ya para yatırmadığını ve ByLock'u kullanmadığını savunan Yıldırım, FETÖ'nün kendisi ve ailesini mağdur ettiğini söyledi. 

Yaklaşık 34 aydır tutuklu olduğunu ifade eden Yıldırım, mağduriyetinin giderilmesi için beraat ve tahliyesini istedi. 

Kendisine isnat edilen "mahrem imam" suçlamasını reddettiğini beyan eden tutuklu sanık İsmet Keklik,  mütalaaya katılmadığını, iradesini teslim etmediği örgütün hiyerarşik yapılanmasında da yer almadığını savunarak, herhangi bir terör eylemi gerçekleştirmediğini ifade etti.  

Keklik, "düzmece" ifadelerle hazırlanan hiçbir belgeye imza atmadığını söyleyerek, "sahte ifade tutanağı"na jandarma görevlilerinin ve kendisini savunması için İzmir Barosu tarafından atanan avukatın imza attığını ileri sürdü. 

"Tarafıma iftiralar atılmış, kumpas kurulmuştur. Şahsım resmen suçlu ilan edilmiştir. İddianame de hukuka aykırı hazırlanmıştır." diyen Keklik, örgüt içerisinde kullandığı iddia edilen "Furkan" kod adının da bir hayal ürünü olduğunu iddia etti. 

Esasa ilişkin savunma yapan bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar da beraat talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, aralarında meslekten ihraç edilen askerler ile "mahrem imamların" bulunduğu 15 sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün ila 15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanıklardan biri hükümle birlikte tahliye edildi. 

Heyet, ceza alan 9 sanığın tutukluluk halinin devamını, ayrıca 1'i tutuklu 32 sanığın ise dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında "mahrem imam" oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 47 şüpheliden 15'i hakkında "terör örgütü yöneticiliği", diğerleri hakkında ise "terör örgütü üyesi" suçlamasıyla dava açılmıştı. Sanıklar arasında meslekten ihraç edilen askerler de bulunuyordu. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası