Ege Postası
Geri

Sayıştay Şirintepe'yi sordu, belediyeden tapuları istedi

Çiğli Belediyesi'nde 1998 yılında beri tartışmalara yol açan S.S. Şirintepe Konut Yapı Kooperatif konusu son Sayıştay raporuyla bir kez daha gündeme taşındı. Belediyenin gayrimenkul alacaklarıyla ilgili usulsüzlük yapıldığını tespit eden Sayıştay, konutların tapularını istedi. Sayıştay Şirintepe'yi sordu, belediyeden tapuları istedi
Sayıştay Şirintepe'yi sordu, belediyeden tapuları istedi
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Kasım 2016 Perşembe 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi'nde geçtiğimiz yıl krize yol açan ve uzun süren tartışmalar yaratan Sayıştay raporları bu yıl da aynı süreci beraberinde getirdi.

SAYIŞTAY'DAN ŞOK RAPOR: 432 KONUT NEREDE'

İlçe belediyesinin geçtiğimiz yıla ilişkin mali işlemlerini ve hizmetlerini mercek altına alan Sayıştay'ın denetleme raporunda şok bulgulara rastlandı. Kurumun harcamalarıyla ilgili detaylı bir rapor hazırlayan Sayıştay Başkanlığı, yaptığı denetimlerde geçtiğimiz yılki kooperatif krizini bir kez daha takibe aldı. Çiğli Belediyesi'nin kendisine ait taşınmazlarda inşaat firmalarına yaptırdığı kat karşılığı dükkan, idarenin kendi payına düşen iş yeri ve konutların teslim alınmadığı ve devir işlemlerinde usulsüzlük olduğu tespit edildi.

TAPU İŞLEMLERİNDE USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

Kayıp tapuların peşine düşen Sayıştay, belediyeye gönderdiği resmi yazıda, belediye meclisi kararına istinaden S.S. Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi, S.S. Çiğli Çamlıkent Konut Yapı Kooperatifi, DBM Beton İnşaat  gibi yüklenici firmalardan belediyenin hakkı olan gayrimenkullerin teslim edilmediğini kayıt altına aldı. 1998 yılına kadar uzanan devir ve sözleşme işlemleri inceleyen Sayıştay ayrıca, söz konusu durumun kamu zararına yol açtığını ve belediyenin gelir kaybına uğratıldığını belgeledi.

 GEÇTİĞİMİZ YIL DA KRİZ YAŞANMIŞTI

Encümen kararları ve yüklenici firmalarla imzalanan protokollerin bazılarında usulsüzlük olduğunu da tespit eden Sayıştay idaresi, 412 daire ve 20 işyeri olmak üzere toplamda 432 adet taşınmazın belediye tarafından teslim alınmamasının gerekçesiyle ilgili detaylı açıklama istedi. Geçen yıl hazırlanan benzer raporda da söz konusu tapuların ortada olmadığını bildiren kurum bununla birlikte belediyenin taşınmazlarla ilgili satış işlemlerinin de meclis kararına dayanmadığını belirtti. Belediyenin mali tablo ve belgeleri için güvensiz notu düşen Sayıştay'a gönderilen cevap yazısında ise, tapuların önümüzdeki süreçte teslim alınacağı ve gereken işlemlerin yerine getirileceği bildirildi.

BAŞKAN ARSLAN'DAN DETAYLI AÇIKLAMA

Uzun yıllardır devam eden süreçle ilgili açıklamada bulunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, konunun Sayıştay tarafından yakın şekilde takip edildiğine ve herhangi bir usulsüzlük bulunmadığına dikkat çekerek, "Bu konu Sayıştay'ın da gündeminde, yargıya da yansımış durumda. Müfettişler konuyu inceliyor. Ancak benden önceki dönemlerde alınmış kararlar var. Bizden yana bir sorun yok. Yüklenici firmalar süre uzatımı verilmiş ve işi bitirmelerine henüz vakit var. Yaptıkları savunma bu yönde. İnşaatları tamamlamalarını bekleyeceğiz ve hakkımızı teslim alacağız. Süre uzatımına yönelik karar da yıllar önce alınmış. Bu açıkça bilinen bir konu. Konuyu çözmek için gayret gösteriyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası