Ege Postası
Geri

​ Özdil: Klavyeye kedi kaçtı

Yerel seçimlerin ardından Hürriyet’teki yazıları yayınlanmayınca “Nerede, kovuldu mu” şeklindeki soruların odağı olan İzmirli yazar Yılmaz Özdil, bugün ilk kez ses verdi. Özdil, köşesine “Klavyeye kedi kaçtı” başlıklı minik bir yazı koyduktan sonra, yazılarına yarından itibaren yeniden başlayacağını bildirdi.
​  Özdil: Klavyeye kedi kaçtı
Haberler / Kültür - Sanat
10 Nisan 2014 Perşembe 09:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
30 Mart Yerel seçimlerinin ardından, sessiz sedasız ortadan kaybolan Özdil’in köşesinden, neden yazmadığına dair bir not ve açıklamada da yer almayınca uzun süre “Yılmaz Özdil nerede, Hürriyet’ten kovuldu mu” soruları soruldu. Zaman zaman, bu sorularla Hürriyet’in santralinin de kilitlendiği ifade edildi. Seçim sonrası yaşanan sıcak gündemin dışında kalan Yılmaz Özdil ile ilgili merakın boyutu giderek artınca, Hürriyet’te, Özdil’in köşesinde, konuyla ilgili "Yılmaz Özdil, iznini tamamladıktan sonra gelecek hafta yazılarına başlayacaktır" notuna yer verildi.

SEN BİLİRSİN KARDEŞ
Gazetenin en çok okunan muhalif yazarlarından biri olan, AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerini, seçim sonrası da iyice artırdıktan sonra sessiz sedasız yazıları kesilen usta kalem, seçim sonrası kaleme aldığı  “Sen bilirsin kardeş” başlıklı sert yazısında AK Parti’yi “sigaraya” benzetmişti. Özdil "Bir nevi sigara bunlar. Üzerinde "zararlı" yazıyor. Öyle gizli saklı filan değil... Alenen "öldürür" yazıyor..." sözleriyle, AK Parti'yi zararlı madde gibi gösterdi. Özdil ayrıca, seçmeni "bu zararlı maddeye" karşı defalarca uyardıklarını, ancak seçmenin dinlemediğini belirttiği yazısında "Biz görevimizi yaptık. Uyardık. Aman içme dedik. Bırak şu mereti dedik. Sen bilirsin kardeş..." dedi.
Özdil, 2 Nisan’da yani son kaleme aldığı “Bağzı sonuçlar” başlıklı yazısında ise  yine AK Parti'yi ve seçim sonuçlarını eleştirrmiş ve “Güçlü olan değil, haklı olan güçlüdür” demişti.
 
KLAVYEYE KEDİ KAÇTI
Yılmaz Özdil, 8 gün sonra, ilk kez bugün Hürriyet’teki köşesinden ses verdi. Tatilde olmadığını vurguladığı minik yazısında Yılmaz Özdil şöyle dedi:
 
Klavyeye kedi kaçtı
 
Tatilde değildim
Klavyeye kedi kaçtı
Yayını kestim
Yarın başlıyoruz

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası