Ege Postası
Geri

​“19 Mayıs'ta soma için yürüyoruz!”

İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Tugay Şen, hafta sonu partisinin Buca, Torbalı, Karşıyaka ve Konak ilçe kurultaylarına katıldı. Kurultaylarda yaptığı konuşmalarda gündemi değerlendiren Şen, "Soma'daki şehit işçilerimiz için, madenlerimiz için, vatanımız için, bağımsızlığımız için 19 Mayıs'ta Cumhuriyet İçin Güçbirliği ile beraber saat 18.00'de Kıbrıs Şehitleri Tansaş önünde buluşup Cumhuriyet Meydanı'na yürüyoruz" dedi.
​“19 Mayıs'ta soma için yürüyoruz!”
Haberler / Yerel Politika
18 Mayıs 2014 Pazar 15:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Soma'da yaşanan faciaya değinen Şen, "Soma'da yaşanan bir kaza değil, katliamdır. Bu katliamın sorumluları özelleştirmecilerdir. Tabii ki en başta bunun sorumlusu 2006 yılında madeni özelleştiren AKP hükümetidir. Özellikle de 1980'den beri özelleştirmeyi uygulayanlar bu işin sorumlularıdır. Şimdi sırada yeni bir tehlike olarak Yatağan var. Yatağan işçileri, sonlarının Soma gibi olmaması için özelleştirmeye karşı mücadele veriyorlar” dedi.
 
Şen, Tayyip Erdoğanların katliam suçunu holdinge atarak sorumluluktan kurtulmak istediğini belirtti. “Bu katliamın en büyük sorumlusu AKP hükümetidir" diyen Şen, Türkiye’nin özelleştirmeyi bir kenara koyup stratejik sektörlerin kamulaştırılmasını uygulayacak bir hükümete ihtiyacı olduğunu belirtti.
 
Dört ilçede olağanüstü kurultaylar yapıldı
Yapılan olağanüstü ilçe kurultayları sonucunda Buca ilçe başkanlığına Ramazan Çalışkan, Torbalı ilçe başkanlığına Akın Akınsoy, Karşıyaka ilçe başkanlığına Nilay Özçelik ve Konak ilçe başkanlığına da Bülent Karagöz seçildiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası