Ege Postası
Geri

​AK Parti'de yarış yok

AK Parti İzmir'de delege seçimleriyle kongre sürecine giriyor. Ancak kongrelerde parti içi yarış yaşanmayacak. Genel merkez talimatıyla tek listeli yapılacak seçimlerde uzlaştırma yöntemi kullanılacak.
​AK Parti'de yarış yok
Haberler / Yerel Politika
14 Eylül 2014 Pazar 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -  AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Aslında biz zor olanı yapacağız. Herkese 'yap listeni' demek kolay. Bu partide düşmanlığa, kutuplaşmaya, adamcılığa neden oluyor. Partide kaybedenler kulübü oluşsun istemiyoruz" dedi
 
İzmir'de 30 ilçeden 7'si istifa eden 10 ilçede daha revizyona hazırlanan partide kongre takvimi de 15 Eylül itibariyle işlemeye başladı. Genel Merkez, ilçe ve il kongrelerinin tek adaylı yapılması talimatını verdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, bu yöntemin demokratik olmadığı yönünde eleştiriler aldıklarını ancak zor olanı yapmaya çalıştıklarını öne sürerek, şöyle konuştu:
 
"Kongrelerde parti içi siyaset yapılıyor. Bizim bu enerjiye dışarda ihtiyacımız var. Rekabet nedeniyle kentin sorunlarına konsantre olunamıyor, gündem kaçırılıyor. Demokrasi uzlaşma sanatı. Yine adaylar çıkacak, koordinatör vekilerimiz ve ben adaylarla görüşmeler yapacağız, o ilçeye kim daha iyi hizmet verecekse, eğilim yoklaması yaparak, kanaat önderlerini dinleyerek ve rakipleri uzlaştırarak ortak aklı hakim kılacağız. Kongrelere tek adayla gideceğiz. Çok adaylı yarışlarda kinlenme, düşmanlık, kutuplaşma, gerginlik, adamcılık oluyor. Aslında biz zor olanı yapacağız. Herkese 'yap listeni' demek kolay. Önemli olan uzlaşmayı sağlamak. Parti içinde kaybedenler kulübü oluşsun istemiyoruz. Ayrıca partinin koyduğu ilkeler var. Kadın ve genç kotasının yanısıra parti kurucuları da deneyimli eski meclis üyeleri de yönetimlere girecek." Elif DEMİRCİ / (DHA)
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası